Boka en färja från/till Sassnitz

Sassnitz färjehamn i Tyskland förbinder Trelleborg i Sverige med möjlighet att välja mellan upp till 14 överfarter per vecka. Restiden för Sassnitz till Trelleborg överfarten är 4 timmar och trafikkeras av Stena Line.

Sassnitz hamnkarta

Klicka här för karta

Sassnitz färjealternativ

Sassnitz färjetjänster

 • Stena Line
  • 14 avgångar per vecka 4 tim
  • Få pris

Guide till Sassnitz

Sassnitz är en liten hamnstad på Jasmund-halvön på Tysklands nordostkust. Härifrån kan man åka färja till Trelleborg samt Rønne på den danska ön Bornholm.

Vad kan man göra i Sassnitz?

Med en befolkningsmängd på strax under 10 000 invånare är Sassnitz en lugn liten hamnstad, perfekt för några dagars avkoppling. Det finns inte mycket att göra här förutom att strosa runt i det vackra landskapet och dricka kaffe på charmiga kaféer. Staden kanske inte har många sevärdheter, men ibland räcker det med en: Jasmunds nationalpark är Tysklands mest populära och hit vallfärdar turister från hela landet. Från parkens högplatå har man fantastisk utsikt över Östersjön och de vita kalkstensklippor som inspirerat många konstnärer, bland annat den framstående tysk-svenske landskapsmålaren Caspar David Friedrich.

Förutom nationalparken är ubåtsmuséet en kuriositet som inte får missas – här lär man sig om skepp och ubåtar som vistats i vattnen utanför Sassnitz, och man får en rundvisning ombord ubåten HMS Otus som forslats dit ända från Portsmouth i England.

Hur tar man sig runt I Sassnitz?

Sassnitz är en liten stad som man lätt kan utforska till fots. Man kan även ta sig runt med buss.

Så här hittar du till Sassnitz hamn

 • Sassnitz hamn med bil

  Hafeneingangsgebäude 20, 18546 Sassnitz

 • Sassnitz hamn med buss

  Hafeneingangsgebäude 20, 18546 Sassnitz

 • Sassnitz hamnadress

  Hafeneingangsgebäude 20, 18546 Sassnitz

 • Sassnitz övernattning

  Om du är ute efter att tillbringa en natt i eller i närheten av Sassnitz färjehamn innan eller efter din resa eller om du letar efter boende för din hela vistelse, besök vår Sassnitz övernattning sida för bästa boendepriser och ett av de största urvalen online!