Färja från Almeria till Melilla

Almeria Melilla-rutten går mellan Spanien och Spanien och trafikeras för nuvarande av 2 rederier. Balearia trafikerar den här sträckan upp till 3 gånger per vecka med en restid på runt 6 timmar 30 minuter när Naviera Armas servicen kör upp till 7 gånger per vecka med en resetid från 8 tim 1 minut.

Det finns totalt 10 linjer att välja på vecka om du vill åka Almeria Melilla-rutten mellan Spanien och Spanien. Jämför nu och hitta resan som passar dig bäst.

Rederier som åker mellan Almeria och Melilla

  • Balearia
    • 3 avgångar per vecka 6 tim 30 min
    • Få pris
  • Naviera Armas
    • 7 avgångar per vecka 8 tim 1 minut
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Almeria Melilla

Priserna som visas är vad våra kunder i snitt betalat för en enkelresa. Den vanligaste bokningen på Almeria Melilla-rutten är för en bil och 2 passagerare.

Guide till Almeria

Almería är en stad i Andalusien, Spanien, belägen i sydöstra delen av landet vid medelhavet och är huvudstaden i provinsen med samma namn. Sevärdheter är bl.a. The Alcazaba som är ett medeltidsfort som byggdes på 900-talet och förstördes 1522 i en jordbävning. Fortet har en tredubbel mur, ett magnifikt torn och stora trädgårdar. Det finns också en katedral som har ett fortliknande utseende då det har torn och skyddade stigar, som skapades för att försvara det mot medelhavspirater. Det var designat som en moské men blev senare en kristen kyrka, innan den förstördes 1522 i jordbävningen. På 1500-talet byggdes den om i renässanstil, men några av försvarsstrukturerna bevarades.

Hamnen i Almeria har förbindelser till Melilla, Algeriet och Marocko, och också turistkryssningar i medelhavet. Det finns också en marina med förtöjningsplats till fritidsbåtar. För tillfället byggs hamnen ut med nya kajplatser och containerhamn för att kunna ta storskaliga internationella fartyg och därmed öka sin frakttrafik. Från hamnen i Almería går oftast båtar till Acciona, Ghazaouet (Algeriet), Oran (Algeriet), Nador (Marocko) och Melilla.

Guide till Melilla

Den spanska administrerade staden Melilla ligger på nordvästra kusten av Afrika och gränsar till Marocko. Staden är separerad från den spanska provinsen Grenada och Almeria från Alboransjön. Melilla, liksom Ceuta, var en frihamn innan Spanien gick med i EU. Den marockanska avveckling av Beni Ansar ligger omedelbart söder om Melilla och närmaste marockanska staden är Nador. Hamnarna i Melilla och Nador är båda belägna i samma vik. Från och med 2011 hade det en befolkning på 78.476 som består av etniska spanjorer, etniska Riffian berber, och ett litet antal etniska spanska judar. Både spanska och Riffian-Berber är de två mest talade språk, med spanska som det enda officiella språket.

Från Melill hamn finns det flera dagliga förbindelser till Almeria och Malaga i Spanien. Många människor reser mellan Europa och Marocko använder färjeförbindelser till Melilla, både för passagerare och för frakt.