Färja från Santa Cruz de Tenerife till Agaete

Santa Cruz de Tenerife Agaete-rutten går mellan Teneriffa och Gran Canaria. För tillfället finns det endast ett rederi som trafikerar denna sträcka, Fred Olsen Express. Färjor avgår upp till 56 gånger vecka med en resetid på ca 1 timme 20 minuter.

Färjetrafiken på Santa Cruz de Tenerife Agaete-linjen kan variera beroende på säsong. Vi rekommenderar att använda vårt bokningssystem för att få den senaste informationen.

Rederier som åker mellan Santa Cruz de Tenerife och Agaete

  • Fred Olsen Express
    • Avgår 8 gånger per dag 1 timme 20 min
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Santa Cruz de Tenerife Agaete

Priserna som visas är vad våra kunder i snitt betalat för en enkelresa. Den vanligaste bokningen på Santa Cruz de Tenerife Agaete-rutten är för en bil och 2 passagerare.

Guide till Santa Cruz de Tenerife

Santa Cruz de Tenerife är den gemensamma huvudstaden tillsammans med Las Palmas, på Kanarieöarna i Spanien. Staden ligger på ön Teneriffa och brukar kallas för just Santa Cruz, även om dess fullständiga namn är Santa Cruz de Santiago de Tenerife. Staden är belägen på nordöstra delen av ön, ungefär 210 km utanför den nordvästra kusten i Afrika i Atlanten. Staden är hem till parlamentet på Kanarieöarna, den kanariska presidentens kansli (uppdelat på en fyraårig cykel med Las Palmas), hälften av ministerierna och den kanariska regeringen, (den andra hälften är belägna på Gran Canaria), Teneriffas provinsdomstolar och två Superior Court of Justice domstolar på Kanarieöarna.

Stadens hamn är av stor betydelse och är kommunikationsnavet mellan Europa, Afrika och Amerika. Staden är i fokus för inhemska och mellanö-kommunikation på Kanarieöarna. Färjetrafik från hamnen avgår till fastlandet, resten av Kanarieöarna och vidare.

Guide till Agaete

Regionen Agaete är en region i Las Palmas provinsen på Kanarieöarna, Spanien, och är beläget i den nordvästra delen av ön Gran Canaria. I den historiska stadskärnan finns kyrkan Iglesia de La Concepción, som ersatte den primitiva kapellet och gav upphov till de första gatorna och torget i kommunen. Med byggandet av den nya församlingskyrkan efter en brand 1874, har ett nytt bostadsområde skapats i kommunen. Mittemot Plaza de la Constitución byggdes en närliggande viktig vacker byggnad i staden.

En avkopplande sak att göra är att ta en promenad genom Puerto de Las Nieves, kustområdet i kommunen. Detta har platsen för kapellet och Triptych av Our Lady of the Snows, hänföras till sextonde århundradet den flamländska målaren Joos Van Cleve. El Puerto de las Nieves är också en idealisk plats för att ta ett dopp i det klara vattnet i Atlanten, för att se Dedo de Dios (Guds finger), en klippformation nå ut i havet, och en plats att återvända vid skymningen till se majestät berget Teide.