Färja från Valencia till Palma

Valencia Palma-linjen går mellan Spanien och Mallorca och trafikeras för tillfället av 3 rederier. Balearia kör upp till 13 gånger vecka, Grandi Navi Veloci 7 gånger per vecka & Trasmed GLE kör upp till 7 gånger vecka.

Det är totalt 27 avgångar vecka på sträckan Valencia Palma mellan Spanien och Mallorca ombord 3 olika rederier. Jämför priser och tider nu och hitta resan som passar dig bäst.

Rederier som åker mellan Valencia och Palma

 • Balearia
  • 13 avgångar per vecka 7 tim 15 min
  • Få pris
 • Grandi Navi Veloci
  • 7 avgångar per vecka 6 tim 45 min
  • Få pris
 • Trasmed GLE
  • 7 avgångar per vecka 8 tim
  • Få pris

Genomsnittligt pris för Valencia Palma

Priserna som visas är vad våra kunder i snitt betalat för en enkelresa. Den vanligaste bokningen på Valencia Palma-rutten är för en bil och 2 passagerare.

Guide till Valencia

Den spanska staden Valencia ligger på Medelhavskusten i regionen Valencia i landet. Det är Spaniens tredje största stad, efter Madrid och Barcelona, och ligger på stranden av floden Turia, på den östra kusten av den iberiska halvön, på golfen i Valencia. En av Spaniens största sjöar, Albufera, ligger ca 11 km söder om staden och utgör en del av Parc Natural de l'Albufera (Albufera naturreservat).

Staden har ett internationellt rykte och är känd för Las Fellas festival som hålls i mars varje år, för sina traditionella Valencianska keramik och för arkitekturen i City of Arts and Sciences designad av Santiago Calatrava och Felix Candela. Också populära bland turister är dess gamla slingrande gator, som innehåller många romerska och arabiska byggnader, och katedralen som byggdes mellan det 13:e och 15:e århundradet. Intill katedralen ligger den gotiska basilikan Jungfrun och Silk Exchange, som byggdes i tidig valenciansk gotisk stil och är med på UNESCO:s världsarvslista.

Hamnen i Valencia har linjetrafik till och från Balearerna och Italien, tillsammans med ett växande antal besökande kryssningsfartyg.

Guide till Palma

Palma är huvudstad på ön Mallorca, och troligtvis den stad i ögruppen Balearerna som kan ståta med flest historiska sevärdheter, bland annat den vackra 1300-talskatedralen La Seu. Staden kännetecknas av trånga gator, undangömda innergårdar och vackra historiska byggnader som med fördel kan upptäckas till fots. Att ströva längs den stora avenyn Passig d’es Born som går tvärsigenom staden är ett måste. Här finns många butiker, restauranger, caféer och barer. Den berömde konstnären Miró bodde och verkade i Palma, och man kan besöka både konstmuséer med hans målningar samt hans ateljé som ligger lite utanför stadskärnan men lätt kan nås med buss.
Man kan även promenera uppe på stadsmuren, som sträcker sig mellan katedralen och havet. Härifrån har man fantastisk utsikt över katedralen och gamla stan.

Från hamnen går färjor till Ibiza, Barcelona, Valencia och Denia.