Färja från Melilla till Almeria

Melilla Almeria-rutten går mellan Spanien och Spanien och trafikeras för nuvarande av 2 rederier. Balearia trafikerar den här sträckan upp till 2 gånger per vecka med en restid på runt 5 timmar när Trasmediterranea servicen kör upp till 11 gånger per vecka med en resetid från 4 tim 15 min.

Det finns totalt 13 linjer att välja på vecka om du vill åka Melilla Almeria-rutten mellan Spanien och Spanien. Jämför nu och hitta resan som passar dig bäst.

Rederier som åker mellan Melilla och Almeria

  • Balearia
    • 2 avgångar per vecka 5 tim
    • Få pris
  • Trasmediterranea
    • 11 avgångar per vecka 4 tim 15 min
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Melilla Almeria

Priserna som visas är vad våra kunder i snitt betalat för en enkelresa. Den vanligaste bokningen på Melilla Almeria-rutten är för en bil och 2 passagerare.

Guide till Melilla

Melilla är en spansk administrerad stad belägen på den nordvästra nordafrikanska kusten och gränsar till Marocko. Staden ligger bredvid Alboránsjön och tvärs över havet från de spanska provinserna Granada och Almería. Staden har en yta på cirka 12 kvadratkm och tillsammans med Ceuta är den en av två permanent bebodda spanska administrerade städerna på den afrikanska kontinenten. Den marockanska avvecklingen av Beni Ansar ligger omedelbart söder om Melilla och närmaste marockanska staden är Nador. Hamnarna i Melilla och Nador är båda belägna i samma vik.

Staden layout är arrangerad i en bred halvcirkel runt stranden och hamnen i Melilla, på östra sidan av halvön Cape Tres Forcas, vid foten av berget Gurugú och mynningen av Río de Oro.

Hamnen i Melilla erbjuder flera dagliga förbindelser till Almeria och Malaga i Spanien. Många människor som reser mellan Europa och Marocko använder färjeförbindelser till Melilla, både för passagerare och för frakt. På grund av detta utgör hamnen och närstående företag en viktig ekonomisk drivkraft för staden.

Guide till Almeria

Den spanska staden Almeria ligger vid Medelhavet i södra delen av landet. Den östligaste andalusiska huvudstaden dominerar en kustlinje med nästan orörda stränder och en interiör som präglas av säregna semiöde ekosystem. Som en av de tidigare viktigaste hamnarna i kalifatet i Cordoba, avslöjar Almeria sitt Alcazaba (citadell) och dess katedral, på stränderna i Medelhavet. Smala gator med vitkalkade fasader är delar av dess pittoreska historiska kvarter. Förutom historia och kultur erbjuder Almeria stränder, berg och kust naturreservat och en gastronomi som kommer att göra ditt besök ett minne för livet.

Almeria Katedralen är en plats som besökare inte får missa med dess struktur som stiger i hjärtat av den antika staden. Domkyrkan, med sina torn och tjocka murar, liknar en fästning snarare än ett tempel. Denna märkliga layout är ett svar på de kontinuerliga berberpiratattacker som denna kuststad fick utstå. I närheten av klostret ligger Purasand som är det episkopala palatset.

Hamnen i Almería har en småbåtshamn med båtplatser för fritidsbåtar och som normalt ger anslutningar till Ghazaouet (Algeriet), Oran (Algeriet), Nador (Marocko) och Melilla.