COVID-19 Update Click here to visit our dedicated page for further information on the COVID-19 situation, including vouchers, cancellations, refunds and sailing changes.

Hirtshals - Kristiansand är en av de mest populära linjerna och biljetterna tar ofta slut under högsäsong
Tips: Vänta inte tills det är försent! Boka nu för att försäkra dig om att du kommer med den avgången du tänkt dig.

Varför använda
Direct Ferries?

3325 färjerutter och 764 hamnar runt om i världen

Över 2,5 miljoner nöjda kunder

Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter

Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

För mer information, besök vår sida om Färjor från Danmark till Norge

Rederier som åker mellan Hirtshals och Kristiansand

  • 13 Sailings Weekly 3 hr 14 min
  • Get price
  • 14 Sailings Weekly 2 hr 15 min
  • Get price

Så tycker våra kunder om Färjor från Hirtshals till Kristiansand

 • "Sittplatser"

  Svårt att få ordentliga sittplatser om man inte rusade ombord och tog plats. Annars helt ok

  '' travelled on

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Super"

  Kan bar sæga detta var super, allt . Personal, intriør. Mat

  '' travelled on

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Avfarten inne i Kristiansand"

  Allt var bra utom när vi lämnade färjan i Kristiansand. Långa köer vid utfarten, ingen ordning, ingen personal som stog och dirigerade trafiken. Alla fordonen: 10 filer bilar ungefär skulle till slut tränga in sig i 2 filer och senare 1 fil för att komma in på utfarten. Jättedålig röra, stackars de som hade barn i bilarna! Lång väntan efter att ha lämnat färjan alltså.

  '' travelled on

  Lӓs mer Läs mindre

Färja från Hirtshals till Kristiansand

Hirtshals Kristiansand-rutten går mellan Danmark och Norge och trafikeras för nuvarande av 2 rederier. Color Line trafikerar den här sträckan upp till 13 gånger per vecka med en restid på runt 3 timmar 14 minuter när Fjord Line servicen kör upp till 14 gånger per vecka med en resetid från 2 timmar 15 minuter.

Det finns totalt 27 linjer att välja på vecka om du vill åka Hirtshals Kristiansand-rutten mellan Danmark och Norge. Jämför nu och hitta resan som passar dig bäst.

Guide till Hirtshals

Hirtshals är en stad och hamn som ligger vid kusten i Skagerrak på ön Vendsyssel-Thy, som är högst upp på den jylländska halvön i norra Danmark. Staden är kanske mest känd för sitt fiske och färjehamn. Fisket spelar en stor roll för staden och dess invånare, liksom turism och uthyrning av sommarstugor. På grund av anslutningarna med färja till Norge, så går butikerna i Hirtshals mycket bra då de får ett stort antal besökare, särskilt norrmän, som handlar i den lilla staden året runt. Nordsoen Oceanarium är en av de största akvarierna i Europa och finns i staden. Akvariet har över 70 olika arter i sin samling.

Hamnen är full av aktiviteter och atmosfären är autentisk. När du besöker Hirtshals kan du njuta av naturen som är perfekta för många utomhusaktiviteter.

Från hamnen kan färjor tas till Bergen, Kristiansand, Stavanger, Langesund, Larvik, Seydisfjordur och Torshavn.


Guide till Kristiansand

Kristiansand i Norge har ett strategiskt läge i Skagerrak, och fram till öppnandet av Kielkanalen mellan Nordsjön och Östersjön var mycket viktigt militärt och geopolitiskt. Detta innebar att i århundraden den fungerade som ett militärt fäste, först som Harald Hårfager kungliga residens, då som en dansk-norsk fästning, och senare som en garnisonsstad. Kristiansand är en inkörsport till och från kontinenten, med färjetrafik till Danmark och en ändstation av järnvägen längs den södra kanten av södra Norge.

Staden har fått sitt namn från kung Christian IV, som grundade det 1641. Den andra delen, "sand", syftar på den sandiga udden staden byggdes på. Kristiansand är en sommar turistmål som lockar många besökare, särskilt till dess zoo, Kristiansands djurpark, som ligger strax öster om staden. Dess djur, varav de flesta är inrymda i naturliga livsmiljöer, bland annat vargar, tigrar, lejon och lodjuret.

Från stadens hamn, färjetrafiken avgår till Göteborg (börjar och slutar i Newcastle, Storbritannien) och till Hirtshals i Danmark.