Rostock
Gedser
Färjor till Danmark
Öppen biljett??

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Öppen biljett?

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Reseuppgifter
Utresa
Tur/Retur
Rostock - Gedser är en av de mest populära linjerna och biljetterna tar ofta slut under högsäsong
Tips: Vänta inte tills det är försent! Boka nu för att försäkra dig om att du kommer med den avgången du tänkt dig.

Färja från Rostock till Gedser

Rostock Gedser-rutten går mellan Tyskland och Danmark. För tillfället finns det endast ett rederi som trafikerar denna sträcka, Scandlines. Färjor avgår upp till 10 gånger dag med en resetid på ca 2 timmar.

Färjetrafiken på Rostock Gedser-linjen kan variera beroende på säsong. Vi rekommenderar att använda vårt bokningssystem för att få den senaste informationen.

För mer information, besök vår sida om Färjor från Tyskland till Danmark
Varför använda Direct Ferries?
category
4412 färjerutter och 901 hamnar runt om i världen
category
Över 2,5 miljoner nöjda kunder
category
Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter
category
Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

De mest populära frågorna

 • Hur länge tar färjan från Rostock till Gedser?

  Färjeresan från Rostock till Gedser tar ungefär 2h. Restider kan variera beroende på när under året som du reser, vi rekommenderar att du kollar med rederiet för att vara säker.
 • Vad kostar färjan från Rostock till Gedser?

  Priserna för färjan mellan Rostock - Gedser varierar beroende på när under året som du reser. Det genomsnittliga priset för denna rutt är 191 €.
 • Vilka rederier trafikerar rutten mellan Rostock - Gedser?

  1 färjebolag trafikerar sträckan mellan Rostock och Gedser, dessa är
  • Scandlines
 • Hur bokar jag färjebiljetter mellan Rostock - Gedser?

  Hos oss hittar du billiga färjor mellan Rostock - Gedser, kolla in våra erbjudanden för att få tillgång till de lägsta priserna.
 • Kan jag resa utan bil på färjan mellan Rostock - Gedser?

  Nej, du kan inte resa utan bil på denna sträcka.
 • Kan jag ta med bilen på färjan mellan Rostock - Gedser?

  Ja, du kan resa med bil mellan Rostock - Gedser med
  • Scandlines
 • Kan jag resa med ett husdjur på färjan mellan Rostock - Gedser?

  Ja, husdjur är tillåtna ombord på färjan. Du kan behöva ett djurpass eller andra dokument för att få gå ombord. Kontrollera de berörda myndigheternas webbplatser för mer information. Du kan för närvarande resa med ditt husdjur med dessa färjeoperatörer
  • Scandlines
 • Vad är avståndet från Rostock till Gedser?

  Det är uppskattningsvis 26 sjömil mellan Rostock och Gedser.

Guide till Rostock

Den tyska staden Rostock ligger i förbundslandet (delstaten) Mecklenburg-Vorpommern ca 12 km från Warnowflodens mynning i Östersjön. Här finns gott om gotiska gavelhus och medeltida kyrkor, även om många skadades svårt i andra världskrigets bombräder. Rådhuset med sina sju torn uppfördes på 1200-talet och på 1700-talet lade man till en förbyggnad i barockstil, vilket gör byggnaden arkitektoniskt unik. Här finns även Universität Rostock som grundades 1419 och är ett av världens äldsta universitet.

Hamnen i Rostock är den största i Tyskland och en av de viktigaste i Europa. I den stora färjeterminalen finns caféer, restauranger, butiker och ett växlingskontor.
Härifrån avgår färjor till Gedser i Danmark med en restid på 2 timmar, Trelleborg i Sverige (5 timmar och 45 minuter), och en snabbfärja som åker hela vägen till Hangö i Finland på 22 timmar.


Guide till Gedser

Gedser Odde är den sydligaste punkten i Danmark och är känd för sina hav, vind, åsikter och platt landskap. Från byn finns det en fantastisk utsikt över Östersjön mot det europeiska fastlandet. Naturen vid Gedser Odde är mycket speciell. När vindarna verkligen börja blåsa det är uppenbart att se hur utsatt platsen är. Och när de stora vågorna från Östersjön börjar pund kusten du verkligen känner naturens extrema krafter. Söder om byn kan det verkar vara lugnt och fridfullt, men "bara runt hörnet" stormen rasar medan havet förbrukar delar av klippan. Den grova södra punkt vid Gedser Odde är i kontrast till den breda, vänliga stranden bara några hundra meter norrut. Om besöka byn, kan du ha tur och uppleva en av de lugna dagar där ejder fåglarna kommer tyst guppar runt på vattnet, storskarver kommer flygandes förbi och en säl poppar huvudet ur vattnet för att ta en nyfiken blick mot land !


Kundtjänst

Besök vår kundtjänstsida för att hitta användbar information om att resa med färja, våra vanliga frågor och hur du kontaktar oss för att få hjälp med din bokning.