Gran Canaria

Såhär bokar du färjor från Gran Canaria till Fuerteventura

Det finns 2 färjelinjer mellan Gran Canaria och Fuerteventura, vilket ger dig 33 överfarter per vecka att välja bland. Trasmediterranea trafikerar 1 rutt, Las Palmas till Puerto del Rosario går 1 gång i veckan. Naviera Armas trafikerar 2 rutter, Las Palmas till Puerto del Rosario går 5 gånger per vecka & Las Palmas till Morro Jable ca 6 gånger i veckan. Fred Olsen Express trafikerar 1 rutt, Las Palmas till Morro Jable går 3 gånger dagligen.

Eftersom restiden och antalet avgångar kan variera rekommenderar vi att du använder vårt bokningssystem för att få den senaste informationen om resor från Gran Canaria till Fuerteventura.

Gran Canaria-Fuerteventura-färjekarta

Klicka här för karta

Om Gran Canaria:

Gran Canaria är den näst folkrikaste ön i Kanarieögruppen som ligger cirka 150 km utanför nordvästra Afrikas kust i Atlanten.

Gran Canaria är känd som en "miniatyrkontinent" på grund av det varierande klimatet och de olika landskap som finns med långa stränder och vita dyner med sand som gör en vacker kontrast med de gröna ravinerna och pittoreska byarna.

Gran Canaria är en strand-älskares dröm med en gemytlig atmosfär och taxfree-shopping. Men öns stärsta lockelse är dess underbara klimat som gör det till en idealisk destination året runt.

Om Fuerteventura:

Fuerteventura är den andra största ön av spanska Kanarieöarna, och mäter upp till ungefär sexton hundra kvadratkilometer, och den är också en av de populäraste.

Afrikas kust ligger strax över hundra kilometer ifrån, så det är ingen överraskning att det finns många likheter mellan de två, speciellt då det gäller landskap och arkitektur. Rullande, torra kullar spräckliga av hus med platta tak dominerar perspektiven, medan ön själv ståtar tre tusen timmar av årligt solsken.

Fuerteventuras största drag är dock de faktastiska surfing pausena och stränderna, som passar alla från familjer till vatten sports fanatiker. Den är också den största ön ögruppen, som daterar tillbaka tjugo millioner år. Därmed finns det goda historiska museum som det kända arkeologiska och etnografiska Betancuria museet.

Som en av de mest besökta öarna av Kanarieöarna, betjänas Fuerteventura av färja och är lätt nåbar från nästan vilken som helst annan ö. Dock kan resetiden variera i längd. Att segla från Lanzarote räcker endast knappt över en halv timme, medan övernattnings korsningar är möjliga från Teneriffa, så var säker på att boka en mer bekväm hytt för dessa rutter.