Kristiansand
Hirtshals
Färjor till Danmark
Öppen biljett??

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Öppen biljett?

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Reseuppgifter
Utresa
Tur/Retur
Kristiansand - Hirtshals är en av de mest populära linjerna och biljetterna tar ofta slut under högsäsong
Tips: Vänta inte tills det är försent! Boka nu för att försäkra dig om att du kommer med den avgången du tänkt dig.

Färja från Kristiansand till Hirtshals

Kristiansand Hirtshals-rutten går mellan Norge och Danmark och trafikeras för nuvarande av 2 rederier. Color Line trafikerar den här sträckan upp till 14 gånger per vecka med en restid på runt 3 timmar 15 minuter när Fjord Line servicen kör upp till 3 gånger per dag med en resetid från 2 timmar 25 minuter.

Det finns totalt 35 linjer att välja på vecka om du vill åka Kristiansand Hirtshals-rutten mellan Norge och Danmark. Jämför nu och hitta resan som passar dig bäst.

Varför använda Direct Ferries?
category
4412 färjerutter och 901 hamnar runt om i världen
category
Över 2,5 miljoner nöjda kunder
category
Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter
category
Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

De mest populära frågorna

 • Hur länge tar färjan från Kristiansand till Hirtshals?

  Färjeresan från Kristiansand till Hirtshals tar ungefär 2h 50m. Restider kan variera beroende på när under året som du reser, vi rekommenderar att du kollar med rederiet för att vara säker.
 • Vad kostar färjan från Kristiansand till Hirtshals?

  Priserna för färjan mellan Kristiansand - Hirtshals varierar beroende på när under året som du reser. Det genomsnittliga priset för denna rutt är 188 €.
 • Vilka rederier trafikerar rutten mellan Kristiansand - Hirtshals?

  2 populära färjebolag trafikerar sträckan mellan Kristiansand och Hirtshals, dessa är
  • Color Line
  • Fjord Line
 • Hur bokar jag färjebiljetter mellan Kristiansand - Hirtshals?

  Hos oss hittar du billiga färjor mellan Kristiansand - Hirtshals, kolla in våra erbjudanden för att få tillgång till de lägsta priserna.
 • Kan jag resa utan bil på färjan mellan Kristiansand - Hirtshals?

  Ja, mellan Kristiansand - Hirtshals kan du resan utan bil med
  • Color Line
  • Fjord Line
 • Kan jag ta med bilen på färjan mellan Kristiansand - Hirtshals?

  Ja, du kan resa med bil mellan Kristiansand - Hirtshals med
  • Color Line
  • Fjord Line
 • Kan jag resa med ett husdjur på färjan mellan Kristiansand - Hirtshals?

  Ja, husdjur är tillåtna ombord på färjan. Du kan behöva ett djurpass eller andra dokument för att få gå ombord. Kontrollera de berörda myndigheternas webbplatser för mer information. Du kan för närvarande resa med ditt husdjur med dessa färjeoperatörer
  • Color Line
  • Fjord Line
 • Vad är avståndet från Kristiansand till Hirtshals?

  Det är uppskattningsvis 123 sjömil mellan Kristiansand och Hirtshals.

Så tycker våra kunder om Färjor från Kristiansand till Hirtshals

 • "Ser fram emot det nya fartyget"

  Alla rum var itne så rena och den danska personalen var inte så service inriktade.

  'Fjord FSTR' travelled on Fjord FSTR

  Lӓs mer Läs mindre

Guide till Kristiansand

Kristiansand är en stad som ligger i Vest-Agder län i södra Norge och är den femte största staden i Norge. Staden har fått sitt namn från kung Christian IV, som grundade staden 1641. Den andra delen, "sand", syftar på den sandiga udden staden byggdes på. Kristiansand är ett sommarturistmål som lockar många besökare, särskilt till dess zoo, Kristiansands djurpark, som ligger strax öster om staden. Detta är den näst mest besökta attraktion i Norge, efter Holmenkollen, och hade 925.000 besökare 2012. Dess djur, varav de flesta är inrymda i naturliga livsmiljöer, inkluderar vargar, tigrar, lejon och lodjur. Djurparken är öppen 365 dagar om året, medan nöjesparken är öppen endast under sommarsäsongen.

Hamnen i Kristiansand har färjeförbindelser till Sverige, Danmark och Storbritannien och hanterar miljontals passagerare årligen. Det finns i huvudsak två färjelinjer som trafikerar från Kristiansand: Kristiansand till Göteborg (börjar och slutar i Newcastle) och Kristiansand till Hirtshals. Faciliteterna på färjeterminalen är utmärkta och har luftkonditionering, offentliga telefoner, och en närbutik. Hamnen är också väl anpassad för handikappade, med anpassade toaletter och telefoner.


Guide till Hirtshals

Beläget på toppen av Jyllands halvö i norra Danmark är Hirtshals en stad och hamn vid kusten av ön Vendsyssel-Thy. Staden utvecklades kring den konstgjorda hamnen som byggdes mellan 1919 och 1931. År 1925 öppnade Hjørring-Hirtshals järnvägen för att koppla hamnen i Hirtshals med det danska järnvägsnätet. År 1966 utvidgades hamnen och blev en av de största fiskehamnarna i Danmark. Fisket spelar en stor roll för staden och dess invånare liksom turism och uthyrning av sommarstugor. På grund av de färjeanslutningar med Norge är butikerna i Hirtshals manga på det stora antalet besökare särskilt norrmän som handlar i den lilla staden året runt. En populär turistattraktion i staden är Nordsoen Oceanarium och är en av de största akvarierna i Europa. Akvariet har över 70 olika arter i sin samling.

Från hamnen kan färjor tas till Bergen Kristiansand Stavanger Langesund Larvik Seydisfjordur och Torshavn


Kundtjänst

Besök vår kundtjänstsida för att hitta användbar information om att resa med färja, våra vanliga frågor och hur du kontaktar oss för att få hjälp med din bokning.