Formentera

Såhär bokar du färjor från Formentera till Ibiza

Det finns 2 färjelinjer mellan Formentera och Ibiza, vilket ger dig 51 överfarter per dag att välja bland. Balearia trafikerar 1 rutt, Formentera till Ibiza går 9 gånger dagligen. Trasmapi trafikerar 1 rutt, Formentera till Ibiza går 20 gånger dagligen. Aquabus trafikerar 2 rutter, Formentera till Ibiza går 3 gånger per dag & Formentera till Playa d'en Bossa (Ibiza) ca 3 gånger dagligen. Mediterranea Pitiusa trafikerar 1 rutt, Formentera till Ibiza går 12 gånger dagligen. Trasmapi Car trafikerar 1 rutt, Formentera till Ibiza går 4 gånger dagligen.

Eftersom restiden och antalet avgångar kan variera rekommenderar vi att du använder vårt bokningssystem för att få den senaste informationen om resor från Formentera till Ibiza.

Formentera-Ibiza-färjekarta

Klicka här för karta

Färjor från Formentera till Ibiza

Om Formentera:

Formentera är den mindre och sydligare ön av spanska Balearerna.

Med en befolkning på endast sju tusen och inget flygfält, är Formentera allmänt tystare än dess grannö Ibiza, men liksom de flesta medelhavs öarna får ön många besökare under högsäsongen i juli och augusti.

Formentera är känd för dess rena, vita sandstränder och kristall klara vatten, och är perfekt för de som söker efter en avslappnande paus med sol och sand.

Angående resandet från Formentera med färja, är Ibiza, endast sex kilometer till norr, var de flesta färjorna reser till med seglingar året runt och upp till var trettio minuter under högsäsongen.

Dock kan man också resa till fastlandet Spanien, hamnen Denia som tar ungefär tre timmar. Formentera Denia korsningen åker enligt säsong mellan maj och oktober. För de som vill åka till fastlandet Spanien under lågsäsongen kan ta en förbindelse från Ibiza.

Om Ibiza:

Den världsberömda ön Ibiza är en del av Balearerna gruppen och ligger ca 80 km utanför den östra kusten av Spanien.

Ibiza är ett mycket populärt turistmål, särskilt på grund av sitt legendariska nattliv kring två områden - Ibiza stad som är öns huvudstad på södra stranden och San Antonio i väst.

Även om ön är främst känd för sitt nattliv har öns regering och den spanska turistbyrån arbetat för att främja mer familj-orienterade turism.