Santa Cruz de Tenerife till Morro Jable färja

Santa Cruz de Tenerife Morro Jable rutten ansluter Teneriffa med Fuerteventura. För tillfället finns det endast ett rederi som kör på denna rutt, Naviera Armas. Det finns överfarter upp till 3 gånger vecka med en resetid från ca 5 timmar 50 minuter.

Santa Cruz de Tenerife Morro Jable seglingens varaktighet och frekvens kan variera från säsong till säsong, så vi skulle råda dig att göra en extra kontroll för att få den mest uppdaterade informationen.

Santa Cruz de Tenerife - Morro Jable färjerederier

  • Naviera Armas
    • 3 Avgångar per vecka 5 tim 50 min
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Santa Cruz de Tenerife Morro Jable

Priserna som visas är de genomsnittliga priserna för enkel resa som våra kunder har betalat. Den vanligaste bokningen på rutten Santa Cruz de Tenerife Morro Jable är en bil och 2 passagerare.

Santa Cruz de Tenerife guide

Santa Cruz de Tenerife är den gemensamma huvudstaden tillsammans med Las Palmas, på Kanarieöarna i Spanien. Staden ligger på ön Teneriffa och brukar kallas för just Santa Cruz, även om dess fullständiga namn är Santa Cruz de Santiago de Tenerife. Staden är belägen på nordöstra delen av ön, ungefär 210 km utanför den nordvästra kusten i Afrika i Atlanten. Staden är hem till parlamentet på Kanarieöarna, den kanariska presidentens kansli (uppdelat på en fyraårig cykel med Las Palmas), hälften av ministerierna och den kanariska regeringen, (den andra hälften är belägna på Gran Canaria), Teneriffas provinsdomstolar och två Superior Court of Justice domstolar på Kanarieöarna.

Stadens hamn är av stor betydelse och är kommunikationsnavet mellan Europa, Afrika och Amerika. Staden är i fokus för inhemska och mellanö-kommunikation på Kanarieöarna. Färjetrafik från hamnen avgår till fastlandet, resten av Kanarieöarna och vidare.

Morro Jable guide

De äldre delarna av Morro Jable ligger vid södra änden av Fuerteventura ligger endera sidan av udden kring vilken byn byggdes. Den del av den gamla byn som är skilt från hamnen vid vändtegen går upp en barranco eller dal i bergen. Hamnen var ursprungligen hemmet av fiskeflottan och fortfarande är men nu är värd för en mängd olika turistattraktioner bland annat en katamaran och flera sport fiskefartyg och en färjelinje till Gran Canaria. De nyare delarna av staden har byggts för att ansluta den gamla byn området och hamnområdet och turistanläggningar har byggts längs kusten öster om den gamla byn på ett sådant sätt att Morro Jable sträcker nu en mil eller så längs kusten med nyare delarna har fogats till de äldre delarna på ett trevligt sätt.

Färjor från Morro Jable avgår vanligtvis till Las Palmas Santa Cruz de Tenerife och Puerto del Rosario.