Färja från Barcelona till Palma

Barcelona Palma-linjen går mellan Spanien och Mallorca och trafikeras för tillfället av 3 rederier. Balearia kör upp till 7 gånger vecka, Trasmediterranea 11 gånger per vecka & Grandi Navi Veloci kör upp till 7 gånger vecka.

Det är totalt 25 avgångar vecka på sträckan Barcelona Palma mellan Spanien och Mallorca ombord 3 olika rederier. Jämför priser och tider nu och hitta resan som passar dig bäst.

Rederier som åker mellan Barcelona och Palma

 • Balearia
  • 7 avgångar per vecka 7 tim 30 min
  • Få pris
 • Trasmediterranea
  • 11 avgångar per vecka 7 tim
  • Få pris
 • Grandi Navi Veloci
  • 7 avgångar per vecka 6 tim 30 min
  • Få pris

Genomsnittligt pris för Barcelona Palma

Priserna som visas är vad våra kunder i snitt betalat för en enkelresa. Den vanligaste bokningen på Barcelona Palma-rutten är för en bil och 2 passagerare.

Så tycker våra kunder om Färjor från Barcelona till Palma

 • "Efter nyår"

  Det var en mycket angenäm överfart och dessutom t o m 40 minuter snabbare.

  'Håkan' reste Barcelona Palma med Trasmediterranea

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Bra resa"

  - biltransport undermålig, fick plats på garage A. Alltså längst ner, bilarna fick knapp plats, fick inte tid att ta med mig det jag ville från bilen. Det gick inte heller att göra under tiden andra parkerade därför att bilarna stod så nära varann att det gick inte att öppna dörrarna. För att inte tala om den personal som ansvarade på plats, han verkade inte kunna prata, hans kommunikation sätt var en visselpipa. Uff!!! vad otrevligt! - Trång att köra både ner och upp, inte tillräcklig utrymme för att svänga, (parkerade lastbilar stod i vägen). - Inte handikapp vänlig eller anpassad för äldre, enda uppgång var trapper. + Trevlig personal och god och mycket mat

  'Marina' reste Barcelona Palma med Trasmediterranea på Tenacia

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Trevlig resa"

  Alltid lika trevligt att resa med er mellan Barcelona och Palma, trevlig personal, rent och snyggt.

  'Jan' reste Barcelona Palma med Balearia på Abel Matutes

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Resa till Palma de Mallorca"

  Mycket bra organiserad transport till och från Palma de Mallorca från Barcelona. Denna resa kommer jag absolut att göra igen. Många tack

  'Jan Hellman' reste Barcelona Palma med Balearia på Visemar One

  Lӓs mer Läs mindre

Guide till Barcelona

Den vackra staden Barcelona är Spaniens näst största stad efter Madrid och huvudstad i den självstyrande regionen Katalonien.
Staden är belägen vid kusten mellan floderna Llobregat och Besos och gränsar i väst till bergskedjan Collserolamassivet. Barcelona är en av världens ledande turist-, ekomoni-, handels- och kultur/sportcentrum, och dess påverkan på utbildning, nöje, media, mode, handel, vetenskap och konst bidrar till dess status som en av världens mest globala städer. De största sevärdheterna är bl.a. Barri Gotic (katalanska för "gotiskt kvarter") där många byggnader härstammar från medeltiden, några t.o.m från romartiden. Den förmodligen mest kända byggnaden är den majestätiska kyrkan Sagrada Familia som påbörjades 1882 och ännu inte är färdigbyggd. Byggnationen finansieras av privata donationer.

Barcelonas centralt belägna hamn har tre terminaler för färjetrafik och härifrån avgår färjor till Mallorca, Genua, Ibiza och Marocko (Tangier Med).
Hamnen är även ett populärt stopp för kryssningsfartyg som kryssar runt Medelhavet.

Guide till Palma

Palma är huvudstad på ön Mallorca, och troligtvis den stad i ögruppen Balearerna som kan ståta med flest historiska sevärdheter, bland annat den vackra 1300-talskatedralen La Seu. Staden kännetecknas av trånga gator, undangömda innergårdar och vackra historiska byggnader som med fördel kan upptäckas till fots. Att ströva längs den stora avenyn Passig d’es Born som går tvärsigenom staden är ett måste. Här finns många butiker, restauranger, caféer och barer. Den berömde konstnären Miró bodde och verkade i Palma, och man kan besöka både konstmuséer med hans målningar samt hans ateljé som ligger lite utanför stadskärnan men lätt kan nås med buss.
Man kan även promenera uppe på stadsmuren, som sträcker sig mellan katedralen och havet. Härifrån har man fantastisk utsikt över katedralen och gamla stan.

Från hamnen går färjor till Ibiza, Barcelona, Valencia och Denia.