Varför använda
Direct Ferries?

3634 färjerutter och 781 hamnar runt om i världen

Över 2.5 miljoner nöjda kunder

Vi arrangerar årligen fler än 1.2 miljoner överfarter

Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

Färjor till Bornholm

Bornholm är en dansk ö i Östersjön med det danska fastlandet i väster, Sverige i norr, och Polen och Tyskland i söder.

Ön består av dramatiska klippformationer som sluttar ner till de magiska strandskogarna i norr och sandstränderna i söder.

Färjeöverfarter till Bornholm går frekvent året runt och åker från Danmark, Sverige och Tyskland och alla färjor lägger till i hamnen i Rønne som också är öns största stad.

Bornholm har en tradition av att välkomna turister och besökare eftersom det har länge varit ett semestermål för danskarna själva. Nu lockar ön besökare från allt längre bort som kommer för att njuta av de mycket berömda restaurangerna, breda sandstränder och fiskebyar med röda tak.

Vad kan man göra på Bornholm?

På ön hittar man ett brett urval av olika naturliga nöjen. Öster om ön ligger Paradisbakkerne (paradiskullarna) som erbjuder korsande vandringsleder så att man kan vandra och utforska denna typiska danska landsbygden.

Här kan man också få uppleva hur man bodde på ön förr i tiden genom att ta en promenad till Gamleborg, en fästning från järnåldern som är känd för att vara en av Danmarks äldsta byggnader.

På västkusten finns de vackra Helligdomsklipporna, här kan man ta kustvägen förbi spektakulära klippformationer, genom vilda naturskogar, och vidare till Danmarks högsta vattenfall.

Hur tar man sig bäst runt Bornholm?

Ön har blivit ett paradis för cyklister men om du tröttnar på att cykla kan du ta bussen i stället, med cykeln. Just nu finns det endast plats för en till två cyklar per buss men det finns planer på att utöka kapaciteten. Tidtabell hittar du på www.brk.dk.

När är det bäst att resa till Bornholm?

Under sommarmanaderna är ön väldigt popular. Vänta inte tills det är för sent! Boka nu för att säkra det bästa priset

Lӓs mer Läs mindre

Populära färjerederier

 • Polferries
  • Få pris

Bornholm recension

 • "Resa Nynäshamn - Gdansk "

  Maten i restaurangen var utmärk, trevlig personal. Dåligt att det inte fanns eluttag i hytten. Wi- Fi fungerade inte.

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Punktligt !"

  Polfärjan Masovia är ett nöje att åka med ,bra kabiner , hotelstandart ren, snyggt .åker gärna igen, med polfärjan. Mvh D G

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Bra resa för cyklister"

  För oss som gör touring cykling – långdistanscykling är den här färjan ett mycket bra alternativ att snabbt komma ner till kontinenten. Allt fungerade mycket bra och mat och dryck var prisvärd med svenska mått mätt. Menyn med polsk mat var spännande och kul. Ett tips är att boka i god tid om du vill ha sovplats/hytt. Det gjorde inte jag och då får man sova i stolen.

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Bra resväg..."

  ...då man inte vill köra bil genom hela Sverige för att nå kontinenten. Fräsch utsidehytt...verkade nyrustad. Liten taxfreeshop men ganska välsorterad. Jättebra a'la carterestaurang. Trevlig och hjälpsam personal. Det saknades dock wi-FI på båten, det var synd men ändå skönt. Resan började med lite trassel i Gdansk, pga vägbyggen och omdirigeringar av trafiken, så var det inte helt lätt att hitta till hamnen...ta god tid på er! Överfarten startade lugnt kl.18:00 men runt 02:00, så gungade det rejält på havet...undrar om inte det skulle behövas ett större fartyg på denna rutt...? När vi passerade Gotland, så var dock havet lugnt och resan behaglig den sista biten in till Nynäshamn. Skönt att ha fått vila istället för att behöva köra och nu bara ha några mil kvar innan vi var hemma igen.

  Lӓs mer Läs mindre

Ombord på färjorna

Ta reda på hur det är ombord på färjorna innan du reser.

Färjeguide, videor och recensioner

Rutter och hamnar i Bornholm