Sverige

Hur du bokar färjor från Sverige till Bornholm

Det finns för tillfället bara en rutt mellan Sverige och Bornholm som traffikeras av 1 färjerederi – BornholmerFærgen. Ystad till Rönne färjeöverfarten traffikeras flera gånger per dag med en beräknad seglingstid från ca 1 timme 20 minuter.

Fastän vi har varit noga med att informationen på den här sidan ska vara korrekt, så rekomenderar vi att ni tittar efter aktuella tider och priser för den här Sverige Bornholm överfarten mellan Ystad och Rönne, då frekvens och restid kan variera.

Sverige Bornholm färjekarta

Klicka här för karta

Färjor från Sverige till Bornholm

Om Sverige:

Sverige har en avundsvärd levnadsstandard, blandat ett system av högteknologiska kapitalism och omfattande sociala förmåner. Landet har ett modern distributionssystem, utmärkt intern och extern kommunikation samt kvalificerad arbetskraft.

Sverige har inte deltagit i något krig på nästan två århundraden. Neutralitet bevarades i båda världskrigen.

Landet är ett stort och geografiskt varierande land vars känsla av utrymme är en av de bästa funktionerna.
Västkusten hyser en mängd historiska portar - Göteborg, Helsingborg och Malmö. I Malmö kan ni lätt åka över via Öresundsbron och besöka Danmarks huvudstad Köpenhamn.
Den förtjusande staden Helsinborg har även lätta anslutningar över till den danska staden Helsingör, då en färja endast tar 20 minuter!

Stockholm som är huvudstaden är landets högsta attraktion, en bunt öar bostäder monumentala arkitektur, fina museer och landets mest aktiva kultur och nattliv.

I mellersta och norra Sverige finns det stora delar av skogar, sjöar - ca 96.000 st - och några av de bästa vildmark vandring i hela Europa. Två tågsträckor som är kopplade till söder. Den östra sträckan går nära Bottenhavskusten där den passerar gamla trä-byggda städer och hamnar där färjor går över till Finland. När ni är uppe norra Sverige få vi hoppas att ni får stöter på det otroliga naturfenomenet norrsken.

Om Bornholm:

Bornholm är en dansk ö i hjärtat av Östersjön, väster om Ertholmene öarna, nära Sveriges och Poles kust.

Den soligaste destination i Danmark har långsamt tempo, är färgstark och bördig, vilket gör det särskilt populärt bland konstnärer. Och med nästan 2000 soltimmar per år, är det en bra flykt ö , oavsett vilken årstid det är. Bornholm är också unik, både i dess kultur och landskap. Det är det enda stället i landet där man kan promenera längs branta kuster med vita stränder och har en stark tradition av konst och hantverk.

Med tanke på dess centrala läge i Östersjön, är Bornholm lättillgängligt med färja från några länder. Det finns många rutter att välja mellan, huuvida man seglar från fastlandet , Tyskland eller Sverige, drivs alla av en av de äldsta rederierna i Danmark.