Färja från Larvik till Hirtshals

Larvik Hirtshals-rutten går mellan Norge och Danmark. För tillfället finns det endast ett rederi som trafikerar denna sträcka, Color Line. Färjor avgår upp till 14 gånger vecka med en resetid på ca 3 timmar 45 minuter.

Färjetrafiken på Larvik Hirtshals-linjen kan variera beroende på säsong. Vi rekommenderar att använda vårt bokningssystem för att få den senaste informationen.

Rederier som åker mellan Larvik och Hirtshals

  • Color Line
    • 14 avgångar per vecka 3 tim 45 min
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Larvik Hirtshals

Priserna som visas är vad våra kunder i snitt betalat för en enkelresa. Den vanligaste bokningen på Larvik Hirtshals-rutten är för en bil och 2 passagerare.

Guide till Larvik

Larvik är en stad och hamn i Vestfold län i Norge och ligger ungefär 105 km söder om Oslo. Larvik kan spåra sin historia tillbaka till 1671 då det grundades av Ulrik Fredrik Gyldenlove som var den första greven av Laurvig. Larvik är hem till Treschow gården, som för närvarande ägs av Mille-Marie Treschow "Norges rikaste kvinna.". Treschow gården byggdes på 1820-talet då den sista greven av Laurvig försattes i konkurs. Det finns många saker att göra och se samtidigt i Larvik, inklusive Galleri Winther, Larvik konstförening, bronsåldersristningar vid Haugen, Brunla Burial Area, Berg stenkyrka och Hedrum Rural Museum.

Larvik har en daglig färjeförbindelse till Hirtshals i Danmark. Incheckningen öppnar 2 timmar före avgång och alla passagerare måste vara tillgängliga för incheckning senast 1 timme före avgång.

Guide till Hirtshals

Beläget på toppen av Jyllands halvö i norra Danmark är Hirtshals en stad och hamn vid kusten av ön Vendsyssel-Thy. Staden utvecklades kring den konstgjorda hamnen som byggdes mellan 1919 och 1931. År 1925 öppnade Hjørring-Hirtshals järnvägen för att koppla hamnen i Hirtshals med det danska järnvägsnätet. År 1966 utvidgades hamnen och blev en av de största fiskehamnarna i Danmark. Fisket spelar en stor roll för staden och dess invånare liksom turism och uthyrning av sommarstugor. På grund av de färjeanslutningar med Norge är butikerna i Hirtshals manga på det stora antalet besökare särskilt norrmän som handlar i den lilla staden året runt. En populär turistattraktion i staden är Nordsoen Oceanarium och är en av de största akvarierna i Europa. Akvariet har över 70 olika arter i sin samling.

Från hamnen kan färjor tas till Bergen Kristiansand Stavanger Langesund Larvik Seydisfjordur och Torshavn