Färja från Santa Cruz de Tenerife till Puerto del Rosario

Santa Cruz de Tenerife Puerto del Rosario-rutten går mellan Teneriffa och Fuerteventura. För tillfället finns det endast ett rederi som trafikerar denna sträcka, Naviera Armas. Färjor avgår upp till 28 gånger vecka med en resetid på ca 11 timmar.

Färjetrafiken på Santa Cruz de Tenerife Puerto del Rosario-linjen kan variera beroende på säsong. Vi rekommenderar att använda vårt bokningssystem för att få den senaste informationen.

Rederier som åker mellan Santa Cruz de Tenerife och Puerto del Rosario

  • Naviera Armas
    • Avgår 4 gånger per dag 11 tim
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Santa Cruz de Tenerife Puerto del Rosario

Priserna som visas är vad våra kunder i snitt betalat för en enkelresa. Den vanligaste bokningen på Santa Cruz de Tenerife Puerto del Rosario-rutten är för en bil och 2 passagerare.

Guide till Santa Cruz de Tenerife

Santa Cruz de Tenerife är den gemensamma huvudstaden tillsammans med Las Palmas, på Kanarieöarna i Spanien. Staden ligger på ön Teneriffa och brukar kallas för just Santa Cruz, även om dess fullständiga namn är Santa Cruz de Santiago de Tenerife. Staden är belägen på nordöstra delen av ön, ungefär 210 km utanför den nordvästra kusten i Afrika i Atlanten. Staden är hem till parlamentet på Kanarieöarna, den kanariska presidentens kansli (uppdelat på en fyraårig cykel med Las Palmas), hälften av ministerierna och den kanariska regeringen, (den andra hälften är belägna på Gran Canaria), Teneriffas provinsdomstolar och två Superior Court of Justice domstolar på Kanarieöarna.

Stadens hamn är av stor betydelse och är kommunikationsnavet mellan Europa, Afrika och Amerika. Staden är i fokus för inhemska och mellanö-kommunikation på Kanarieöarna. Färjetrafik från hamnen avgår till fastlandet, resten av Kanarieöarna och vidare.

Guide till Puerto del Rosario

Huvudstaden i Fuerteventura, Puerto del Rosario översätter bokstavligen som Hamnens av rosenkransen" och är en liten stad där ungefär hälften av öns hela befolkning bor. Puerto del Rosario började få betydelse under mitten av det 19e århundradet när dess hamn förde mycket rikedom till området. Staden ligger på den östra kusten av Fuerteventura, centrala Puerto del Rosario ligger bort från hamnen och har ett bra utbud av butiker, restauranger, barer och hotell. Många av dessa är baserade runt Calle León y Castillo, som leder till hamnen, och längs Avenida Juan de Betancourt. Dissekera denna gata är Avenida Primero de Mayo en av öns viktigaste affärs nav, även om det är relativt liten. Saker att se och göra i denna del av Fuerteventura inkluderar Casa Museo de Unamuno, ett anmärkningsvärt lokalt museum och Casa de la Cultura, som är ett kulturellt centrum som håller regelbundna utställningar.

Färjetrafik från stadens hamn avgår till Las Palmas, Santa Cruz de Tenerife och Morro Jable.