Teneriffa

Såhär bokar du färjor från Teneriffa till Fuerteventura

Det finns 2 färjelinjer mellan Teneriffa och Fuerteventura, vilket ger dig 24 överfarter per vecka att välja bland. Trasmediterranea trafikerar 1 rutt, Santa Cruz de Tenerife till Puerto del Rosario går 1 gång i veckan. Naviera Armas trafikerar 2 rutter, Santa Cruz de Tenerife till Puerto del Rosario går 3 gånger per dag & Santa Cruz de Tenerife till Morro Jable ca 2 gånger i veckan.

Eftersom restiden och antalet avgångar kan variera rekommenderar vi att du använder vårt bokningssystem för att få den senaste informationen om resor från Teneriffa till Fuerteventura.

Teneriffa-Fuerteventura-färjekarta

Klicka här för karta

Om Teneriffa:

Teneriffa är den största ön av de spanska Kanarieöarna som ligger ca 320 km nordväst utanför kusten av Afrika.

Även om det knappt finns en miljon bofasta på ön, lockar Teneriffa cirka 4 miljoner turister varje år. Troligen för de frestas av 67 km av härliga stränder och virtuell garanti för solsken året runt.

Med sina två flygplatser och direka färjeförbindelse till spanska fastlandet är Teneriffa centrumet på Kanarieöarna.

Den södra delen av Teneriffa är varmast och torrast med många välutvecklade orterna som Playa de las Americas och Los Cristianos, där vistast det även mest turister.

Men om ni vill vistas mer i grönska ska ni besöka den norra delen av ön.

Om Fuerteventura:

Fuerteventura är den andra största ön av spanska Kanarieöarna, och mäter upp till ungefär sexton hundra kvadratkilometer, och den är också en av de populäraste.

Afrikas kust ligger strax över hundra kilometer ifrån, så det är ingen överraskning att det finns många likheter mellan de två, speciellt då det gäller landskap och arkitektur. Rullande, torra kullar spräckliga av hus med platta tak dominerar perspektiven, medan ön själv ståtar tre tusen timmar av årligt solsken.

Fuerteventuras största drag är dock de faktastiska surfing pausena och stränderna, som passar alla från familjer till vatten sports fanatiker. Den är också den största ön ögruppen, som daterar tillbaka tjugo millioner år. Därmed finns det goda historiska museum som det kända arkeologiska och etnografiska Betancuria museet.

Som en av de mest besökta öarna av Kanarieöarna, betjänas Fuerteventura av färja och är lätt nåbar från nästan vilken som helst annan ö. Dock kan resetiden variera i längd. Att segla från Lanzarote räcker endast knappt över en halv timme, medan övernattnings korsningar är möjliga från Teneriffa, så var säker på att boka en mer bekväm hytt för dessa rutter.