Fuerteventura

Hur du bokar färjor från Fuerteventura till Gran Canaria

Det finns 2 färjerutter som traffikeras mellan Fuerteventura och Gran Canaria som totalt ger dig 33 överfarter per vecka att välja mellan. Naviera Armas traffikerar 2 rutter, Puerto del Rosario till Las Palmas går 5 gånger per vecka & Morro Jable till Las Palmas ca 7 gånger i veckan. Fred Olsen Express traffikerar 1 rutt, Morro Jable till Las Palmas går 3 gånger dagligen.

Eftersom frekvens och restid på överfarterna kan variera så rekomenderar vi att ni gör en sökning för att ta reda på aktuell information för överfarter från Fuerteventura till Gran Canaria.

Fuerteventura Gran Canaria färjekarta

Klicka här för karta

Färjor från Fuerteventura till Gran Canaria

Om Fuerteventura:

Fuertevenura är den andra största av spanska Kanarieöarna i Atlanten, som ligger nordväst om afrikas kust.

Förklarad som ett biosfärområde av UNESCO år 2009, är Fuerteventura välsignad med skärgårdens mest fantastiska stränder, ett grovhugget vackert landskap och över 3000 timmar av solsken varje år.

Det har också länge varit beundrad som en av de top destinationerna för besökare som är intresserade i kulturellt arv, tack vare dess stora nummer av årtals gammla herrgårdar och vackra kyrkor.

Fuerteventura har många hamnar längs med dess kust, vilket gör den till en ypperlig avgångspunkt för resten av Kanarieöarna. Dessutom, är rutterna drivna av en mängd utmärkta rederier, det är ingen brist på seglings alternativ.

Om Gran Canaria:

Gran Canaria är den näst folkrikaste ön i Kanarieögruppen som ligger cirka 150 km utanför nordvästra Afrikas kust i Atlanten.

Gran Canaria är känd som en "miniatyrkontinent" på grund av det varierande klimatet och de olika landskap som finns med långa stränder och vita dyner med sand som gör en vacker kontrast med de gröna ravinerna och pittoreska byarna.

Gran Canaria är en strand-älskares dröm med en gemytlig atmosfär och taxfree-shopping. Men öns stärsta lockelse är dess underbara klimat som gör det till en idealisk destination året runt.