COVID-19 Update Click here to visit our dedicated page for further information on the COVID-19 situation, including vouchers, cancellations, refunds and sailing changes.

Ciutadella - Alcudia är en av de mest populära linjerna och biljetterna tar ofta slut under högsäsong
Tips: Vänta inte tills det är försent! Boka nu för att försäkra dig om att du kommer med den avgången du tänkt dig.

Varför använda
Direct Ferries?

3325 färjerutter och 764 hamnar runt om i världen

Över 2,5 miljoner nöjda kunder

Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter

Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

Ciutadella till Alcudia färjealternativ

För mer information, besök vår sida om Färjor från Menorca till Mallorca

Rederier som åker mellan Ciutadella och Alcudia

  • 3 Sailings Daily 1 hour
  • Get price
  • 12 Sailings Weekly 1 hour 45 min
  • Get price
  • 1 Sailing Weekly 2 hr
  • Get price
  • 3 Sailings Daily 1 hour 30 min
  • Get price
  • 17 Sailings Weekly 1 hour 15 min
  • Get price

Så tycker våra kunder om Färjor från Ciutadella till Alcudia

 • "Bekväm överfart"

  Snabbt och smidigt

  'Martin i Soler' travelled on Martin i Soler

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Utmärkt resa"

  Bra resa och var i tid men vänlig personal, priserna ombord var också bra. Jag kommer att åka igen. Tack så mycket.

  'Ramon Llull' travelled on Ramon Llull

  Lӓs mer Läs mindre

Färja från Ciutadella till Alcudia

Ciutadella Alcudia-linjen går mellan Menorca och Mallorca och trafikeras för tillfället av 5 rederier. Balearia kör upp till 3 gånger dag, Trasmediterranea 12 gånger per vecka, Corsica Ferries 1 gånger per vecka, FRS 3 gånger per dag & Menorca Lines kör upp till 17 gånger vecka.

Det är totalt 11 avgångar dag på sträckan Ciutadella Alcudia mellan Menorca och Mallorca ombord 5 olika rederier. Jämför priser och tider nu och hitta resan som passar dig bäst.

Guide till Ciutadella

Ciutadella är en stad som ligger på den västra delen av den baleariska ön Menorca i Spanien. Staden är den gamla öns huvudstad och har ett historisk arkeologiskt arv i form av megaliter såsom "Taulas", Talaiot och Navetas. Det historiska kvarteret som kallas "Es Born" är omgivet av vackra medeltida gator fyllda med palats, kyrkor och fästningar. I staden hittar besökare Ciutadellas stadshus som är den arabiska guvernörens före detta palats som senare tjänade som ett kungligt palats under kronan av Aragonien och sen igen som en guvernörs palats tills britterna flyttade huvudstaden till den östra staden Mahon 1722. I närheten av staden finns många pittoreska vikar och stränder att utforska.

Trots att den inte längre är Menorcas huvudstad, har Ciutadella förblivit öns religiösa centrum. Festivalen i Saint John, dess skyddshelgon, äger rum varje år den 23 och 24 juni. Katedralen i Menorca, som ligger i de gamla kvarteren i Cuitadella, byggdes 1287 på grunden av en äldre moské.


Guide till Alcudia

Balearernas stad Alcudia är det viktigaste turistmålet på den spanska ön Mallorca. Den gamla staden har en 1400-talsmur och det är möjligt att åka på muren och följa den nästan hela byn. Det finns rester av en romersk stad strax utanför den medeltida stadsmuren, framför kyrkan St Jaume, som hör till den antika staden Pollentia. Norr om staden finns en tjurring med anor från 1900-talet. Den gamla staden är värd för en marknad på söndagar och tisdagar året runt och innanför murarna finns flera populära restauranger och bistroer känd för god hemlagad mat i små inställningar. I Port d'Alcúdia ligger flesta restauranger runt marinan.

För att resa till Alcudia kan besökarna ta en färja från Barcelona, Denia eller Valencia. Den normala restiden är 7 timmar, men det kan minskas till 3 timmar om en snabb-färja tas. Det är i allmänhet billigare att resa till ön med färja än det är att flyga.