Färja från Fredrikshamn till Göteborg

Fredrikshamn Göteborg-rutten går mellan Danmark och Sverige. För tillfället finns det endast ett rederi som trafikerar denna sträcka, Stena Line. Färjor avgår upp till 49 gånger vecka med en resetid på ca 3 timmar 15 minuter.

Färjetrafiken på Fredrikshamn Göteborg-linjen kan variera beroende på säsong. Vi rekommenderar att använda vårt bokningssystem för att få den senaste informationen.

Rederier som åker mellan Fredrikshamn och Göteborg

 • Stena Line
  • Avgår 7 gånger per dag 3 tim 15 min
  • Få pris

Genomsnittligt pris för Fredrikshamn Göteborg

Priserna som visas är vad våra kunder i snitt betalat för en enkelresa. Den vanligaste bokningen på Fredrikshamn Göteborg-rutten är för en bil och 2 passagerare.

Så tycker våra kunder om Färjor från Fredrikshamn till Göteborg

 • "Toppenresa"

  Ljugn och fin resa med trevlig personal och medpassagerare.

  'Roger Pettersson' reste Fredrikshamn Göteborg med Stena Line på Stena Danica

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Fredrikshamn Göteborg"

  Trevlig avslutning på 10 dagar i Danmark som började Helsingborg/Helsingör. Allt flöt smidigt, vi beställde hemresa via internet från Odense ett par dagar innan. Läste och kopplade av på båten, åt gott och handlade en del. Bra och trevligt på båten, dagtur som gick vid 12 från Fredrikshamn. Allt perfekt enligt tidtabell och vi kunde återvända till Stockholm nöjda och glada.

  'Torbjörn' reste Fredrikshamn Göteborg med Stena Line på Stena Danica

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Kvällsfärjan Fredrikshamn- Göteborg"

  Som vanligt helt OK!

  'Inga' reste Fredrikshamn Göteborg med Stena Line på Stena Jutlandica

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Resa till Göteborg"

  Faliciteterna ombord och personalen var utmärkta.Renligheten var lite kass dock, men det kanske är svårt att ha det rent när man har så täta avgångar.

  'Enrique' reste Fredrikshamn Göteborg med Stena Line på Stena Danica

  Lӓs mer Läs mindre

Guide till Fredrikshamn

Frederikshavn, eller Fredrikshamn, är en hamnstad i norra Jylland i Danmark.
Hamnen är viktig både för sjöfart och fiske och har förbindelser med både Sverige och Norge. Staden var i äldre tider ett fiskeläge och fick inte stadsrättigheter förrän 1818. Det finns en hel del sevärdheter i staden, till exempel den vita "palmestranden" som kantas av 100 planterade palmträd, och flertalet muséer att besöka.

Färjeresan till Sverige tar ca 2-3 timmar härifrån och att åka till Norge tar mellan 9 och 12 timmar. Härifrån avgår även färjetrafik till Læsø i Kattegatt samt ögruppen Hirsholmarna som ligger ca 7 km nordost om Fredrikshamn.

Guide till Göteborg

Sveriges näst största stad Göteborg ligger på Västkusten, med en fantastisk skärgård som bara är en halvtimme bort med spårvagn.
Här arrangeras några av Sveriges största festivaler och konserter under sommarmånaderna, inklusive Way out West och Summerburst. Föredrar man mindre tillställningar finns många barer och klubbar i staden. Reser man med familjen får man inte missa nöjesfältet Liseberg som snart firar 100-årsjubileum och är man naturmänniska är skärgården med sitt glittrande vatten och otaliga öar ett givet utflyktsmål.

Det strategiska läget vid Göta älvs mynning har hjälpt till att etablera Göteborg som en framstående handelsstad. Göteborgs hamn är inte bara Sveriges utan Skandinaviens största och härifrån avgår färjor till Fredrikshamn i Danmark och Kiel i Tyskland. Om man anländer med färja får man se den vackra skärgården på väg in mot hamnen. Hamnen ligger på kort gångavstånd från stadens centrum.