COVID-19 Update Click here to visit our dedicated page for further information on the COVID-19 situation, including vouchers, cancellations, refunds and sailing changes.

Ghazaouet - Almeria är en av de mest populära linjerna och biljetterna tar ofta slut under högsäsong
Tips: Vänta inte tills det är försent! Boka nu för att försäkra dig om att du kommer med den avgången du tänkt dig.

Varför använda
Direct Ferries?

3325 färjerutter och 764 hamnar runt om i världen

Över 2,5 miljoner nöjda kunder

Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter

Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

Ghazaouet till Almeria färjealternativ

För mer information, besök vår sida om Färjor från Algeriet till Spanien

Rederier som åker mellan Ghazaouet och Almeria

    • 1 Sailing Weekly 11 hr
    • Get price
    • 1 Sailing Weekly 7 hr
    • Get price

Färja från Ghazaouet till Almeria

Ghazaouet Almeria-rutten går mellan Algeriet och Spanien och trafikeras för nuvarande av 2 rederier. Trasmediterranea trafikerar den här sträckan upp till 1 gånger per vecka med en restid på runt 11 timmar när Naviera Armas servicen kör upp till 1 gånger per vecka med en resetid från 7 timmar.

Det finns totalt 2 linjer att välja på vecka om du vill åka Ghazaouet Almeria-rutten mellan Algeriet och Spanien. Jämför nu och hitta resan som passar dig bäst.

Guide till Ghazaouet

Ghazaouet är Algeriets västligaste hamn och ligger i en väl skyddad vik ca 70 km från Tlemcen. Romarna kallade Ghazaouet Ad Fratres (de två bröderna), efter de 25m tvillingklipporna som reser sig upp ur vattnet vid mynningen av hamnen. Under franskt styre kallades hamnen Nemours, efter den franska aristokraten som styrde här, och hade ett rykte om kvalitets ansjovis och sardiner på burk i sin fabrik. Centret har fortfarande en fransk känsla, med sin saluhall och den centrala kyrkan som nu är ett bibliotek. The Pecherie, vid den östra änden av hamnen, är ett bra ställe att gå och titta på fisken som lastas av båtarna samt se lokalbefolkningen pröva sin lycka med fiskespö. De bästa badplatserna finns en bit från hamnen.

En färja kan tas från Ghazaouet till Almeria i Spanien. Överfarten tar ca 8 timmar.


Guide till Almeria

Den spanska staden Almeria ligger vid Medelhavet i södra delen av landet. Den östligaste andalusiska huvudstaden dominerar en kustlinje med nästan orörda stränder och en interiör som präglas av säregna semiöde ekosystem. Som en av de tidigare viktigaste hamnarna i kalifatet i Cordoba, avslöjar Almeria sitt Alcazaba (citadell) och dess katedral, på stränderna i Medelhavet. Smala gator med vitkalkade fasader är delar av dess pittoreska historiska kvarter. Förutom historia och kultur erbjuder Almeria stränder, berg och kust naturreservat och en gastronomi som kommer att göra ditt besök ett minne för livet.

Almeria Katedralen är en plats som besökare inte får missa med dess struktur som stiger i hjärtat av den antika staden. Domkyrkan, med sina torn och tjocka murar, liknar en fästning snarare än ett tempel. Denna märkliga layout är ett svar på de kontinuerliga berberpiratattacker som denna kuststad fick utstå. I närheten av klostret ligger Purasand som är det episkopala palatset.

Hamnen i Almería har en småbåtshamn med båtplatser för fritidsbåtar och som normalt ger anslutningar till Ghazaouet (Algeriet), Oran (Algeriet), Nador (Marocko) och Melilla.