Melilla
Almeria
Färjor till Spanien
Öppen biljett??

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Öppen biljett?

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Reseuppgifter
Utresa
Tur/Retur
Melilla - Almeria är en av de mest populära linjerna och biljetterna tar ofta slut under högsäsong
Tips: Vänta inte tills det är försent! Boka nu för att försäkra dig om att du kommer med den avgången du tänkt dig.

Färja från Melilla till Almeria

Melilla Almeria-rutten går mellan Spanien och Spanien och trafikeras för nuvarande av 2 rederier. Naviera Armas trafikerar den här sträckan upp till 7 gånger per vecka med en restid på runt 7 timmar när Balearia servicen kör upp till 3 gånger per vecka med en resetid från 6 timmar 30 minuter.

Det finns totalt 10 linjer att välja på vecka om du vill åka Melilla Almeria-rutten mellan Spanien och Spanien. Jämför nu och hitta resan som passar dig bäst.

Varför använda Direct Ferries?
category
4412 färjerutter och 901 hamnar runt om i världen
category
Över 2,5 miljoner nöjda kunder
category
Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter
category
Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

De mest populära frågorna

 • Hur länge tar färjan från Melilla till Almeria?

  Färjeresan från Melilla till Almeria tar ungefär 6h 45m. Restider kan variera beroende på när under året som du reser, vi rekommenderar att du kollar med rederiet för att vara säker.
 • Vad kostar färjan från Melilla till Almeria?

  Priserna för färjan mellan Melilla - Almeria varierar beroende på när under året som du reser. Det genomsnittliga priset för denna rutt är 206 €.
 • Vilka rederier trafikerar rutten mellan Melilla - Almeria?

  2 populära färjebolag trafikerar sträckan mellan Melilla och Almeria, dessa är
  • Naviera Armas
  • Balearia
 • Hur bokar jag färjebiljetter mellan Melilla - Almeria?

  Hos oss hittar du billiga färjor mellan Melilla - Almeria, kolla in våra erbjudanden för att få tillgång till de lägsta priserna.
 • Kan jag resa utan bil på färjan mellan Melilla - Almeria?

  Ja, mellan Melilla - Almeria kan du resan utan bil med
  • Naviera Armas
  • Balearia
 • Kan jag ta med bilen på färjan mellan Melilla - Almeria?

  Ja, du kan resa med bil mellan Melilla - Almeria med
  • Naviera Armas
  • Balearia
 • Kan jag resa med ett husdjur på färjan mellan Melilla - Almeria?

  Ja, husdjur är tillåtna ombord på färjan. Du kan behöva ett djurpass eller andra dokument för att få gå ombord. Kontrollera de berörda myndigheternas webbplatser för mer information. Du kan för närvarande resa med ditt husdjur med dessa färjeoperatörer
  • Naviera Armas
  • Balearia
 • Vad är avståndet från Melilla till Almeria?

  Det är uppskattningsvis 96 sjömil mellan Melilla och Almeria.

Guide till Melilla

Melilla är en spansk administrerad stad belägen på den nordvästra nordafrikanska kusten och gränsar till Marocko. Staden ligger bredvid Alboránsjön och tvärs över havet från de spanska provinserna Granada och Almería. Staden har en yta på cirka 12 kvadratkm och tillsammans med Ceuta är den en av två permanent bebodda spanska administrerade städerna på den afrikanska kontinenten. Den marockanska avvecklingen av Beni Ansar ligger omedelbart söder om Melilla och närmaste marockanska staden är Nador. Hamnarna i Melilla och Nador är båda belägna i samma vik.

Staden layout är arrangerad i en bred halvcirkel runt stranden och hamnen i Melilla, på östra sidan av halvön Cape Tres Forcas, vid foten av berget Gurugú och mynningen av Río de Oro.

Hamnen i Melilla erbjuder flera dagliga förbindelser till Almeria och Malaga i Spanien. Många människor som reser mellan Europa och Marocko använder färjeförbindelser till Melilla, både för passagerare och för frakt. På grund av detta utgör hamnen och närstående företag en viktig ekonomisk drivkraft för staden.


Guide till Almeria

Den spanska staden Almeria ligger vid Medelhavet i södra delen av landet. Den östligaste andalusiska huvudstaden dominerar en kustlinje med nästan orörda stränder och en interiör som präglas av säregna semiöde ekosystem. Som en av de tidigare viktigaste hamnarna i kalifatet i Cordoba, avslöjar Almeria sitt Alcazaba (citadell) och dess katedral, på stränderna i Medelhavet. Smala gator med vitkalkade fasader är delar av dess pittoreska historiska kvarter. Förutom historia och kultur erbjuder Almeria stränder, berg och kust naturreservat och en gastronomi som kommer att göra ditt besök ett minne för livet.

Almeria Katedralen är en plats som besökare inte får missa med dess struktur som stiger i hjärtat av den antika staden. Domkyrkan, med sina torn och tjocka murar, liknar en fästning snarare än ett tempel. Denna märkliga layout är ett svar på de kontinuerliga berberpiratattacker som denna kuststad fick utstå. I närheten av klostret ligger Purasand som är det episkopala palatset.

Hamnen i Almería har en småbåtshamn med båtplatser för fritidsbåtar och som normalt ger anslutningar till Ghazaouet (Algeriet), Oran (Algeriet), Nador (Marocko) och Melilla.


Kundtjänst

Besök vår kundtjänstsida för att hitta användbar information om att resa med färja, våra vanliga frågor och hur du kontaktar oss för att få hjälp med din bokning.