Palma
Barcelona
Färjor till Spanien
Öppen biljett??

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Öppen biljett?

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Reseuppgifter
Utresa
Tur/Retur

Färjor från Palma till Barcelona

Vi erbjuder upp till 2 dagliga avgångar och 18 i veckan mellan Palma och Barcelona. . Denna sträcka trafikeras av 3 rederier, Balearia, Grandi Navi Veloci & Trasmed GLE. Tidtabeller kan ändras beroende på när under året du ska resa. Använd vårt prisvertyg för att hitta uppdaterade priser och avgångstider för färjor mellan Palma och Barcelona.

Tidtabeller Palma till Barcelona

Den tidigaste färjan mellan Palma och Barcelona avgår vanligtvis från Palma ca 10:00. I genomsnitt tar en överfart 7h 44m, som snabbast tar rutten ungefär 7h 30m.

Färjepriser mellan Palma och Barcelona

Priserna på en överfast från Palma till Barcelona varierar oftast mellan 309kr och 2257kr*. Genomsnittspriset är 1115kr*. De billigaste priserna mellan Palma och Barcelona är ca 54kr*. Genomsnittspriset för en fotpassagerare är 766kr*. Genomsnittspriset för en bil är 1276kr*.

Priserna varierar beroende på antalet passagerare, fordonstyp samt avgångstid.

Hur långt är det mellan Barcelona och Palma?

Det är ungefär 129.4 miles (208.3km) eller 112.5 sjömil mellan Palma och Barcelona.

Kan jag resa med bil mellan Palma och Barcelona?

Ja, med Balearia, Grandi Navi Veloci, Trasmed GLE kan du resa med bil på sträckan mellan Palma och Barcelona. Använd vårt prisverktyg för att hitta aktuella priser för att resa med bil mellan Palma och Barcelona.

Kan jag resa som fotpassagerare mellan Palma och Barcelona?

Ja, fotpassagerare kan resa med Balearia, Grandi Navi Veloci, Trasmed GLE mellan Palma och Barcelona.

Palma till Barcelona färjealternativ

För mer information, besök vår sida om Färjor från Mallorca till Spanien
Varför använda Direct Ferries?
category
4412 färjerutter och 901 hamnar runt om i världen
category
Över 2,5 miljoner nöjda kunder
category
Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter
category
Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder
Palma - Barcelona Sammanfattning av rutt
Avgångsland Spanien
Destination Land Spanien
Antal operatörer 3
Operatörer Balearia, Grandi Navi Veloci & Trasmed GLE
Genomsnittligt pris 1150 kr.*
Genomsnittliga dagliga avgångar 2
Genomsnittliga avgångar per vecka 18
Genomsnittlig seglingstid 7h 44m
Snabbaste seglingens längd 7h 30m
Första färjan 10:00
Sista färjan 21:30
Avstånd 112 nautiska mil

* Priserna kan komma att ändras, priserna är hämtade från de senaste 30 dagarna, senast uppdaterade 2024-07-02.

De mest populära frågorna

Hur länge tar färjan från Palma till Barcelona?

Färjeresan från Palma till Barcelona tar ungefär 7h 37m. Restider kan variera beroende på när under året som du reser, vi rekommenderar att du kollar med rederiet för att vara säker.

Vad kostar färjan från Palma till Barcelona?

Priserna för färjan mellan Palma - Barcelona varierar beroende på när under året som du reser. Det genomsnittliga priset för denna rutt är 124 €. Priset är exklusive bokningsavgifter.

Vilka rederier trafikerar rutten mellan Palma - Barcelona?

4 populära färjebolag trafikerar sträckan mellan Palma och Barcelona, dessa är
 • Trasmediterranea
 • Balearia
 • Grandi Navi Veloci
 • Trasmed GLE

Hur bokar jag färjebiljetter mellan Palma - Barcelona?

Hos oss hittar du billiga färjor mellan Palma - Barcelona, kolla in våra erbjudanden för att få tillgång till de lägsta priserna.

Kan jag resa utan bil på färjan mellan Palma - Barcelona?

Ja, mellan Palma - Barcelona kan du resan utan bil med
 • Trasmediterranea
 • Balearia
 • Grandi Navi Veloci
 • Trasmed GLE

Kan jag ta med bilen på färjan mellan Palma - Barcelona?

Ja, du kan resa med bil mellan Palma - Barcelona med
 • Trasmediterranea
 • Balearia
 • Grandi Navi Veloci
 • Trasmed GLE

Kan jag resa med ett husdjur på färjan mellan Palma - Barcelona?

Ja, husdjur är tillåtna ombord på färjan. Du kan behöva ett djurpass eller andra dokument för att få gå ombord. Kontrollera de berörda myndigheternas webbplatser för mer information. Du kan för närvarande resa med ditt husdjur med dessa färjeoperatörer
 • Balearia

Vad är avståndet från Palma till Barcelona?

Det är uppskattningsvis 112 sjömil mellan Palma och Barcelona.

Så tycker våra kunder om Färjor från Palma till Barcelona

 • "Retur Barcelona"

  Fungerar bra , men denna resa blev det för kallt i allmänutrymmen. (Cafe)

  'Abel Matutes' travelled on Abel Matutes

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Behaglig båtresa"

  Färjan har karaktär av lastfartyg, det finns inte så många allmänna utrymmen men under lågsäsong (åkte i januari) räcker dessa mer än väl till. Det finns en kantin som serverar bricklunch. Ingen kulinarisk höjdare men man blir mätt. Portionerna är anpassade till alla långtradarchaufförer på båten. Och de är många. Så många att det blir lång kö när matserveringen öppnar. För övrigt finns ett litet café och det är allt. Men som transportmedel fungerar det utmärkt.

  'Abel Matutes' travelled on Abel Matutes

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Bra resa"

  - biltransport undermålig, fick plats på garage A. Alltså längst ner, bilarna fick knapp plats, fick inte tid att ta med mig det jag ville från bilen. Det gick inte heller att göra under tiden andra parkerade därför att bilarna stod så nära varann att det gick inte att öppna dörrarna. För att inte tala om den personal som ansvarade på plats, han verkade inte kunna prata, hans kommunikation sätt var en visselpipa. Uff!!! vad otrevligt! - Trång att köra både ner och upp, inte tillräcklig utrymme för att svänga, (parkerade lastbilar stod i vägen). - Inte handikapp vänlig eller anpassad för äldre, enda uppgång var trapper. + Trevlig personal och god och mycket mat

  'Tenacia' travelled on Tenacia

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Hemresa i Coronatider"

  Många bra försiktighetsåtgärder var vidtagna Balearia bryr sig om sina kunder.Tack!!

  'Abel Matutes' travelled on Abel Matutes

  Lӓs mer Läs mindre

Guide till Palma

Palma är huvudstaden i Balearerna och ligger på den södra kusten av den spanska ön Mallorca. Staden ligger i Palmabukten och norr och väster om staden ligger Serra de Tramuntana, en stor bergskedja på ön som har förklarats som världsarv av UNESCO. Staden kan spåra sin historia tillbaka till romartiden där det var ett romersk läger. Staden har också varit under inflytande av det bysantinska riket, morer och slutligen James I av Aragonien.

Idag är staden ett stort turistmål. Sevärdheter i staden inkluderar La Seu, stadens katedral som ursprungligen byggdes på platsen för en tidigare moské. Byggandet av katedralen inleddes 1229 och slutfördes under 1601. Parc de la Mar (havspark) vetter mot katedralen i söder, och mellan de båda ligger stadens murar. Här kan du koppla av under det stora blå och gula solskyddet som skuggar en rad av träbänkar.

Palma hamn ligger på den sydvästra sidan av staden och ger utmärkt utsikt över katedralen när färjorna avgår. Den livliga hamnen har goda förbindelser till större vägar som leder ut ur staden. Destinationer tillgängliga från hamnen omfattar Ibiza, Mahon, Barcelona, Valencia och Denia.


Guide till Barcelona

Den spanska staden Barcelona ligger vid kusten mellan mynningarna av floden Llobregat och River Besos och gränsar i väster av Serra de Collserola bergskedjor. Barcelona är huvudstad i den autonoma regionen Katalonien och är Spaniens näst största stad efter Madrid. Grundades som en romersk stad, under medeltiden blev Barcelona huvudstad i länet av Barcelona. Efter sammanslagning med kungariket Aragonien fortsatte Barcelona att vara en viktig stad i kronan av Aragonien. Barcelona har ett rikt kulturarv och är idag ett viktigt kulturellt centrum och ett stort turistmål. Särskilt känd är arkitektoniska verk av Antoni Gaudí och Lluís Domènech i Montaner som har utsetts till ett av Unescos världsarv.

Barcelona har många museer, som täcker olika områden och epoker. The National Museum of Art i Katalonien innehåller en välkänd samling av romansk konst medan Barcelona Museum of Contemporary Art fokuserar på post-1945 katalanska och spanska konsten. Fundació Joan Miró, Picasso-museet och Fundació Antoni Tàpies innehåller viktiga samlingar av dessa världsberömda konstnärer, liksom Can Framis Museum som fokuserar på post 1960 Katalanska konst som ägs av Fundació Vila Casas.

Barcelona är en stor färjeterminal för linjer till Mallorca, Genua, Ibiza och Marocko (Tanger Med). Bryggorna för färjor och kryssningsfartyg ligger nära stadens centrum porten börjar precis i slutet av Las Ramblas.


Palma till Barcelona Tidtabeller för färjor

Färjetider mellan 15/07/2024 och 2024-07-21


Operatör Avgångstid Ankomsttid Restid Seglingsdagar
Grandi Navi Veloci 10:00 17:30 7 timmar 30 minuter Mån, Ons, Tors, Fre, Lör, Sön
Trasmed GLE 11:30 19:00 7 timmar 30 minuter Varje dag
Balearia 11:30 19:30 8 timmar Tors, Fre, Lör
Balearia 11:30 20:00 8 timmar 30 minuter Sön

Kundtjänst

Besök vår kundtjänstsida för att hitta användbar information om att resa med färja, våra vanliga frågor och hur du kontaktar oss för att få hjälp med din bokning.