Mahon
Alcudia
Färjor till Mallorca
Öppen biljett??

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Öppen biljett?

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Reseuppgifter
Utresa
Tur/Retur
Mahon - Alcudia är en av de mest populära linjerna och biljetterna tar ofta slut under högsäsong
Tips: Vänta inte tills det är försent! Boka nu för att försäkra dig om att du kommer med den avgången du tänkt dig.

Färja från Mahon till Alcudia

Mahon Alcudia-rutten går mellan Menorca och Mallorca och trafikeras för nuvarande av 2 rederier. Trasmediterranea trafikerar den här sträckan upp till 5 gånger per vecka med en restid på runt 3 timmar 15 minuter när Trasmed GLE servicen kör upp till 2 gånger per vecka med en resetid från 3 timmar 15 minuter.

Det finns totalt 7 linjer att välja på vecka om du vill åka Mahon Alcudia-rutten mellan Menorca och Mallorca. Jämför nu och hitta resan som passar dig bäst.

Mahon till Alcudia färjealternativ

För mer information, besök vår sida om Färjor från Menorca till Mallorca
Varför använda Direct Ferries?
category
4412 färjerutter och 901 hamnar runt om i världen
category
Över 2,5 miljoner nöjda kunder
category
Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter
category
Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

De mest populära frågorna

 • Hur länge tar färjan från Mahon till Alcudia?

  Färjeresan från Mahon till Alcudia tar ungefär 3h 15m. Restider kan variera beroende på när under året som du reser, vi rekommenderar att du kollar med rederiet för att vara säker.
 • Vad kostar färjan från Mahon till Alcudia?

  Priserna för färjan mellan Mahon - Alcudia varierar beroende på när under året som du reser. Det genomsnittliga priset för denna rutt är 85 €.
 • Vilka rederier trafikerar rutten mellan Mahon - Alcudia?

  2 populära färjebolag trafikerar sträckan mellan Mahon och Alcudia, dessa är
  • Trasmediterranea
  • Trasmed GLE
 • Hur bokar jag färjebiljetter mellan Mahon - Alcudia?

  Hos oss hittar du billiga färjor mellan Mahon - Alcudia, kolla in våra erbjudanden för att få tillgång till de lägsta priserna.
 • Kan jag resa utan bil på färjan mellan Mahon - Alcudia?

  Ja, mellan Mahon - Alcudia kan du resan utan bil med
  • Trasmediterranea
  • Trasmed GLE
 • Kan jag ta med bilen på färjan mellan Mahon - Alcudia?

  Ja, du kan resa med bil mellan Mahon - Alcudia med
  • Trasmediterranea
  • Trasmed GLE
 • Kan jag resa med ett husdjur på färjan mellan Mahon - Alcudia?

  Nej, husdjur är inte tillåtna ombord på färjorna.
 • Vad är avståndet från Mahon till Alcudia?

  Det är uppskattningsvis 67 sjömil mellan Mahon och Alcudia.

Guide till Mahon

Mahon är huvudstad på Menorca, en spansk ö som är en del av Balearerna. Staden ligger på den östra kusten av ön och är också öns största hamn som bildas på den näst djupaste naturliga hamnen i världen, och sträcker sig ca 7 km inåt landet. Den historiska staden erbjuder besökarna en vacker blandning av gammal och ny arkitektur. Stadens har både menorcansk och spansk historia som visas i sina byggnader och museer samt en imponerande och blomstrande naturlig hamn. Det effektiva centrumet i Mahon är Placa de S'Esplanada. Placa de S'Esplanada är det bästa stället att ägna sig åt att titta på lokalbefolkningen på ett av de caféer som omger Placa. Gå ut från Placa i det övre vänstra hörnet på Carrer d'Isabel II för en spektakulär utsikt över hamnen. Promenera längs gatan förbi eleganta georgianska hus som har utsikt över hamnen och i slutet av vägen finns Museu de Menorca, öns största museum som täcker öns arkeologiska förflutna tillsammans med en samling av konst.

Mahon färjehamn har året runt-avgångar som förbinder staden till Barcelona och Valencia på det spanska fastlandet. Du kan även ta färjor till Palma och till Alcudia, Mallorca och Ibiza. Färjor går även till och från Ciutadella under sommarmånaderna.


Guide till Alcudia

Balearernas stad Alcudia är det viktigaste turistmålet på den spanska ön Mallorca. Den gamla staden har en 1400-talsmur och det är möjligt att åka på muren och följa den nästan hela byn. Det finns rester av en romersk stad strax utanför den medeltida stadsmuren, framför kyrkan St Jaume, som hör till den antika staden Pollentia. Norr om staden finns en tjurring med anor från 1900-talet. Den gamla staden är värd för en marknad på söndagar och tisdagar året runt och innanför murarna finns flera populära restauranger och bistroer känd för god hemlagad mat i små inställningar. I Port d'Alcúdia ligger flesta restauranger runt marinan.

För att resa till Alcudia kan besökarna ta en färja från Barcelona, Denia eller Valencia. Den normala restiden är 7 timmar, men det kan minskas till 3 timmar om en snabb-färja tas. Det är i allmänhet billigare att resa till ön med färja än det är att flyga.


Kundtjänst

Besök vår kundtjänstsida för att hitta användbar information om att resa med färja, våra vanliga frågor och hur du kontaktar oss för att få hjälp med din bokning.