Palma till Denia färja

Palma Denia rutten ansluter Mallorca med Spanien. För tillfället finns det endast ett rederi som kör på denna rutt, Balearia. Det finns överfarter upp till 7 gånger vecka med en resetid från ca 5 timmar.

Palma Denia seglingens varaktighet och frekvens kan variera från säsong till säsong, så vi skulle råda dig att göra en extra kontroll för att få den mest uppdaterade informationen.

Palma till Denia färjealternativ

För mer information besök vår Färjor från Mallorca till Spanien sida.

Palma - Denia färjerederier

  • Balearia
    • 7 Avgångar per vecka 5 tim
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Palma Denia

Priserna som visas är de genomsnittliga priserna för enkel resa som våra kunder har betalat. Den vanligaste bokningen på rutten Palma Denia är en bil och 2 passagerare.

Palma guide

Palma är huvudstaden i Balearerna och ligger på den södra kusten av den spanska ön Mallorca. Staden ligger i Palmabukten och norr och väster om staden ligger Serra de Tramuntana, en stor bergskedja på ön som har förklarats som världsarv av UNESCO. Staden kan spåra sin historia tillbaka till romartiden där det var ett romersk läger. Staden har också varit under inflytande av det bysantinska riket, morer och slutligen James I av Aragonien.

Idag är staden ett stort turistmål. Sevärdheter i staden inkluderar La Seu, stadens katedral som ursprungligen byggdes på platsen för en tidigare moské. Byggandet av katedralen inleddes 1229 och slutfördes under 1601. Parc de la Mar (havspark) vetter mot katedralen i söder, och mellan de båda ligger stadens murar. Här kan du koppla av under det stora blå och gula solskyddet som skuggar en rad av träbänkar.

Palma hamn ligger på den sydvästra sidan av staden och ger utmärkt utsikt över katedralen när färjorna avgår. Den livliga hamnen har goda förbindelser till större vägar som leder ut ur staden. Destinationer tillgängliga från hamnen omfattar Ibiza, Mahon, Barcelona, Valencia och Denia.

Denia guide

Denia ligger på den norra kanten av provinsen Alicante vid Medelhavet, mitt emot Balearerna, och backas upp av de imponerande bergen i Montgo Natural Park. Staden är en fantastisk plats att besöka, där besökare har många saker att titta på och göra. Det finns slottsruiner som vaktar staden och har en fantastisk utsikt över havet, naturparken Montgo och Torre del Gerro, båda har markerade vandringsleder att njuta av. Den prestigefyllda marinan och dess underbara upphöjda strandpromenader, en 20 km lång kust med både klippor och sandstränder, fiskmarknader, den gamla staden och den imponerande trädkantade största shoppinggata och museer.

Bland de monument i staden som finns och är värda ett besök är 1800-talskyrkan i Asunción; den 1700-talets Atarazanas (varv); klostret och kyrkan San Antonio och det neoklassiska rådhuset från 1800-talet. Denia är också värd för många fester, men det är mest känt för tjurfesten som äger rum under juli och har förklarats som ett nationellt turistintresse.