Färja från Ghazaouet till Almeria

Ghazaouet Almeria-rutten går mellan Algeriet och Spanien. För tillfället finns det endast ett rederi som trafikerar denna sträcka, Naviera Armas. Färjor avgår upp till 1 gånger vecka med en resetid på ca 7 timmar.

Färjetrafiken på Ghazaouet Almeria-linjen kan variera beroende på säsong. Vi rekommenderar att använda vårt bokningssystem för att få den senaste informationen.

Rederier som åker mellan Ghazaouet och Almeria

  • Naviera Armas
    • 1 avgång(ar) per vecka 7 tim
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Ghazaouet Almeria

Priserna som visas är vad våra kunder i snitt betalat för en enkelresa. Den vanligaste bokningen på Ghazaouet Almeria-rutten är för en bil och 2 passagerare.

Guide till Ghazaouet

Ghazaouet är Algeriets västligaste hamn och ligger i en väl skyddad vik ca 70 km från Tlemcen. Romarna kallade Ghazaouet Ad Fratres (de två bröderna), efter de 25m tvillingklipporna som reser sig upp ur vattnet vid mynningen av hamnen. Under franskt styre kallades hamnen Nemours, efter den franska aristokraten som styrde här, och hade ett rykte om kvalitets ansjovis och sardiner på burk i sin fabrik. Centret har fortfarande en fransk känsla, med sin saluhall och den centrala kyrkan som nu är ett bibliotek. The Pecherie, vid den östra änden av hamnen, är ett bra ställe att gå och titta på fisken som lastas av båtarna samt se lokalbefolkningen pröva sin lycka med fiskespö. De bästa badplatserna finns en bit från hamnen.

En färja kan tas från Ghazaouet till Almeria i Spanien. Överfarten tar ca 8 timmar.

Guide till Almeria

Den spanska staden Almeria ligger vid Medelhavet i södra delen av landet. Den östligaste andalusiska huvudstaden dominerar en kustlinje med nästan orörda stränder och en interiör som präglas av säregna semiöde ekosystem. Som en av de tidigare viktigaste hamnarna i kalifatet i Cordoba, avslöjar Almeria sitt Alcazaba (citadell) och dess katedral, på stränderna i Medelhavet. Smala gator med vitkalkade fasader är delar av dess pittoreska historiska kvarter. Förutom historia och kultur erbjuder Almeria stränder, berg och kust naturreservat och en gastronomi som kommer att göra ditt besök ett minne för livet.

Almeria Katedralen är en plats som besökare inte får missa med dess struktur som stiger i hjärtat av den antika staden. Domkyrkan, med sina torn och tjocka murar, liknar en fästning snarare än ett tempel. Denna märkliga layout är ett svar på de kontinuerliga berberpiratattacker som denna kuststad fick utstå. I närheten av klostret ligger Purasand som är det episkopala palatset.

Hamnen i Almería har en småbåtshamn med båtplatser för fritidsbåtar och som normalt ger anslutningar till Ghazaouet (Algeriet), Oran (Algeriet), Nador (Marocko) och Melilla.