Las Palmas till Arrecife färja

Las Palmas Arrecife rutten ansluter Gran Canaria med Lanzarote och körs för tillfället av 2 rederier. Trasmediterranea service kör upp till 1 gånger per vecka med en resetid på runt 9 timmar 30 minuter när Naviera Armas servicen kör upp till 6 gånger per vecka med en resetid från 5 tim.

Så det är kombinerat 7 överfarter som erbjuds vecka på Las Palmas Arrecife rutten mellan Gran Canaria och Lanzarote. Jämnför nu och få fram den bästa resan för dig.

Las Palmas - Arrecife färjerederier

  • Trasmediterranea
    • 1 Avgång per vecka 9 tim 30 min
    • Få pris
  • Naviera Armas
    • 6 Avgångar per vecka 5 tim
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Las Palmas Arrecife

Priserna som visas är de genomsnittliga priserna för enkel resa som våra kunder har betalat. Den vanligaste bokningen på rutten Las Palmas Arrecife är en bil och 2 passagerare.

Las Palmas guide

Las Palmas, som officiellt heter Las Palmas de Gran Canaria, är en stad och huvudstad på den spanska ön Gran Canaria på Kanarieöarna. Staden är belägen på den nordöstra delen av ön och ungefär 150 km från Afrikas kust. Staden har ett underbart subtropiskt klimat med varma, torra somrar och måttligt varma vintrar. Staden kan spåra sin historia tillbaka till 1478 då den grundades av Juan Rejon.

Staden har massor av saker att göra och se och erbjuder besökarna en mängd teatrar, biografer, operor, konserter, museer och gallerier att njuta av. Staden är värd för Kanarieöarnas musikfestival och den internationella filmfestivalen för att bara nämna två. För att se den historiska stadskärnan bör besökarna bege sig till de populära området Vegueta där några av de viktigaste historiska byggnaderna har stått de senaste fem hundra åren: kapellet San Antonio Abad, Plaza de Santa Ana som gränsar till Casas Consistoriales, Obispado, Casa Regental och Santa Ana-katedralen.

Las Palmas är den största hamnen på ön. Eftersom ön ligger mitt i skärgården, har Las Palmas hamn anslutningar till flera öar (Fuerteventura, Lanzarote, La Palma, Teneriffa) och även södra Spanien (Huelva och Cádiz).

Arrecife guide

Staden Arrecife ligger på ön Lanzarote, en av de spanska Kanarieöarna. Staden, som har en hamn ligger på öns östkust. Arrecife är en pulserande, kosmopolitisk stad full av kultur och historia. Namnet kommer från det spanska ordet för rev och hänvisar till de vulkaniska klippformationer som ligger ut mot havet och skyddar den pittoreska hamnen. Arrecife började livet som en liten fiskeby på 1500-talet tills det växte och blev till slut öns huvudstad 1852. Idag är det väl känt som en fristad för shoppare! Med gatorna som kantas av butiker, high-end butiker som säljer designermärken och fynd galore, besöker många människor Arrecife för sina ändlösa shoppingmöjligheter. Arrecife har också en egen strand, Playa del Reducto med gyllene sand och varma och lugna vatten. En härlig strandpromenad löper hela vägen från detta område till stadens nästa strand, Playa del Cable, vilket är cirka 2 km västerut.

Färjor från stadens hamn avgår vanligtvis till de andra öarna i Kanarieöarna och även till andra destinationer i Europa och på Afrika-kontinenten.