COVID-19 Update Click here to visit our dedicated page for further information on the COVID-19 situation, including vouchers, cancellations, refunds and sailing changes.

Rostock - Gedser är en av de mest populära linjerna och biljetterna tar ofta slut under högsäsong
Tips: Vänta inte tills det är försent! Boka nu för att försäkra dig om att du kommer med den avgången du tänkt dig.

Varför använda
Direct Ferries?

3325 färjerutter och 764 hamnar runt om i världen

Över 2,5 miljoner nöjda kunder

Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter

Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

För mer information, besök vår sida om Färjor från Tyskland till Danmark

Rederier som åker mellan Rostock och Gedser

  • 10 Sailings Daily 2 hr
  • Get price

Så tycker våra kunder om Färjor från Rostock till Gedser

 • "Fantastiskt fräsch färja!"

  Åkte med färjan Berlin och vilken upplevelse det var. Smakfull inredning ,sköna sittmöbler och fantastiskt välskötta toalettrum. Ett minus var det dyra kaffet! Inte försvarbart att debitera nästan 60 kr för en kopp kaffe!!!

  '' travelled on

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Hemresa"

  Vi åkte Trelleborg-Sassnitz och firade svärmor 80-år på Rugen. Resan åter gick via Rostock och nu kändes båtresan som delmål av resan, snabbt onboard, snabbt av och vi verkligen njöt av all-inclusive buffen, denna resa gör vi gärna om. Prisvärd, effektiv, rena toaletter och vänlig besättning, vi kan inte begära mer och ger högsta betyget på allt - keep up the good work!

  '' travelled on

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Supernöjd"

  Lätt att finna rätt terminal i Rostock, självincheckning ferfekt, bra lunchbuffe och fin båt 

  '' travelled on

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Resa till Rostock"

  Väldigt bra resväg till Tyskland. Kan verkligen rekommenderas.

  '' travelled on

  Lӓs mer Läs mindre

Färja från Rostock till Gedser

Rostock Gedser-rutten går mellan Tyskland och Danmark. För tillfället finns det endast ett rederi som trafikerar denna sträcka, Scandlines. Färjor avgår upp till 10 gånger dag med en resetid på ca 2 timmar.

Färjetrafiken på Rostock Gedser-linjen kan variera beroende på säsong. Vi rekommenderar att använda vårt bokningssystem för att få den senaste informationen.

Guide till Rostock

Den tyska staden Rostock ligger i förbundslandet (delstaten) Mecklenburg-Vorpommern ca 12 km från Warnowflodens mynning i Östersjön. Här finns gott om gotiska gavelhus och medeltida kyrkor, även om många skadades svårt i andra världskrigets bombräder. Rådhuset med sina sju torn uppfördes på 1200-talet och på 1700-talet lade man till en förbyggnad i barockstil, vilket gör byggnaden arkitektoniskt unik. Här finns även Universität Rostock som grundades 1419 och är ett av världens äldsta universitet.

Hamnen i Rostock är den största i Tyskland och en av de viktigaste i Europa. I den stora färjeterminalen finns caféer, restauranger, butiker och ett växlingskontor.
Härifrån avgår färjor till Gedser i Danmark med en restid på 2 timmar, Trelleborg i Sverige (5 timmar och 45 minuter), och en snabbfärja som åker hela vägen till Hangö i Finland på 22 timmar.


Guide till Gedser

Gedser Odde är den sydligaste punkten i Danmark och är känd för sina hav, vind, åsikter och platt landskap. Från byn finns det en fantastisk utsikt över Östersjön mot det europeiska fastlandet. Naturen vid Gedser Odde är mycket speciell. När vindarna verkligen börja blåsa det är uppenbart att se hur utsatt platsen är. Och när de stora vågorna från Östersjön börjar pund kusten du verkligen känner naturens extrema krafter. Söder om byn kan det verkar vara lugnt och fridfullt, men "bara runt hörnet" stormen rasar medan havet förbrukar delar av klippan. Den grova södra punkt vid Gedser Odde är i kontrast till den breda, vänliga stranden bara några hundra meter norrut. Om besöka byn, kan du ha tur och uppleva en av de lugna dagar där ejder fåglarna kommer tyst guppar runt på vattnet, storskarver kommer flygandes förbi och en säl poppar huvudet ur vattnet för att ta en nyfiken blick mot land !