Färja från Ciutadella till Alcudia

Ciutadella Alcudia-linjen går mellan Menorca och Mallorca och trafikeras för tillfället av 3 rederier. Corsica Ferries kör upp till 1 gånger vecka, Balearia 4 gånger per dag & Menorca Lines kör upp till 11 gånger vecka.

Det är totalt 40 avgångar vecka på sträckan Ciutadella Alcudia mellan Menorca och Mallorca ombord 3 olika rederier. Jämför priser och tider nu och hitta resan som passar dig bäst.

Rederier som åker mellan Ciutadella och Alcudia

 • Corsica Ferries
  • 1 avgång(ar) per vecka 2 tim 30 min
  • Få pris
 • Balearia
  • Avgår 4 gånger per dag 1 timme
  • Få pris
 • Menorca Lines
  • 11 avgångar per vecka 1 timme 15 min
  • Få pris

Genomsnittligt pris för Ciutadella Alcudia

Priserna som visas är vad våra kunder i snitt betalat för en enkelresa. Den vanligaste bokningen på Ciutadella Alcudia-rutten är för en bil och 2 passagerare.

Guide till Ciutadella

Ciutadella är en stad som ligger på den västra delen av den baleariska ön Menorca i Spanien. Staden är den gamla öns huvudstad och har ett historisk arkeologiskt arv i form av megaliter såsom "Taulas", Talaiot och Navetas. Det historiska kvarteret som kallas "Es Born" är omgivet av vackra medeltida gator fyllda med palats, kyrkor och fästningar. I staden hittar besökare Ciutadellas stadshus som är den arabiska guvernörens före detta palats som senare tjänade som ett kungligt palats under kronan av Aragonien och sen igen som en guvernörs palats tills britterna flyttade huvudstaden till den östra staden Mahon 1722. I närheten av staden finns många pittoreska vikar och stränder att utforska.

Trots att den inte längre är Menorcas huvudstad, har Ciutadella förblivit öns religiösa centrum. Festivalen i Saint John, dess skyddshelgon, äger rum varje år den 23 och 24 juni. Katedralen i Menorca, som ligger i de gamla kvarteren i Cuitadella, byggdes 1287 på grunden av en äldre moské.

Guide till Alcudia

Balearernas stad Alcudia är det viktigaste turistmålet på den spanska ön Mallorca. Den gamla staden har en 1400-talsmur och det är möjligt att åka på muren och följa den nästan hela byn. Det finns rester av en romersk stad strax utanför den medeltida stadsmuren, framför kyrkan St Jaume, som hör till den antika staden Pollentia. Norr om staden finns en tjurring med anor från 1900-talet. Den gamla staden är värd för en marknad på söndagar och tisdagar året runt och innanför murarna finns flera populära restauranger och bistroer känd för god hemlagad mat i små inställningar. I Port d'Alcúdia ligger flesta restauranger runt marinan.

För att resa till Alcudia kan besökarna ta en färja från Barcelona, Denia eller Valencia. Den normala restiden är 7 timmar, men det kan minskas till 3 timmar om en snabb-färja tas. Det är i allmänhet billigare att resa till ön med färja än det är att flyga.