COVID-19 Update Click here to visit our dedicated page for further information on the COVID-19 situation, including vouchers, cancellations, refunds and sailing changes.

Motril - Al Hoceima är en av de mest populära linjerna och biljetterna tar ofta slut under högsäsong
Tips: Vänta inte tills det är försent! Boka nu för att försäkra dig om att du kommer med den avgången du tänkt dig.

Varför använda
Direct Ferries?

4412 färjerutter och 901 hamnar runt om i världen

Över 2,5 miljoner nöjda kunder

Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter

Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

För mer information, besök vår sida om Färjor från Spanien till Marocko

Rederier som åker mellan Motril och Al Hoceima

    • 2 Sailings Weekly 5 hr
    • Get price

Färja från Motril till Al Hoceima

Motril Al Hoceima-rutten går mellan Spanien och Marocko. För tillfället finns det endast ett rederi som trafikerar denna sträcka, Naviera Armas. Färjor avgår upp till 2 gånger vecka med en resetid på ca 5 timmar.

Färjetrafiken på Motril Al Hoceima-linjen kan variera beroende på säsong. Vi rekommenderar att använda vårt bokningssystem för att få den senaste informationen.

Guide till Motril

Motril är den näst största staden belägen vid Medelhavet i provinsen Granada, Spanien. Staden ligger nära Guadalfeosfloden och ca 70 km från staden Granada. Inbäddat vid foten av Sierra Lujar bergen, halvvägs mellan Malaga och Almeria, är staden en idealisk plats för dem som vill utforska skatterna av kust- och inlandsregionerna i Andalusien. Besökare i Motril kan njuta av soliga stränder, utsökta tropiska produkter, och det kulturella arvet i regionen. Motril är den största shoppingdestinationen på Costa Tropical och har utmärkta faciliteter inklusive en stormarknad, butiker, barer, restauranger och nattklubbar.

Den milda vattnet i Medelhavet når även kusten i Granada. Det subtropiska klimatet på kusten och dess lugna, varma vatten, gör det till en idealisk plats för alla typer av vattensporter. Dykningsentusiaster kan njuta av en av de vackraste havsbottnarna på den andalusiska kusten.

I den vackra marinan hittar du vattensporter och båtutflykter. Färjor från hamnen avgår till Melilla, Al Hoceima och Nador.


Guide till Al Hoceima

Den marockanska staden Al Hoceima ligger på den norra kanten av Rifbergen på Medelhavskusten. Rifbergen och Medelhavets stränder är det som gör staden en av de mest attraktiva och lockande städer i Marocko. Kommer man in i staden så kanske du tror att du kommer i en mycket vanlig marockansk stad med kub-liknande byggnader, caféer och några hotell. Trots detta har naturen runt Al Hoceima gjort den mycket mer avlägsen än de flesta nog tror. Al Hoceima, även känd bland lokalbefolkningen som Biya, koloniserades av spanjorerna i mer än tre decennier, då den det hette Villa Sanjuro. Du kan fortfarande se det spanska arkitektoniska inflytandet i hela staden, trots det växande antalet nya byggnader. Många invånare i Al Hoceima talar fortfarande flytande spanska som sitt andra eller tredje språk. Största delen av befolkningen är Berbers från Bucoya stam som talar Tamazight, en Berber dialekt.

Stadens hamn tjänar många fiskebåtar och färjor som hjälper till att hålla turistnäringen i staden. Det är en hamn som alltid är full av färjor och besökare. Turister och besökare har möjlighet att köpa tjänster från en lokal båt för utflykter och fiske.