Färja från Hirtshals till Kristiansand

Hirtshals Kristiansand-rutten går mellan Danmark och Norge och trafikeras för nuvarande av 2 rederier. Fjord Line trafikerar den här sträckan upp till 3 gånger per dag med en restid på runt 2 timmar 15 minuter när Color Line servicen kör upp till 14 gånger per vecka med en resetid från 3 tim 14 min.

Det finns totalt 35 linjer att välja på vecka om du vill åka Hirtshals Kristiansand-rutten mellan Danmark och Norge. Jämför nu och hitta resan som passar dig bäst.

Rederier som åker mellan Hirtshals och Kristiansand

  • Fjord Line
    • Avgår 3 gånger per dag 2 tim 15 min
    • Få pris
  • Color Line
    • 14 avgångar per vecka 3 tim 14 min
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Hirtshals Kristiansand

Priserna som visas är vad våra kunder i snitt betalat för en enkelresa. Den vanligaste bokningen på Hirtshals Kristiansand-rutten är för en bil och 2 passagerare.

Guide till Hirtshals

Hirtshals är en stad och hamn som ligger vid kusten i Skagerrak på ön Vendsyssel-Thy, som är högst upp på den jylländska halvön i norra Danmark. Staden är kanske mest känd för sitt fiske och färjehamn. Fisket spelar en stor roll för staden och dess invånare, liksom turism och uthyrning av sommarstugor. På grund av anslutningarna med färja till Norge, så går butikerna i Hirtshals mycket bra då de får ett stort antal besökare, särskilt norrmän, som handlar i den lilla staden året runt. Nordsoen Oceanarium är en av de största akvarierna i Europa och finns i staden. Akvariet har över 70 olika arter i sin samling.

Hamnen är full av aktiviteter och atmosfären är autentisk. När du besöker Hirtshals kan du njuta av naturen som är perfekta för många utomhusaktiviteter.

Från hamnen kan färjor tas till Bergen, Kristiansand, Stavanger, Langesund, Larvik, Seydisfjordur och Torshavn.

Guide till Kristiansand

Kristiansand i Norge har ett strategiskt läge i Skagerrak, och fram till öppnandet av Kielkanalen mellan Nordsjön och Östersjön var mycket viktigt militärt och geopolitiskt. Detta innebar att i århundraden den fungerade som ett militärt fäste, först som Harald Hårfager kungliga residens, då som en dansk-norsk fästning, och senare som en garnisonsstad. Kristiansand är en inkörsport till och från kontinenten, med färjetrafik till Danmark och en ändstation av järnvägen längs den södra kanten av södra Norge.

Staden har fått sitt namn från kung Christian IV, som grundade det 1641. Den andra delen, "sand", syftar på den sandiga udden staden byggdes på. Kristiansand är en sommar turistmål som lockar många besökare, särskilt till dess zoo, Kristiansands djurpark, som ligger strax öster om staden. Dess djur, varav de flesta är inrymda i naturliga livsmiljöer, bland annat vargar, tigrar, lejon och lodjuret.

Från stadens hamn, färjetrafiken avgår till Göteborg (börjar och slutar i Newcastle, Storbritannien) och till Hirtshals i Danmark.