Färja från Köpenhamn till Oslo

Köpenhamn Oslo-rutten går mellan Danmark och Norge. För tillfället finns det endast ett rederi som trafikerar denna sträcka, DFDS Seaways. Färjor avgår upp till 7 gånger vecka med en resetid på ca 19 timmar.

Färjetrafiken på Köpenhamn Oslo-linjen kan variera beroende på säsong. Vi rekommenderar att använda vårt bokningssystem för att få den senaste informationen.

Rederier som åker mellan Köpenhamn och Oslo

  • DFDS Seaways
    • 7 avgångar per vecka 19 tim
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Köpenhamn Oslo

Priserna som visas är vad våra kunder i snitt betalat för en enkelresa. Den vanligaste bokningen på Köpenhamn Oslo-rutten är för en bil och 1 passagerare.

Guide till Köpenhamn

Köpenhamn är huvudstaden i Danmark och ligger på den östra kusten av Själland, ca 42 km nordväst om Malmö i Sverige och 164 km nordost om Odense. Staden grundades först på 10-talet som en vikingsfiskeby och blev Danmarks huvudstad på 1500-talet. Köpenhamn är också kulturellt centrum i Danmark och har många museer, gallerier och musikställen för besökare att njuta av. Nationalmuseet, är Danmarks största museum för arkeologi och kulturhistoria, bestående av danska och utländska kulturer. Danmarks National Gallery (Statens Museum for Kunst) är det nationella konstmuséet med samlingar med anor från 1200-talet till idag. Tillsammans med danska målare, är de konstnärer som är representerade i samlingarna bl.a. Rubens, Rembrandt, Picasso, Braque, Léger, Matisse, Emil Nolde, Olafur Eliasson, Elmgreen och Dragset, Superflex och Jens Haaning.

Hamnen i Köpenhamn är huvudhamn för Öresundsregionen och även regionens port mot Östersjön. Den svenska staden Malmö driver gemensamt denna kommersiella hamnen med staden Köpenhamn. Färjor ansluter Köpenhamn till Sverige, Norge och Polen, med avgångar under hela veckan.

Guide till Oslo

Den norska huvudstaden Oslo är ganska annorlunda till många städer runt om i Europa. Oslo innehåller inte oändliga arkitektoniska skatter, även om inom de historiska distrikten St Hanshaugen och Frogner, finns ett antal imponerande gamla byggnader erbjuder en obestridlig elegans och charm. Oslo är en mycket populär stad med älskare av det fria och den stora utomhus, eftersom den ligger bredvid Skagerack och direkt söder om det gröna bältet. Känd som Nordmarka, vandring och även säsongs skidåkning är mycket populär här. Besökare bör göra det mesta av den norska sommaren genom att besöka en av stadens många stränder på halvön Bygdoy området, eller ta en promenad runt den hyllade Vigeland Sculpture Park. Men om du kommer på vintern, där besökarna som vill prova på längdskidåkning runt Nordmarka skogsmarker, eller gå ner till Holmenkollen och titta på en av de regelbundna mästerskap. Ett nytt tillägg till Oslo är Nobels fredscenter, tillade eftersom det är staden där Nobels fredspris presenteras varje december.