COVID-19 Update Click here to visit our dedicated page for further information on the COVID-19 situation, including vouchers, cancellations, refunds and sailing changes.

Varför använda
Direct Ferries?

3325 färjerutter och 764 hamnar runt om i världen

Över 2,5 miljoner nöjda kunder

Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter

Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

Färjor till Fuerteventura

Fuerteventura är ungefär 1600 kvadratkilometer stort, vilket gör den till den andra största ön av Kanarieöarna.

Den östligaste av gruppen ligger endast 90 kilometer från Morocco, den populära ön drar till sig tusentals besökare genom året.

På samma breddgrad som Mexiko och Florida, är väderförhållanden myckte lika och Fuerteventura ståtar över 3000 årliga timmar av solsken som likställer sig till ett medeltal av åtta timmar per dag, så det är definitivt ett ställe att besöka om man behöver sol.

Att ta sig runt kanarieöarna med färja är allmänt sätt väldigt enkelt och Fuerteventura själv är nåbar direkt från grannen Lanzarote, Gra Canaria och Teneriffa. Ön betjänas av de mest populära rederierna i regionen inkluderande Fred Olsen och Naviera Armas som driver många korsningar varje dag.

Fastän det inte finns någon direkt korsning från fastlandet Spanien till Furteventura är det möjligt att resa till någon av de andra kanarieöarna och ta en förbindelse därifrån.

Om man inte anländer med bil och vill inte hyra en bil är det inget problem, att ta sig runt är ändå enkelt. Många människor hyr cyklar då Fuerteventura är känd för att vara ett idealiskt ställe för väg och bergs cykling tack vare dess landskap och klimat. Alla slags cyklar kan hyras, inkluderande bergscyklar, professionella vägs cyklar, vandrings cyklar och barns cyklar. Om det låter för energiskt, rekommenderas det att ta de lokala bussarna som används av både besökare och lokala då de är väldigt pålitliga och billiga också.

Besökare till Fuenteventua kommer att hitta mil efter mil av sandstränder med turkosa hav. Som en strand älskares paradis, har ön den längsta kustlinjen av alla kanarieöarna. Corralejo i norr har massor av gyllene sanddyner, med i söder, vid Jandia, finns det mil av platta sandstränder som man kan njuta av med barnen.

Det finns massor att göra utöver att sola. Om man älskar vatten kommer det att bli svårt att välja mellan alla vatten sports aktiviteter. Man kan gå och surfa och boogie-boarding, paddla kajak och snorkla och till och med kite surfing för dem som vill pröva något nytt.

De som har barn borde besöka Oasis Park, som är ett zoo och botanisk trädgård som ligger i södra Fuerteventura.

Det finns goda val av golf banor att pröva på Fuerteventura som sträcker sig från en utmanande plats i Costa Caleta till en 9 håls bana i Corralejo.

Om man vill gå ut på kvällen gäller "Centro Comercial Atlantico" som ligger på huvudstråket i Corralejo, det är där man hittar de bästa valen av pubar, barer och levande musik. De som vill ha något mer avslappnande borde gå till norra enden av Avenida. Detta område har gånggator med val av restauranger och små barer.

Populära färjerederier

  • Avgår 10 gånger per dag 1 timme 12 min
  • Få pris

Fuerteventura recension

 • "Weekend resa"

  Det var första gången på Fred Olsen och jag måste säga att för det första var det trevligt att mötas med leende ansikten på kontoret, båten var obefläckade och mycket bekväma även för en kort resa, damerna både på och utanför mycket hjälpsamma och med ett leende. Var super nöjd. Tack så mycket.

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Svårt att hitta, tidsödande lastning men snabb, punktlig och bekväm service."

  Hopplöst svårt att hitta information och körbeskrivning till färjeläget i Las Palmas. Jag fick fråga tre taxichaufförer, två poliser o en tullare + köra rekognoseringstur dagen innan för att hitta. Knepig och tidsödande logistik att stuva bilarna. I övrigt snabb och bekväm service.

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Fuertoventura"

  Mycket bra

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Olsen Ferry"

  Thanks for a fast "oceanrace" between Morro Jable-- Las Palmas. Very comfortable ! And: no unnecessery papers, show the passport = ticket. Very easy way to get onboard! And that you take care of the luggage, make ut very East. Thanks for a nice trip !

  Lӓs mer Läs mindre

Ombord på färjorna

Ta reda på hur det är ombord på färjorna innan du reser.

Färjeguide, videor och recensioner

Rutter och hamnar i Fuerteventura