Las Palmas till Morro Jable färja

Las Palmas Morro Jable rutten ansluter Gran Canaria med Fuerteventura och körs för tillfället av 2 rederier. Naviera Armas service kör upp till 7 gånger per vecka med en resetid på runt 2 timmar 50 minuter när Fred Olsen Express servicen kör upp till 4 gånger per dag med en resetid från 2 tim.

Så det är kombinerat 35 överfarter som erbjuds vecka på Las Palmas Morro Jable rutten mellan Gran Canaria och Fuerteventura. Jämnför nu och få fram den bästa resan för dig.

Las Palmas - Morro Jable färjerederier

  • Naviera Armas
    • 7 Avgångar per vecka 2 tim 50 min
    • Få pris
  • Fred Olsen Express
    • 4 Avgångar per dag 2 tim
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Las Palmas Morro Jable

Priserna som visas är de genomsnittliga priserna för enkel resa som våra kunder har betalat. Den vanligaste bokningen på rutten Las Palmas Morro Jable är en bil och 2 passagerare.

Las Palmas guide

Las Palmas, som officiellt heter Las Palmas de Gran Canaria, är en stad och huvudstad på den spanska ön Gran Canaria på Kanarieöarna. Staden är belägen på den nordöstra delen av ön och ungefär 150 km från Afrikas kust. Staden har ett underbart subtropiskt klimat med varma, torra somrar och måttligt varma vintrar. Staden kan spåra sin historia tillbaka till 1478 då den grundades av Juan Rejon.

Staden har massor av saker att göra och se och erbjuder besökarna en mängd teatrar, biografer, operor, konserter, museer och gallerier att njuta av. Staden är värd för Kanarieöarnas musikfestival och den internationella filmfestivalen för att bara nämna två. För att se den historiska stadskärnan bör besökarna bege sig till de populära området Vegueta där några av de viktigaste historiska byggnaderna har stått de senaste fem hundra åren: kapellet San Antonio Abad, Plaza de Santa Ana som gränsar till Casas Consistoriales, Obispado, Casa Regental och Santa Ana-katedralen.

Las Palmas är den största hamnen på ön. Eftersom ön ligger mitt i skärgården, har Las Palmas hamn anslutningar till flera öar (Fuerteventura, Lanzarote, La Palma, Teneriffa) och även södra Spanien (Huelva och Cádiz).

Morro Jable guide

De äldre delarna av Morro Jable ligger vid södra änden av Fuerteventura ligger endera sidan av udden kring vilken byn byggdes. Den del av den gamla byn som är skilt från hamnen vid vändtegen går upp en barranco eller dal i bergen. Hamnen var ursprungligen hemmet av fiskeflottan och fortfarande är men nu är värd för en mängd olika turistattraktioner bland annat en katamaran och flera sport fiskefartyg och en färjelinje till Gran Canaria. De nyare delarna av staden har byggts för att ansluta den gamla byn området och hamnområdet och turistanläggningar har byggts längs kusten öster om den gamla byn på ett sådant sätt att Morro Jable sträcker nu en mil eller så längs kusten med nyare delarna har fogats till de äldre delarna på ett trevligt sätt.

Färjor från Morro Jable avgår vanligtvis till Las Palmas Santa Cruz de Tenerife och Puerto del Rosario.