Lobos ö

Såhär bokar du färjor från Lobos ö till Fuerteventura

Det finns för tillfället bara en rutt mellan Lobos ö och Fuerteventura som traffikeras av 1 färjerederi – Naviera Nortour. Lobos till Corralejo färjeöverfarten traffikeras flera gånger per vecka med en beräknad seglingstid från ca 15 minuter.

Fastän vi har varit noga med att informationen på den här sidan ska vara korrekt, så rekomenderar vi att ni tittar efter aktuella tider och priser för den här Lobos ö Fuerteventura överfarten mellan Lobos och Corralejo, då frekvens och restid kan variera.

Lobos ö-Fuerteventura-färjekarta

Klicka här för karta

Färjor från Lobos ö till Fuerteventura

Om Fuerteventura:

Fuerteventura är den andra största ön av spanska Kanarieöarna, och mäter upp till ungefär sexton hundra kvadratkilometer, och den är också en av de populäraste.

Afrikas kust ligger strax över hundra kilometer ifrån, så det är ingen överraskning att det finns många likheter mellan de två, speciellt då det gäller landskap och arkitektur. Rullande, torra kullar spräckliga av hus med platta tak dominerar perspektiven, medan ön själv ståtar tre tusen timmar av årligt solsken.

Fuerteventuras största drag är dock de faktastiska surfing pausena och stränderna, som passar alla från familjer till vatten sports fanatiker. Den är också den största ön ögruppen, som daterar tillbaka tjugo millioner år. Därmed finns det goda historiska museum som det kända arkeologiska och etnografiska Betancuria museet.

Som en av de mest besökta öarna av Kanarieöarna, betjänas Fuerteventura av färja och är lätt nåbar från nästan vilken som helst annan ö. Dock kan resetiden variera i längd. Att segla från Lanzarote räcker endast knappt över en halv timme, medan övernattnings korsningar är möjliga från Teneriffa, så var säker på att boka en mer bekväm hytt för dessa rutter.