Sassnitz till Rönne färja

Sassnitz Rönne rutten ansluter Tyskland med Bornholm. För tillfället finns det endast ett rederi som kör på denna rutt, BornholmerFærgen. Det finns överfarter upp till 10 gånger vecka med en resetid från ca 3 timmar 20 minuter.

Sassnitz Rönne seglingens varaktighet och frekvens kan variera från säsong till säsong, så vi skulle råda dig att göra en extra kontroll för att få den mest uppdaterade informationen.

Sassnitz - Rönne färjerederier

  • BornholmerFærgen
    • 10 Avgångar per vecka 3 tim 20 min
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Sassnitz Rönne

Priserna som visas är de genomsnittliga priserna för enkel resa som våra kunder har betalat. Den vanligaste bokningen på rutten Sassnitz Rönne är en bil och 2 passagerare.

Sassnitz guide

Sassnitz är en stad belägen på Jasmundhalvön på Rügen, Tyskland. Staden är en välkänd hamnstad och badort och är porten till den närbelägna nationalparken Jasmund, Tysklands minsta nationalpark efter område, med sin unika kritklippa som har inspirerat konstnärer som Casper David Friedrich. Sedan mars 2004 har nationalparken haft ett nationalparkscentrum vid Königsstuhl, som har två utställningar som erbjuder besökarna en inblick i den naturliga världen, kritan, Östersjön och bokskogar i parken. Fisket och havsmuséet(Fischerei- und Hafenmuseum) dokumenterar historien om fiske på Rügen och den gamla Sassnitz hamn. Bland utställningsföremålen är Havel fiskesmack (Fischcutter). I hamnen, samt mmed utflykts- och fiskebåtar, kan besökarna se den brittiska ubåten HMS Otus, ett museiföremål, som är en kustsegellastbåt, Annemarie, som omvandlades till en passagerarbåt under 2007.

Som ett resultat av dess goda förbindelser till inlandet och dess geografiska närhet till Skandinavien, Ryssland och de baltiska staterna, är hamnen i Sassnitz en viktig knutpunkt för internationell persontrafik och godstrafik.

Rönne guide

Ligger på ön Bornholm, även känd som "Pearl i Östersjön", är Ronne officiellt en del av Danmark, även om det är i närmare Sverige, Polen och Tyskland och kombinerar kulturens utveckling i hela Östersjöregionen. Känd för sina ultrafina vita sandstränder och vackra landskap, är Ronne den perfekta platsen att koppla av och njuta av en långsammare takt. De äldre delarna av staden har lockat turister i årtionden. Två gator av särskilt intresse är Laksegade och Storegade, som innehåller många historiska hus som en gång var hem och handelsbyggnader av köpmän och adelsmän. Kända landmärken inkluderar Bornholms museet, Försvarsmuseum (Forsvarsmuseet), St Nicolas kyrka, den Smedegårds ridskola i den södra delen av staden, och fyren, som byggdes 1880. De flesta av staden är inom en kort promenad men besökare kan också hyra en cykel för dagen för att utforska hela ön.

Ronne är ansluten till resten av Danmark och till omvärlden genom färjetrafik till Køge, Ystad, Sassnitz och Swinoujscie. Det finns också en hög hastighet katamaran länk till Ystad som ansluter till en direkt tågförbindelse mellan Ystad och Köpenhamn.