Färja från Rostock till Gedser

Rostock Gedser-rutten går mellan Tyskland och Danmark. För tillfället finns det endast ett rederi som trafikerar denna sträcka, Scandlines. Färjor avgår upp till 10 gånger dag med en resetid på ca 2 timmar.

Färjetrafiken på Rostock Gedser-linjen kan variera beroende på säsong. Vi rekommenderar att använda vårt bokningssystem för att få den senaste informationen.

Rederier som åker mellan Rostock och Gedser

  • Scandlines
    • Avgår 10 gånger per dag 2 tim
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Rostock Gedser

Priserna som visas är vad våra kunder i snitt betalat för en enkelresa. Den vanligaste bokningen på Rostock Gedser-rutten är för en bil och 2 passagerare.

Guide till Rostock

Den tyska staden Rostock ligger i förbundslandet (delstaten) Mecklenburg-Vorpommern ca 12 km från Warnowflodens mynning i Östersjön. Här finns gott om gotiska gavelhus och medeltida kyrkor, även om många skadades svårt i andra världskrigets bombräder. Rådhuset med sina sju torn uppfördes på 1200-talet och på 1700-talet lade man till en förbyggnad i barockstil, vilket gör byggnaden arkitektoniskt unik. Här finns även Universität Rostock som grundades 1419 och är ett av världens äldsta universitet.

Hamnen i Rostock är den största i Tyskland och en av de viktigaste i Europa. I den stora färjeterminalen finns caféer, restauranger, butiker och ett växlingskontor.
Härifrån avgår färjor till Gedser i Danmark med en restid på 2 timmar, Trelleborg i Sverige (5 timmar och 45 minuter), och en snabbfärja som åker hela vägen till Hangö i Finland på 22 timmar.

Guide till Gedser

Gedser Odde är den sydligaste punkten i Danmark och är känd för sina hav, vind, åsikter och platt landskap. Från byn finns det en fantastisk utsikt över Östersjön mot det europeiska fastlandet. Naturen vid Gedser Odde är mycket speciell. När vindarna verkligen börja blåsa det är uppenbart att se hur utsatt platsen är. Och när de stora vågorna från Östersjön börjar pund kusten du verkligen känner naturens extrema krafter. Söder om byn kan det verkar vara lugnt och fridfullt, men "bara runt hörnet" stormen rasar medan havet förbrukar delar av klippan. Den grova södra punkt vid Gedser Odde är i kontrast till den breda, vänliga stranden bara några hundra meter norrut. Om besöka byn, kan du ha tur och uppleva en av de lugna dagar där ejder fåglarna kommer tyst guppar runt på vattnet, storskarver kommer flygandes förbi och en säl poppar huvudet ur vattnet för att ta en nyfiken blick mot land !