Färja från Almeria till Nador

Almeria Nador-linjen går mellan Spanien och Marocko och trafikeras för tillfället av 3 rederier. Balearia kör upp till 7 gånger vecka, Naviera Armas 14 gånger per vecka & Grandi Navi Veloci kör upp till 5 gånger vecka.

Det är totalt 26 avgångar vecka på sträckan Almeria Nador mellan Spanien och Marocko ombord 3 olika rederier. Jämför priser och tider nu och hitta resan som passar dig bäst.

Rederier som åker mellan Almeria och Nador

 • Balearia
  • 7 avgångar per vecka 7 tim
  • Få pris
 • Naviera Armas
  • 14 avgångar per vecka 5 tim
  • Få pris
 • Grandi Navi Veloci
  • 5 avgångar per vecka 8 tim 15 min
  • Få pris

Genomsnittligt pris för Almeria Nador

Priserna som visas är vad våra kunder i snitt betalat för en enkelresa. Den vanligaste bokningen på Almeria Nador-rutten är för en bil och 2 passagerare.

Guide till Almeria

Almería är en stad i Andalusien, Spanien, belägen i sydöstra delen av landet vid medelhavet och är huvudstaden i provinsen med samma namn. Sevärdheter är bl.a. The Alcazaba som är ett medeltidsfort som byggdes på 900-talet och förstördes 1522 i en jordbävning. Fortet har en tredubbel mur, ett magnifikt torn och stora trädgårdar. Det finns också en katedral som har ett fortliknande utseende då det har torn och skyddade stigar, som skapades för att försvara det mot medelhavspirater. Det var designat som en moské men blev senare en kristen kyrka, innan den förstördes 1522 i jordbävningen. På 1500-talet byggdes den om i renässanstil, men några av försvarsstrukturerna bevarades.

Hamnen i Almeria har förbindelser till Melilla, Algeriet och Marocko, och också turistkryssningar i medelhavet. Det finns också en marina med förtöjningsplats till fritidsbåtar. För tillfället byggs hamnen ut med nya kajplatser och containerhamn för att kunna ta storskaliga internationella fartyg och därmed öka sin frakttrafik. Från hamnen i Almería går oftast båtar till Acciona, Ghazaouet (Algeriet), Oran (Algeriet), Nador (Marocko) och Melilla.

Guide till Nador

Den marockanska staden Nador ligger i Rif-regionen i nordöstra Marocko och dess hamn ligger på Bhar Amezzyan lagunen. Nador tros vara grundades av Berber civilisation och senare styrdes av fenicierna romarna och araberna. Namnet på staden kan ha sitt ursprung från namnet "Har Nador" en liten bosättning nära lagunen. Det kan även ha sitt ursprung från det arabiska ordet "nadar" som betyder syn och som matchar mer som Nador är en strategisk punkt för observation med Spanien. Det har varit populärt med de flesta av de marockanska kungar, Kung Omar ibn Idriss II i synnerhet och Almoravide kung Youssef ibn Tachfin.

Nador var ökänd som ett centrum för smuggling billiga spanska och kinesiska tullfria varor. För närvarande smuggling har minskat men det är fortfarande vid liv konkurrerar med smuggling ström från Algeriet. Många begagnade konsumtionsvaror från Europa och Kina finna sin väg till Marocko och Afrika via Melilla och Nador både legalt och illegalt. De varor som sträcker sig från konserverade livsmedel, kläder, skor, elektriska hushållsapparater till sofistikerad hårdvara.

Färjetrafik från Nador avgår till Almeria och Motril i Spanien och Sete i Frankrike.