Formentera
Barcelona
Färjor till Spanien
Öppen biljett??

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Öppen biljett?

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Reseuppgifter
Utresa
Tur/Retur

Färjor från Formentera till Barcelona

Vi erbjuder uppskattningsvis upp till 6 avångar i veckan mellan Formentera och Barcelona. Sträckan mellan Formentera och Barcelona trafikeras av Balearia. Tidtabeller kan ändras beroende på när under året du ska resa. Använd vårt prisvertyg för att hitta uppdaterade priser och avgångstider för färjor mellan Formentera och Barcelona.

Tidtabeller Formentera till Barcelona

Färjor mellan Formentera och Barcelona avgår vanligtvis från Formentera, ca 08:01. Överfarten tar ungefär 10h 59m.

Färjepriser mellan Formentera och Barcelona

Priserna på en överfast från Formentera till Barcelona varierar oftast mellan 428kr och 2719kr*. Genomsnittspriset är 1698kr*. De billigaste priserna mellan Formentera och Barcelona är ca 442kr*. Genomsnittspriset för en fotpassagerare är 1008kr*. Genomsnittspriset för en bil är 3188kr*.

Priserna varierar beroende på antalet passagerare, fordonstyp samt avgångstid. Dessa priser är baserade på sökningar gjorda under de senaste 30 dagarna och uppdaterades senast 21 Juli 2023.

Hur långt är det mellan Barcelona och Formentera?

Det är ungefär 189.6 miles (305.1km) eller 164.7 sjömil mellan Formentera och Barcelona.

Kan jag resa med bil mellan Formentera och Barcelona?

Ja, med Balearia kan du resa med bil på sträckan mellan Formentera och Barcelona. Använd vårt prisverktyg för att hitta aktuella priser för att resa med bil mellan Formentera och Barcelona.

Kan jag resa som fotpassagerare mellan Formentera och Barcelona?

Ja, fotpassagerare kan resa med Balearia mellan Formentera och Barcelona.

För mer information, besök vår sida om Färjor från Formentera till Spanien
Varför använda Direct Ferries?
category
4412 färjerutter och 901 hamnar runt om i världen
category
Över 2,5 miljoner nöjda kunder
category
Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter
category
Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder
Formentera - Barcelona Sammanfattning av rutt
Land för avresa Spanien
Destination Land Spanien
Antal operatörer 1
Operatörer Balearia
Genomsnittligt pris 2026 kr.*
Genomsnittliga veckovisa avgångar 6
Genomsnittlig seglingstid 11h 3m
Snabbaste seglingstid 10h 59m
Första färjan 08:01
Avstånd 164 nautiska mil

* Priserna kan komma att ändras, priserna är hämtade från de senaste 30 dagarna, senast uppdaterade 2023-08-01.

De mest populära frågorna

 • Hur länge tar färjan från Formentera till Barcelona?

  Färjeresan från Formentera till Barcelona tar ungefär 10h 59m. Restider kan variera beroende på när under året som du reser, vi rekommenderar att du kollar med rederiet för att vara säker.
 • Vad kostar färjan från Formentera till Barcelona?

  Priserna för färjan mellan Formentera - Barcelona varierar beroende på när under året som du reser. Det genomsnittliga priset för denna rutt är 189 €. Priset är exklusive bokningsavgifter.
 • Vilka rederier trafikerar rutten mellan Formentera - Barcelona?

  1 färjebolag trafikerar sträckan mellan Formentera och Barcelona, dessa är
  • Balearia
 • Hur bokar jag färjebiljetter mellan Formentera - Barcelona?

  Hos oss hittar du billiga färjor mellan Formentera - Barcelona, kolla in våra erbjudanden för att få tillgång till de lägsta priserna.
 • Kan jag resa utan bil på färjan mellan Formentera - Barcelona?

  Ja, mellan Formentera - Barcelona kan du resan utan bil med
  • Balearia
 • Kan jag ta med bilen på färjan mellan Formentera - Barcelona?

  Ja, du kan resa med bil mellan Formentera - Barcelona med
  • Balearia
 • Kan jag resa med ett husdjur på färjan mellan Formentera - Barcelona?

  Ja, husdjur är tillåtna ombord på färjan. Du kan behöva ett djurpass eller andra dokument för att få gå ombord. Kontrollera de berörda myndigheternas webbplatser för mer information. Du kan för närvarande resa med ditt husdjur med dessa färjeoperatörer
  • Balearia
 • Vad är avståndet från Formentera till Barcelona?

  Det är uppskattningsvis 164 sjömil mellan Formentera och Barcelona.

Guide till Formentera

Formentera är den mindre ön i den Pitiusiska ögruppen, som omfattar Ibiza, vilken hör till den stärre ögruppen Balearerna i Spanien. Ön är ungefär 20 km lång och ligger 6 km söder om Ibiza i Medelhavet. Öns största byar är Sant Frances Xavier, Saint Ferran de ses Roques, El Pilar de la Mola och La Savina. Ön är välkänd i Europa för sina vackra stränder med vit sand och för dess nakenbad som är tillåtet på de flesta stränderna.

Formentera har en distinkt kontur som domineras av det vilda och införande Cap de Barbaria i sydväst, den majestätiska odlade platån La Mola i öster, den långa halvön Es Trocadores som sträcker sig mot S'Espalmador och Ibiza i norr och den robusta, men vackra, västra Ponentkusten som omfattar den vackra viken Cala Saona.

Även om ön ursprungligen endast nåddes via färja från Ibiza, har turismen ökat under de senaste åren på grund av att färjor nu åker till ön direkt från det spanska fastlandet. Restiden från Ibiza till Formentera är ungefär 30 minuter.


Guide till Barcelona

Den spanska staden Barcelona ligger vid kusten mellan mynningarna av floden Llobregat och River Besos och gränsar i väster av Serra de Collserola bergskedjor. Barcelona är huvudstad i den autonoma regionen Katalonien och är Spaniens näst största stad efter Madrid. Grundades som en romersk stad, under medeltiden blev Barcelona huvudstad i länet av Barcelona. Efter sammanslagning med kungariket Aragonien fortsatte Barcelona att vara en viktig stad i kronan av Aragonien. Barcelona har ett rikt kulturarv och är idag ett viktigt kulturellt centrum och ett stort turistmål. Särskilt känd är arkitektoniska verk av Antoni Gaudí och Lluís Domènech i Montaner som har utsetts till ett av Unescos världsarv.

Barcelona har många museer, som täcker olika områden och epoker. The National Museum of Art i Katalonien innehåller en välkänd samling av romansk konst medan Barcelona Museum of Contemporary Art fokuserar på post-1945 katalanska och spanska konsten. Fundació Joan Miró, Picasso-museet och Fundació Antoni Tàpies innehåller viktiga samlingar av dessa världsberömda konstnärer, liksom Can Framis Museum som fokuserar på post 1960 Katalanska konst som ägs av Fundació Vila Casas.

Barcelona är en stor färjeterminal för linjer till Mallorca, Genua, Ibiza och Marocko (Tanger Med). Bryggorna för färjor och kryssningsfartyg ligger nära stadens centrum porten börjar precis i slutet av Las Ramblas.


Formentera till Barcelona Tidtabeller för färjor

Färjetider mellan 26/02/2024 och 2024-03-03


Operatör Avgångstid Ankomsttid Restid Seglingsdagar
Balearia 08:37 19:00 10 timmar 23 minuter Tis, Ons, Tors, Fre, Lör
Balearia 08:37 20:00 11 timmar 23 minuter Sön

Kundtjänst

Besök vår kundtjänstsida för att hitta användbar information om att resa med färja, våra vanliga frågor och hur du kontaktar oss för att få hjälp med din bokning.