Färja från Agaete till Santa Cruz de Tenerife

Agaete Santa Cruz de Tenerife-rutten går mellan Gran Canaria och Teneriffa. För tillfället finns det endast ett rederi som trafikerar denna sträcka, Fred Olsen Express. Färjor avgår upp till 56 gånger vecka med en resetid på ca 1 timme 20 minuter.

Färjetrafiken på Agaete Santa Cruz de Tenerife-linjen kan variera beroende på säsong. Vi rekommenderar att använda vårt bokningssystem för att få den senaste informationen.

Rederier som åker mellan Agaete och Santa Cruz de Tenerife

  • Fred Olsen Express
    • Avgår 8 gånger per dag 1 timme 20 min
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Agaete Santa Cruz de Tenerife

Priserna som visas är vad våra kunder i snitt betalat för en enkelresa. Den vanligaste bokningen på Agaete Santa Cruz de Tenerife-rutten är för en bil och 2 passagerare.

Guide till Agaete

Ageate är en provins i Las Palmas, på Kanarieöarna i Spanien. Den är belägen på den nordvästra delen av ön Gran Canaria, med Atlanten på västra sidan, Gáldar på nordöstra sidan och Artenara på södra sidan. Agaete var tidigare den bästa platsen för att få se El Dedo de Dios, ett monument på kusten, innan det förstördes av den tropiska stormen Delta i November 2005. Den mest besökta stranden är la Playa de Las nieves som är belägen mellan marinan och den gamla kajen. Den består mestadels av sten och har lugna vatten och en strandpromenad med restauranger och små butiker.

I närheten finns Puerto de las Nieves, också känd som Puerto Agate, som är en by ca 2,5 km från kusten. Den var en gång i tiden en liten fiskehamn men hamnen har expanderats för att höja vågbrytarna och skapa en ramp för de stora höghastighetsfärjorna.

Guide till Santa Cruz de Tenerife

Santa Cruz de Tenerife är en vacker hamnstad belägen på ön Teneriffa, den största av de västliga öarna i Kanarieöarna . Runt dess viktig hamn finns breda avenyer, torg och exotiska anlagda områden, som även omfattar några vackra exempel på modernistisk arkitektur. Historien om staden går drygt fyra hundra år tillbaka i tiden. Trots Alonso Fernández de Lugo avstigning på denna kust 1494, hade staden inte börja utveckla förrän ett sekel senare, med dess hamn är motorn för tillväxten som har gjort staden till den näst mest befolkade i Kanarieöarna. I centrum av staden, nära havet, flera av de mest trafikerade gator och torg i huvudstaden möts, såsom Plaza de la Candelaria. Ligger på platsen för den tidigare fästningen San Cristóbal, är dess centrum leds av monumentet till Triumph Candelaria, en nyklassicistisk stil skulptur i Carrara marmor och hänföras till den italienska Pasquale Bocciardo. Denna enklav är förbisedd av 18th century fasaden av la Carta palatset, ett lysande exempel på barock med nyklassiska inslag.

Från stadens hamn finns färjeförbindelser avgår till fastlandet Spanien och till de andra Kanarieöarna.