COVID-19 Update Click here to visit our dedicated page for further information on the COVID-19 situation, including vouchers, cancellations, refunds and sailing changes.

Almeria - Ghazaouet är en av de mest populära linjerna och biljetterna tar ofta slut under högsäsong
Tips: Vänta inte tills det är försent! Boka nu för att försäkra dig om att du kommer med den avgången du tänkt dig.

Varför använda
Direct Ferries?

3325 färjerutter och 764 hamnar runt om i världen

Över 2,5 miljoner nöjda kunder

Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter

Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

För mer information, besök vår sida om Färjor från Spanien till Algeriet

Rederier som åker mellan Almeria och Ghazaouet

    • 1 Sailing Weekly 9 hr
    • Get price
    • 1 Sailing Weekly 9 hr
    • Get price

Färja från Almeria till Ghazaouet

Almeria Ghazaouet-rutten går mellan Spanien och Algeriet och trafikeras för nuvarande av 2 rederier. Trasmediterranea trafikerar den här sträckan upp till 1 gånger per vecka med en restid på runt 9 timmar när Naviera Armas servicen kör upp till 1 gånger per vecka med en resetid från 9 timmar.

Det finns totalt 2 linjer att välja på vecka om du vill åka Almeria Ghazaouet-rutten mellan Spanien och Algeriet. Jämför nu och hitta resan som passar dig bäst.

Guide till Almeria

Almería är en stad i Andalusien, Spanien, belägen i sydöstra delen av landet vid medelhavet och är huvudstaden i provinsen med samma namn. Sevärdheter är bl.a. The Alcazaba som är ett medeltidsfort som byggdes på 900-talet och förstördes 1522 i en jordbävning. Fortet har en tredubbel mur, ett magnifikt torn och stora trädgårdar. Det finns också en katedral som har ett fortliknande utseende då det har torn och skyddade stigar, som skapades för att försvara det mot medelhavspirater. Det var designat som en moské men blev senare en kristen kyrka, innan den förstördes 1522 i jordbävningen. På 1500-talet byggdes den om i renässanstil, men några av försvarsstrukturerna bevarades.

Hamnen i Almeria har förbindelser till Melilla, Algeriet och Marocko, och också turistkryssningar i medelhavet. Det finns också en marina med förtöjningsplats till fritidsbåtar. För tillfället byggs hamnen ut med nya kajplatser och containerhamn för att kunna ta storskaliga internationella fartyg och därmed öka sin frakttrafik. Från hamnen i Almería går oftast båtar till Acciona, Ghazaouet (Algeriet), Oran (Algeriet), Nador (Marocko) och Melilla.


Guide till Ghazaouet

Ghazaouet är Algeriets viktigaste hamn och ligger bara några kilometer från marockanska gränsen och är en utmärkt bas för att besöka Tlemcen, vilket är cirka 70 km bort, eller bege sig över till Marocko. Ghazaouet är en fiskehamn med en lång historia som går tillbaka till den antika romerska ockupationen fram till franska kolonisationen. Under franskt styre kallades hamnen Nemours, efter den franska aristokrat som styrs dit, och hade ett rykte för kvaliteten på ansjovis och sardiner på burk i sin fabrik. Ghazaouet erbjuder ett antal kaféer och restauranger där besökare kan njuta av de lokala skaldjur och fiskspecialiteter. De bästa stränderna i Ghazaouet ligger i utkanten av hamnen som Marsa ben M'hidi med sina 2 km lång sträcka av fin sand.

Turbåtar går från Ghazaouet till Almeria i Spanien. Överfarten tar ca 8 timmar.