Norge

Såhär bokar du färjor från Norge till Danmark

Det finns flera olika färjerutter som traffikerar resan från Norge till Danmark. Färjorna förbinder för tillfället 6 hamnar in Norge med 3 hamnar i Danmark.Det finns ett kombinerat antal på upp till 84 färjeöverfarter varje vecka där du kan välja mellan 7 färjelinjer som traffikeras av 3 färjerederier där Fjord Line, DFDS Seaways & Color Line är inkluderat, och där den kortaste rutten tar ca 2 timmar 15 minuter (Kristiansand till Hirtshals).Det här är en generell sammanfattning av det vi kan erbjuda mellan Norge och Danmark, för mer exakt information använd vår Tider & Priser.

Norge-Danmark-färjekarta

Klicka här för karta

Om Norge:

Norge ligger i Skandinavien som gränasar till Sverige, Finland och Ryssland. Öarna Svalbard, Björnön och Jan Mayen tillhör också Norge men Bouvetön i södra Atlanten Peter I:s ö i södra Stilla havet räknas inte som en del av riket men är dock underordnat av Norge.
Huvudstaden Oslo ligger i södra Norge vid kusten, då hela storstadsområdet har cirka 1,25 miljoner invånare. Oslos centrala delar består till mest av skogsåsar. Åsarna ger Oslo en vacker inramning och fina förutsättningar för skidåkning och annat friluftsliv. Hamen i Oslo är väldigt viktig för utrikeshandlen i Norge.
Längst Norges kust finns det stora fjordar och tusentals öar, men det norska landskapet består till mesta dels av berg och glaciärer.

Norge är främst ett land för dem som älskar naturen. Men erbjuder också en rik kulturell upplevelse för dem som älskar att följa i fotspåren av vikingarna - liksom den senare berömdheten konstnären Edvard Munch. Du kan förundras över den fantastiska skönheten på den norska landsbygden med dess otaliga branta dalarna, höga fjällsjöar och otroliga vyer!

Om Danmark:

Danmark är ett skandinaviskt land i Europa, direkt söder om Norge, och gränsar norra Tyskland.

Hem till renässansslott , en otrolig Viking historia och högt rankad levnadsstandard, erbjuder Danmark en mängd oförglömliga upplevelser. Det är också allmänt betraktad som en av de mest beboeliga och lyckligaste länderna i världen tack vare sina progressiva politik, trollbindande landskap och blandning av modern och traditionell arkitektur.

Innovativaq nordiska köket har blomstrat i huvudstaden Köpenhamn, med restaurangen "Noma" röstade bäst i världen 2014. Man kan också välja fritt mellan de 14 andra anläggningar med Michelin-strjärna utspridda över hela staden.

Det finns gott om färjelinjer till Danmark från de omgivande nordiska länderna och inom landet självt. Med många portar spridda över de danska halvöarna och öarna, är det bekvämt att nå denna nordiska nation med färja.