Ibiza till Denia färja

Ibiza Denia rutten ansluter Ibiza med Spanien. För tillfället finns det endast ett rederi som kör på denna rutt, Balearia. Det finns överfarter upp till 7 gånger vecka med en resetid från ca 3 timmar 30 minuter.

Ibiza Denia seglingens varaktighet och frekvens kan variera från säsong till säsong, så vi skulle råda dig att göra en extra kontroll för att få den mest uppdaterade informationen.

Ibiza till Denia färjealternativ

För mer information besök vår Färjor från Ibiza till Spanien sida.

Ibiza - Denia färjerederier

  • Balearia
    • 7 Avgångar per vecka 3 tim 30 min
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Ibiza Denia

Priserna som visas är de genomsnittliga priserna för enkel resa som våra kunder har betalat. Den vanligaste bokningen på rutten Ibiza Denia är en bil och 1 passagerare.

Ibiza guide

Ibiza är en ö som ligger i Medelhavet och utgör en del av spanska Balearerna. Ön ligger ca 80 km utanför kusten i Valencia på den östra kusten av det spanska fastlandet. Öns större städer är Ibiza stad, Santa Eularia des Riu och Sant Antoni de Portmany. Ibiza stad, med sin hamn, har förklarats som världsarv av UNESCO, och är ett populärt resmål för turister. I Ibiza stad hittar besökare Renaissance muromgärdade byggnader, Santo Domingo kyrka, godsägarnas hus, katedralen, Curia hus, arkeologiska museumet, slottet, museet för modern konst i Ibiza och Necrópolis Punica del Puig des Molins.

Ön har fått ett rykte för sin sommarklubbscen med många turister som besöker ön för nattlivet och musiken. Men det finns mer till Ibiza än sitt nattliv. Förutom Ibiza stad, har stora delar av ön också förklarats Unescos världsarv som skyddar öns skönhet från utveckling.

Färjor går från Ibiza stad till Barcelona, Mallorca, Dénia, Palma, Valencia och Formentera.

Denia guide

Denia ligger på den norra kanten av provinsen Alicante vid Medelhavet, mitt emot Balearerna, och backas upp av de imponerande bergen i Montgo Natural Park. Staden är en fantastisk plats att besöka, där besökare har många saker att titta på och göra. Det finns slottsruiner som vaktar staden och har en fantastisk utsikt över havet, naturparken Montgo och Torre del Gerro, båda har markerade vandringsleder att njuta av. Den prestigefyllda marinan och dess underbara upphöjda strandpromenader, en 20 km lång kust med både klippor och sandstränder, fiskmarknader, den gamla staden och den imponerande trädkantade största shoppinggata och museer.

Bland de monument i staden som finns och är värda ett besök är 1800-talskyrkan i Asunción; den 1700-talets Atarazanas (varv); klostret och kyrkan San Antonio och det neoklassiska rådhuset från 1800-talet. Denia är också värd för många fester, men det är mest känt för tjurfesten som äger rum under juli och har förklarats som ett nationellt turistintresse.