COVID-19 Update Click here to visit our dedicated page for further information on the COVID-19 situation, including vouchers, cancellations, refunds and sailing changes.

Varför använda
Direct Ferries?

3325 färjerutter och 764 hamnar runt om i världen

Över 2,5 miljoner nöjda kunder

Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter

Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

Färjor till Gran Canaria

Gran Canaria är ett av de viktigaste turistmålen på Kanarieöarna tack vare sina exceptionella stränder och ett varmt och torrt klimat året runt.

Gran Canaria är hem till omkring 838 000 människor och är den näst populäraste ön i skärgården efter närliggande Teneriffa och trots att den ligger i Atlanten nära Afrika är det utan tvekan en spansk ö.

Trots att det finns ett blomstrande näringsliv i huvudstaden Las Palmas, är Gran Canarias huvudindustri turism, med brittiska, tyska och skandinaver som utgör den största andelen besökare.

Hur tar man sig runt Gran canaria?

Buss är det bästa och enklaste sättet. Bussarna är verksamma över hela ön.

Det finns för närvarande 2 direkta rutter från Spanien till Gran Canaria som seglar från de sydspanska hamnarna Cadiz och Huelva. På grund av avståndet mellan fastlandet och Kanarieöarna är korsningar inte alltför frekventa och har generellt lång varaktighet. De fartyg som används på dessa korsningar är vanligtvis av hög standard så det är troligt att man får en trevlig resa.

De flesta färjorna som anländer till Gran Canaria seglar från de andra kanarieöarna med många rutter från Lanzarote, Fuerteventura, La Palma och Teneriffa. Gran Canarias position mellan Teneriffa och Fuerteventura gör att de naturligtvis är de enklaste öarna att komma till och från.

Det finns 2 aktiva hamnar på Gran Canaria. Las Palmas, den viktigaste hamnen för ankomst, finns på nordöstra sidan av ön och är där färjorna som seglar från Spanien och de andra öarna anländer till. Puerto de las Nieves, den pittoreska byn i Agaete ligger på nordvästra sidan av Gran Canaria och förbinder dig med Teneriffa.

Vad gör man på Gran Canaria?

Gran Canarias huvudattraktion är dess väder. Under sommarmånaderna stiger temperaturen till ca 30 grader Celsius och även under vintern är det ovanligt att det är kallare än 18 grader. Detta klimat gör ön perfekt för strandsemestrar med familjer som oftast går till orterna i södra Gran Canaria som Maspalomas och Puerto Rico.

Huvudattraktioner på Gran Canaria inkluderar Palmitos Park Zoo, Aqualand Water Park och sanddynerna i Maspalomas.

När är det bäst att boka färja till Gran Canaria?

Färjetrafiken kan variera beroende på säsong. Vi rekommenderar att använda vårt bokningssystem för att få den senaste informationen. Priserna kan stiga för resan när avgångstiden närmar sig.

Vänta inte tills det är för sent! Boka nu för att säkra det bästa priset.

Populära färjerederier

  • Avgår 11 gånger per dag 5 tim 30 min
  • Få pris
  • Avgår 14 gånger per dag 2 tim 52 min
  • Få pris

Gran Canaria recension

 • "skön båtresa"

  trevlig personal i restaurang och kafé. stor rymlig och trivsam båt. En resa som gick smärtfritt. Ny ingång var långt borta när man hade tung resväska! Där skulle man kunna underlätta!

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Sea cat båten"

  Tråkigt att se underhållet inte sköts, när man stänger av sektioner med passagerarstolar i stället för åtgärda dom.

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Mycket bra helhetsbild"

  Allt fungerade prickfritt. Det man möjligen kan klaga på är priset med cykel som är något högt i förhållande till att åka med ex bil.

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Båtresa Santa Cruz, Teneriffa - Agaete, Gran Canaria, "

  Vi reste med mycket bagage och fick möjlighet att låsa in väskor i en bagagevagn vilket underlättade resan. Färjan gick i tid. Bekväma stolar. En enkel servering som erbjöd smörgåsar, snacks och dryck. Trevlig personal. Transfer med buss till Las Palmas ingick.

  Lӓs mer Läs mindre

Ombord på färjorna

Ta reda på hur det är ombord på färjorna innan du reser.

Färjeguide, videor och recensioner

Rutter och hamnar i Gran Canaria