Färja från Las Palmas till Morro Jable

Las Palmas Morro Jable-rutten går mellan Gran Canaria och Fuerteventura och trafikeras för nuvarande av 2 rederier. Naviera Armas trafikerar den här sträckan upp till 8 gånger per vecka med en restid på runt 2 timmar 50 minuter när Fred Olsen Express servicen kör upp till 3 gånger per dag med en resetid från 2 tim.

Det finns totalt 29 linjer att välja på vecka om du vill åka Las Palmas Morro Jable-rutten mellan Gran Canaria och Fuerteventura. Jämför nu och hitta resan som passar dig bäst.

Rederier som åker mellan Las Palmas och Morro Jable

  • Naviera Armas
    • 8 avgångar per vecka 2 tim 50 min
    • Få pris
  • Fred Olsen Express
    • Avgår 3 gånger per dag 2 tim
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Las Palmas Morro Jable

Priserna som visas är vad våra kunder i snitt betalat för en enkelresa. Den vanligaste bokningen på Las Palmas Morro Jable-rutten är för en bil och 2 passagerare.

Guide till Las Palmas

Las Palmas, som officiellt heter Las Palmas de Gran Canaria, är en stad och huvudstad på den spanska ön Gran Canaria på Kanarieöarna. Staden är belägen på den nordöstra delen av ön och ungefär 150 km från Afrikas kust. Staden har ett underbart subtropiskt klimat med varma, torra somrar och måttligt varma vintrar. Staden kan spåra sin historia tillbaka till 1478 då den grundades av Juan Rejon.

Staden har massor av saker att göra och se och erbjuder besökarna en mängd teatrar, biografer, operor, konserter, museer och gallerier att njuta av. Staden är värd för Kanarieöarnas musikfestival och den internationella filmfestivalen för att bara nämna två. För att se den historiska stadskärnan bör besökarna bege sig till de populära området Vegueta där några av de viktigaste historiska byggnaderna har stått de senaste fem hundra åren: kapellet San Antonio Abad, Plaza de Santa Ana som gränsar till Casas Consistoriales, Obispado, Casa Regental och Santa Ana-katedralen.

Las Palmas är den största hamnen på ön. Eftersom ön ligger mitt i skärgården, har Las Palmas hamn anslutningar till flera öar (Fuerteventura, Lanzarote, La Palma, Teneriffa) och även södra Spanien (Huelva och Cádiz).

Guide till Morro Jable

De äldre delarna av Morro Jable ligger vid södra änden av Fuerteventura ligger endera sidan av udden kring vilken byn byggdes. Den del av den gamla byn som är skilt från hamnen vid vändtegen går upp en barranco eller dal i bergen. Hamnen var ursprungligen hemmet av fiskeflottan och fortfarande är men nu är värd för en mängd olika turistattraktioner bland annat en katamaran och flera sport fiskefartyg och en färjelinje till Gran Canaria. De nyare delarna av staden har byggts för att ansluta den gamla byn området och hamnområdet och turistanläggningar har byggts längs kusten öster om den gamla byn på ett sådant sätt att Morro Jable sträcker nu en mil eller så längs kusten med nyare delarna har fogats till de äldre delarna på ett trevligt sätt.

Färjor från Morro Jable avgår vanligtvis till Las Palmas Santa Cruz de Tenerife och Puerto del Rosario.