COVID-19 Update Click here to visit our dedicated page for further information on the COVID-19 situation, including vouchers, cancellations, refunds and sailing changes.

Kristiansand - Hirtshals är en av de mest populära linjerna och biljetterna tar ofta slut under högsäsong
Tips: Vänta inte tills det är försent! Boka nu för att försäkra dig om att du kommer med den avgången du tänkt dig.

Varför använda
Direct Ferries?

3325 färjerutter och 764 hamnar runt om i världen

Över 2,5 miljoner nöjda kunder

Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter

Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

För mer information, besök vår sida om Färjor från Norge till Danmark

Rederier som åker mellan Kristiansand och Hirtshals

  • 14 Sailings Weekly 3 hr 15 min
  • Get price
  • 3 Sailings Daily 2 hr 15 min
  • Get price

Så tycker våra kunder om Färjor från Kristiansand till Hirtshals

 • "Mycket nöjd!"

  Det gick smidigt att boarda och det var bra platser för mc. Vi hade bokat lunchbuffén och den var helt fantastisk!

  '' travelled on

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Färja med Color Line mellan Kristiansand och Hirtshals"

  En helt fantastisk buffé serverades under överfarten. Den var överdådig och lämnade inget övrigt att önska. Mycket bra att man fick biljetten stämplad så man kunde komma och gå som man ville till restaurangen. Bra bemötande av personal.

  '' travelled on

  Lӓs mer Läs mindre

Färja från Kristiansand till Hirtshals

Kristiansand Hirtshals-rutten går mellan Norge och Danmark och trafikeras för nuvarande av 2 rederier. Color Line trafikerar den här sträckan upp till 14 gånger per vecka med en restid på runt 3 timmar 15 minuter när Fjord Line servicen kör upp till 3 gånger per dag med en resetid från 2 timmar 15 minuter.

Det finns totalt 35 linjer att välja på vecka om du vill åka Kristiansand Hirtshals-rutten mellan Norge och Danmark. Jämför nu och hitta resan som passar dig bäst.

Guide till Kristiansand

Kristiansand är en stad som ligger i Vest-Agder län i södra Norge och är den femte största staden i Norge. Staden har fått sitt namn från kung Christian IV, som grundade staden 1641. Den andra delen, "sand", syftar på den sandiga udden staden byggdes på. Kristiansand är ett sommarturistmål som lockar många besökare, särskilt till dess zoo, Kristiansands djurpark, som ligger strax öster om staden. Detta är den näst mest besökta attraktion i Norge, efter Holmenkollen, och hade 925.000 besökare 2012. Dess djur, varav de flesta är inrymda i naturliga livsmiljöer, inkluderar vargar, tigrar, lejon och lodjur. Djurparken är öppen 365 dagar om året, medan nöjesparken är öppen endast under sommarsäsongen.

Hamnen i Kristiansand har färjeförbindelser till Sverige, Danmark och Storbritannien och hanterar miljontals passagerare årligen. Det finns i huvudsak två färjelinjer som trafikerar från Kristiansand: Kristiansand till Göteborg (börjar och slutar i Newcastle) och Kristiansand till Hirtshals. Faciliteterna på färjeterminalen är utmärkta och har luftkonditionering, offentliga telefoner, och en närbutik. Hamnen är också väl anpassad för handikappade, med anpassade toaletter och telefoner.


Guide till Hirtshals

Beläget på toppen av Jyllands halvö i norra Danmark är Hirtshals en stad och hamn vid kusten av ön Vendsyssel-Thy. Staden utvecklades kring den konstgjorda hamnen som byggdes mellan 1919 och 1931. År 1925 öppnade Hjørring-Hirtshals järnvägen för att koppla hamnen i Hirtshals med det danska järnvägsnätet. År 1966 utvidgades hamnen och blev en av de största fiskehamnarna i Danmark. Fisket spelar en stor roll för staden och dess invånare liksom turism och uthyrning av sommarstugor. På grund av de färjeanslutningar med Norge är butikerna i Hirtshals manga på det stora antalet besökare särskilt norrmän som handlar i den lilla staden året runt. En populär turistattraktion i staden är Nordsoen Oceanarium och är en av de största akvarierna i Europa. Akvariet har över 70 olika arter i sin samling.

Från hamnen kan färjor tas till Bergen Kristiansand Stavanger Langesund Larvik Seydisfjordur och Torshavn