Färja från Palma till Barcelona

Palma Barcelona-rutten går mellan Mallorca och Spanien och trafikeras för nuvarande av 2 rederier. Balearia trafikerar den här sträckan upp till 7 gånger per vecka med en restid på runt 7 timmar 45 minuter när Trasmediterranea servicen kör upp till 12 gånger per vecka med en resetid från 7 tim 30 min.

Det finns totalt 19 linjer att välja på vecka om du vill åka Palma Barcelona-rutten mellan Mallorca och Spanien. Jämför nu och hitta resan som passar dig bäst.

Rederier som åker mellan Palma och Barcelona

 • Balearia
  • 7 avgångar per vecka 7 tim 45 min
  • Få pris
 • Trasmediterranea
  • 12 avgångar per vecka 7 tim 30 min
  • Få pris

Genomsnittligt pris för Palma Barcelona

Priserna som visas är vad våra kunder i snitt betalat för en enkelresa. Den vanligaste bokningen på Palma Barcelona-rutten är för en bil och 2 passagerare.

Så tycker våra kunder om Färjor från Palma till Barcelona

 • "Retur Barcelona"

  Fungerar bra , men denna resa blev det för kallt i allmänutrymmen. (Cafe)

  'Bo' reste Palma Barcelona med Balearia på Abel Matutes

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Skön resa"

  Vi bilade ner genom Europa för att ta färjan från Barcelona till Palma, Mallorca. Det fungerar utmärkt när det gäller bokning via Directferries och resande. Sköna vilfåtöljer och en behaglig resa över natten. Det enda som är krångligt är att hitta var båten utgår ifrån samt att checka in sig. Allt det är mycket "spanskt". Vi kommer självklart använda oss av Directferries igen!

  'Camilla' reste Palma Barcelona med Balearia på Visemar One

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Vänligt och rent"

  Inga problem fanns. Det blev en försening med det var inte så konstigt pga dåligt väder. Allt ombord var bra från hytten, personalen och maten ombord. Bra affärer också.

  'Wayne' reste Palma Barcelona med Balearia på Visemar One

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Min resa"

  Allting var bra som vanligt. Hytten var superbra, Peronalen var trevliga.

  'James' reste Palma Barcelona med Balearia på Visemar One

  Lӓs mer Läs mindre

Guide till Palma

Palma är huvudstaden i Balearerna och ligger på den södra kusten av den spanska ön Mallorca. Staden ligger i Palmabukten och norr och väster om staden ligger Serra de Tramuntana, en stor bergskedja på ön som har förklarats som världsarv av UNESCO. Staden kan spåra sin historia tillbaka till romartiden där det var ett romersk läger. Staden har också varit under inflytande av det bysantinska riket, morer och slutligen James I av Aragonien.

Idag är staden ett stort turistmål. Sevärdheter i staden inkluderar La Seu, stadens katedral som ursprungligen byggdes på platsen för en tidigare moské. Byggandet av katedralen inleddes 1229 och slutfördes under 1601. Parc de la Mar (havspark) vetter mot katedralen i söder, och mellan de båda ligger stadens murar. Här kan du koppla av under det stora blå och gula solskyddet som skuggar en rad av träbänkar.

Palma hamn ligger på den sydvästra sidan av staden och ger utmärkt utsikt över katedralen när färjorna avgår. Den livliga hamnen har goda förbindelser till större vägar som leder ut ur staden. Destinationer tillgängliga från hamnen omfattar Ibiza, Mahon, Barcelona, Valencia och Denia.

Guide till Barcelona

Den spanska staden Barcelona ligger vid kusten mellan mynningarna av floden Llobregat och River Besos och gränsar i väster av Serra de Collserola bergskedjor. Barcelona är huvudstad i den autonoma regionen Katalonien och är Spaniens näst största stad efter Madrid. Grundades som en romersk stad, under medeltiden blev Barcelona huvudstad i länet av Barcelona. Efter sammanslagning med kungariket Aragonien fortsatte Barcelona att vara en viktig stad i kronan av Aragonien. Barcelona har ett rikt kulturarv och är idag ett viktigt kulturellt centrum och ett stort turistmål. Särskilt känd är arkitektoniska verk av Antoni Gaudí och Lluís Domènech i Montaner som har utsetts till ett av Unescos världsarv.

Barcelona har många museer, som täcker olika områden och epoker. The National Museum of Art i Katalonien innehåller en välkänd samling av romansk konst medan Barcelona Museum of Contemporary Art fokuserar på post-1945 katalanska och spanska konsten. Fundació Joan Miró, Picasso-museet och Fundació Antoni Tàpies innehåller viktiga samlingar av dessa världsberömda konstnärer, liksom Can Framis Museum som fokuserar på post 1960 Katalanska konst som ägs av Fundació Vila Casas.

Barcelona är en stor färjeterminal för linjer till Mallorca, Genua, Ibiza och Marocko (Tanger Med). Bryggorna för färjor och kryssningsfartyg ligger nära stadens centrum porten börjar precis i slutet av Las Ramblas.