COVID-19 Update Click here to visit our dedicated page for further information on the COVID-19 situation, including vouchers, cancellations, refunds and sailing changes.

Köpenhamn - Oslo är en av de mest populära linjerna och biljetterna tar ofta slut under högsäsong
Tips: Vänta inte tills det är försent! Boka nu för att försäkra dig om att du kommer med den avgången du tänkt dig.

Varför använda
Direct Ferries?

3325 färjerutter och 764 hamnar runt om i världen

Över 2,5 miljoner nöjda kunder

Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter

Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

För mer information, besök vår sida om Färjor från Danmark till Norge

Ombord på färjorna

Rederier som åker mellan Köpenhamn och Oslo

  • 7 Sailings Weekly 19 hr
  • Get price

Så tycker våra kunder om Färjor från Köpenhamn till Oslo

 • "Nöjda"

  Vi som åkte var nöjda med alla bitarna. Aktiviteter ombord, mat, frukost och resa.

  'Crown Seaways' travelled on Crown Seaways

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Färja Khamn-Oslo som alternativ till flyg"

  Allt fungerade utmärkt men Buffé middagen var en stor besvikelse. Urvalet mycket smalt, kvaliteten på maten under all kritik, t.ex räkorna och sillen. Köttet på godkänd nivå men såserna till..(?) Ångrade kraftigt att jag inte valde á la Carte restaurangen istället.

  'Crown Seaways' travelled on Crown Seaways

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Behaglig resa."

  Kryssningen var behaglig. Komforten i Commodore Class var utmärkt. God mat i restaurangen, vinprovningsrummet var en pärla! Det enda vi skulle vilja haft annorlunda, är avskiljda utrymmen för rökare. Det är mycket störande att tvingas sitta i tobaksrök! Utom hus bör det finnas en helt rökfri bar!

  'Crown Seaways' travelled on Crown Seaways

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Syttende maj i Oslo"

  Vi valde rätt datum! Vädret var perfekt. Våra norska grannar är fantastiska. Vilken fest! Helt otrolig upplevelse!

  'Pearl Seaways' travelled on Pearl Seaways

  Lӓs mer Läs mindre

Färja från Köpenhamn till Oslo

Köpenhamn Oslo-rutten går mellan Danmark och Norge. För tillfället finns det endast ett rederi som trafikerar denna sträcka, DFDS Seaways. Färjor avgår upp till 7 gånger vecka med en resetid på ca 19 timmar.

Färjetrafiken på Köpenhamn Oslo-linjen kan variera beroende på säsong. Vi rekommenderar att använda vårt bokningssystem för att få den senaste informationen.

Guide till Köpenhamn

Köpenhamn är huvudstaden i Danmark och ligger på den östra kusten av Själland, ca 42 km nordväst om Malmö i Sverige och 164 km nordost om Odense. Staden grundades först på 10-talet som en vikingsfiskeby och blev Danmarks huvudstad på 1500-talet. Köpenhamn är också kulturellt centrum i Danmark och har många museer, gallerier och musikställen för besökare att njuta av. Nationalmuseet, är Danmarks största museum för arkeologi och kulturhistoria, bestående av danska och utländska kulturer. Danmarks National Gallery (Statens Museum for Kunst) är det nationella konstmuséet med samlingar med anor från 1200-talet till idag. Tillsammans med danska målare, är de konstnärer som är representerade i samlingarna bl.a. Rubens, Rembrandt, Picasso, Braque, Léger, Matisse, Emil Nolde, Olafur Eliasson, Elmgreen och Dragset, Superflex och Jens Haaning.

Hamnen i Köpenhamn är huvudhamn för Öresundsregionen och även regionens port mot Östersjön. Den svenska staden Malmö driver gemensamt denna kommersiella hamnen med staden Köpenhamn. Färjor ansluter Köpenhamn till Sverige, Norge och Polen, med avgångar under hela veckan.


Guide till Oslo

Den norska huvudstaden Oslo är ganska annorlunda till många städer runt om i Europa. Oslo innehåller inte oändliga arkitektoniska skatter, även om inom de historiska distrikten St Hanshaugen och Frogner, finns ett antal imponerande gamla byggnader erbjuder en obestridlig elegans och charm. Oslo är en mycket populär stad med älskare av det fria och den stora utomhus, eftersom den ligger bredvid Skagerack och direkt söder om det gröna bältet. Känd som Nordmarka, vandring och även säsongs skidåkning är mycket populär här. Besökare bör göra det mesta av den norska sommaren genom att besöka en av stadens många stränder på halvön Bygdoy området, eller ta en promenad runt den hyllade Vigeland Sculpture Park. Men om du kommer på vintern, där besökarna som vill prova på längdskidåkning runt Nordmarka skogsmarker, eller gå ner till Holmenkollen och titta på en av de regelbundna mästerskap. Ett nytt tillägg till Oslo är Nobels fredscenter, tillade eftersom det är staden där Nobels fredspris presenteras varje december.