Färja från Palma till Valencia

Palma Valencia-linjen går mellan Mallorca och Spanien och trafikeras för tillfället av 3 rederier. Balearia kör upp till 13 gånger vecka, Trasmediterranea 9 gånger per vecka & Grandi Navi Veloci kör upp till 7 gånger vecka.

Det är totalt 29 avgångar vecka på sträckan Palma Valencia mellan Mallorca och Spanien ombord 3 olika rederier. Jämför priser och tider nu och hitta resan som passar dig bäst.

Rederier som åker mellan Palma och Valencia

 • Balearia
  • 13 avgångar per vecka 6 tim 45 min
  • Få pris
 • Trasmediterranea
  • 9 avgångar per vecka 8 tim
  • Få pris
 • Grandi Navi Veloci
  • 7 avgångar per vecka 7 tim 30 min
  • Få pris

Genomsnittligt pris för Palma Valencia

Priserna som visas är vad våra kunder i snitt betalat för en enkelresa. Den vanligaste bokningen på Palma Valencia-rutten är för en bil och 2 passagerare.

Guide till Palma

Palma är huvudstaden i Balearerna och ligger på den södra kusten av den spanska ön Mallorca. Staden ligger i Palmabukten och norr och väster om staden ligger Serra de Tramuntana, en stor bergskedja på ön som har förklarats som världsarv av UNESCO. Staden kan spåra sin historia tillbaka till romartiden där det var ett romersk läger. Staden har också varit under inflytande av det bysantinska riket, morer och slutligen James I av Aragonien.

Idag är staden ett stort turistmål. Sevärdheter i staden inkluderar La Seu, stadens katedral som ursprungligen byggdes på platsen för en tidigare moské. Byggandet av katedralen inleddes 1229 och slutfördes under 1601. Parc de la Mar (havspark) vetter mot katedralen i söder, och mellan de båda ligger stadens murar. Här kan du koppla av under det stora blå och gula solskyddet som skuggar en rad av träbänkar.

Palma hamn ligger på den sydvästra sidan av staden och ger utmärkt utsikt över katedralen när färjorna avgår. Den livliga hamnen har goda förbindelser till större vägar som leder ut ur staden. Destinationer tillgängliga från hamnen omfattar Ibiza, Mahon, Barcelona, Valencia och Denia.

Guide till Valencia

Den spanska staden Valencia är den tredje största staden i Spanien och betraktas som en progressiv stad med spektakulär arkitektur, både gammalt och nytt. Valencia är känt för sin fantastiska klimat, med den stora regionen Valencia som innehåller många vackra sandstränder, och mer än 500 km kust. Staden Valencia är känd för att vara hem för paella och har många fantastiska restauranger i hela staden, inklusive en mängd tapasbarer i de gamla kvarteren, runt den rymliga Plaza de la Reina. Unika Valencia är staden för Konst och vetenskap innehåller fyra huvudattraktioner: L'Hemisfèric Planetarium som har ett planetarium, modern biograf och astronomi information; Palacio de les Arts Reina Sofia, som är en utmärkt fritidsanläggning främja Valencias konst- och kulturer scen; Parque Oceanográfico som är full av marint liv, inklusive Beluga valar, delfiner, pingviner och en mängd färgglada tropiska fiskar; och Valencias Museo de las Ciencias Príncipe Felipe, en stor museum och imponerande byggnad, full av vetenskaplig information och interaktiv teknik.

Hamn Valencia har linjetrafik till och från Balearerna och Italien, tillsammans med ett växande antal besökande kryssningsfartyg.