Färja från Kristiansand till Hirtshals

Kristiansand Hirtshals-rutten går mellan Norge och Danmark och trafikeras för nuvarande av 2 rederier. Fjord Line trafikerar den här sträckan upp till 14 gånger per vecka med en restid på runt 2 timmar 15 minuter när Color Line servicen kör upp till 14 gånger per vecka med en resetid från 3 tim 15 min.

Det finns totalt 28 linjer att välja på vecka om du vill åka Kristiansand Hirtshals-rutten mellan Norge och Danmark. Jämför nu och hitta resan som passar dig bäst.

Rederier som åker mellan Kristiansand och Hirtshals

  • Fjord Line
    • 14 avgångar per vecka 2 tim 15 min
    • Få pris
  • Color Line
    • 14 avgångar per vecka 3 tim 15 min
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Kristiansand Hirtshals

Priserna som visas är vad våra kunder i snitt betalat för en enkelresa. Den vanligaste bokningen på Kristiansand Hirtshals-rutten är för en bil och 2 passagerare.

Guide till Kristiansand

Kristiansand är en stad som ligger i Vest-Agder län i södra Norge och är den femte största staden i Norge. Staden har fått sitt namn från kung Christian IV, som grundade staden 1641. Den andra delen, "sand", syftar på den sandiga udden staden byggdes på. Kristiansand är ett sommarturistmål som lockar många besökare, särskilt till dess zoo, Kristiansands djurpark, som ligger strax öster om staden. Detta är den näst mest besökta attraktion i Norge, efter Holmenkollen, och hade 925.000 besökare 2012. Dess djur, varav de flesta är inrymda i naturliga livsmiljöer, inkluderar vargar, tigrar, lejon och lodjur. Djurparken är öppen 365 dagar om året, medan nöjesparken är öppen endast under sommarsäsongen.

Hamnen i Kristiansand har färjeförbindelser till Sverige, Danmark och Storbritannien och hanterar miljontals passagerare årligen. Det finns i huvudsak två färjelinjer som trafikerar från Kristiansand: Kristiansand till Göteborg (börjar och slutar i Newcastle) och Kristiansand till Hirtshals. Faciliteterna på färjeterminalen är utmärkta och har luftkonditionering, offentliga telefoner, och en närbutik. Hamnen är också väl anpassad för handikappade, med anpassade toaletter och telefoner.

Guide till Hirtshals

Beläget på toppen av Jyllands halvö i norra Danmark är Hirtshals en stad och hamn vid kusten av ön Vendsyssel-Thy. Staden utvecklades kring den konstgjorda hamnen som byggdes mellan 1919 och 1931. År 1925 öppnade Hjørring-Hirtshals järnvägen för att koppla hamnen i Hirtshals med det danska järnvägsnätet. År 1966 utvidgades hamnen och blev en av de största fiskehamnarna i Danmark. Fisket spelar en stor roll för staden och dess invånare liksom turism och uthyrning av sommarstugor. På grund av de färjeanslutningar med Norge är butikerna i Hirtshals manga på det stora antalet besökare särskilt norrmän som handlar i den lilla staden året runt. En populär turistattraktion i staden är Nordsoen Oceanarium och är en av de största akvarierna i Europa. Akvariet har över 70 olika arter i sin samling.

Från hamnen kan färjor tas till Bergen Kristiansand Stavanger Langesund Larvik Seydisfjordur och Torshavn