Almeria till Ghazaouet färja

Almeria Ghazaouet rutten ansluter Spanien med Algeriet. För tillfället finns det endast ett rederi som kör på denna rutt, Trasmediterranea. Det finns överfarter upp till 2 gånger vecka med en resetid från ca 8 timmar.

Almeria Ghazaouet seglingens varaktighet och frekvens kan variera från säsong till säsong, så vi skulle råda dig att göra en extra kontroll för att få den mest uppdaterade informationen.

Almeria till Ghazaouet färjealternativ

För mer information besök vår Färjor från Spanien till Algeriet sida.

Almeria - Ghazaouet färjerederier

  • Trasmediterranea
    • 2 Avgångar per vecka 8 tim
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Almeria Ghazaouet

Priserna som visas är de genomsnittliga priserna för enkel resa som våra kunder har betalat. Den vanligaste bokningen på rutten Almeria Ghazaouet är en bil och 2 passagerare.

Almeria guide

Almería är en stad i Andalusien, Spanien, belägen i sydöstra delen av landet vid medelhavet och är huvudstaden i provinsen med samma namn. Sevärdheter är bl.a. The Alcazaba som är ett medeltidsfort som byggdes på 900-talet och förstördes 1522 i en jordbävning. Fortet har en tredubbel mur, ett magnifikt torn och stora trädgårdar. Det finns också en katedral som har ett fortliknande utseende då det har torn och skyddade stigar, som skapades för att försvara det mot medelhavspirater. Det var designat som en moské men blev senare en kristen kyrka, innan den förstördes 1522 i jordbävningen. På 1500-talet byggdes den om i renässanstil, men några av försvarsstrukturerna bevarades.

Hamnen i Almeria har förbindelser till Melilla, Algeriet och Marocko, och också turistkryssningar i medelhavet. Det finns också en marina med förtöjningsplats till fritidsbåtar. För tillfället byggs hamnen ut med nya kajplatser och containerhamn för att kunna ta storskaliga internationella fartyg och därmed öka sin frakttrafik. Från hamnen i Almería går oftast båtar till Acciona, Ghazaouet (Algeriet), Oran (Algeriet), Nador (Marocko) och Melilla.

Ghazaouet guide

Ghazaouet är Algeriets viktigaste hamn och ligger bara några kilometer från marockanska gränsen och är en utmärkt bas för att besöka Tlemcen, vilket är cirka 70 km bort, eller bege sig över till Marocko. Ghazaouet är en fiskehamn med en lång historia som går tillbaka till den antika romerska ockupationen fram till franska kolonisationen. Under franskt styre kallades hamnen Nemours, efter den franska aristokrat som styrs dit, och hade ett rykte för kvaliteten på ansjovis och sardiner på burk i sin fabrik. Ghazaouet erbjuder ett antal kaféer och restauranger där besökare kan njuta av de lokala skaldjur och fiskspecialiteter. De bästa stränderna i Ghazaouet ligger i utkanten av hamnen som Marsa ben M'hidi med sina 2 km lång sträcka av fin sand.

Turbåtar går från Ghazaouet till Almeria i Spanien. Överfarten tar ca 8 timmar.