Teneriffa

Hur du bokar färjor från Teneriffa till Gran Canaria

Det finns 2 färjerutter som traffikeras mellan Teneriffa och Gran Canaria som totalt ger dig 85 överfarter per vecka att välja mellan. Trasmediterranea traffikerar 1 rutt, Santa Cruz de Tenerife till Las Palmas går 1 gång i veckan. Naviera Armas traffikerar 1 rutt, Santa Cruz de Tenerife till Las Palmas går 4 gånger dagligen. Fred Olsen Express traffikerar 1 rutt, Santa Cruz de Tenerife till Agaete går 8 gånger dagligen.

Eftersom frekvens och restid på överfarterna kan variera så rekomenderar vi att ni gör en sökning för att ta reda på aktuell information för överfarter från Teneriffa till Gran Canaria.

Teneriffa Gran Canaria färjekarta

Klicka här för karta

Om Teneriffa:

Teneriffa är den största ön av de spanska Kanarieöarna som ligger ca 320 km nordväst utanför kusten av Afrika.

Även om det knappt finns en miljon bofasta på ön, lockar Teneriffa cirka 4 miljoner turister varje år. Troligen för de frestas av 67 km av härliga stränder och virtuell garanti för solsken året runt.

Med sina två flygplatser och direka färjeförbindelse till spanska fastlandet är Teneriffa centrumet på Kanarieöarna.

Den södra delen av Teneriffa är varmast och torrast med många välutvecklade orterna som Playa de las Americas och Los Cristianos, där vistast det även mest turister.

Men om ni vill vistas mer i grönska ska ni besöka den norra delen av ön.

Om Gran Canaria:

Gran Canaria är den näst folkrikaste ön i Kanarieögruppen som ligger cirka 150 km utanför nordvästra Afrikas kust i Atlanten.

Gran Canaria är känd som en "miniatyrkontinent" på grund av det varierande klimatet och de olika landskap som finns med långa stränder och vita dyner med sand som gör en vacker kontrast med de gröna ravinerna och pittoreska byarna.

Gran Canaria är en strand-älskares dröm med en gemytlig atmosfär och taxfree-shopping. Men öns stärsta lockelse är dess underbara klimat som gör det till en idealisk destination året runt.