Barcelona till Palma färja

Barcelona Palma rutten ansluter Spanien med Mallorca och körs för tillfället av 2 rederier. Balearia service kör upp till 7 gånger per vecka med en resetid på runt 7 timmar 30 minuter när Trasmediterranea servicen kör upp till 11 gånger per vecka med en resetid från 7 tim 30 min.

Så det är kombinerat 18 överfarter som erbjuds vecka på Barcelona Palma rutten mellan Spanien och Mallorca. Jämnför nu och få fram den bästa resan för dig.

Barcelona till Palma färjealternativ

För mer information besök vår Färjor från Spanien till Mallorca sida.

Barcelona - Palma färjerederier

 • Balearia
  • 7 Avgångar per vecka 7 tim 30 min
  • Få pris
 • Trasmediterranea
  • 11 Avgångar per vecka 7 tim 30 min
  • Få pris

Genomsnittligt pris för Barcelona Palma

Priserna som visas är de genomsnittliga priserna för enkel resa som våra kunder har betalat. Den vanligaste bokningen på rutten Barcelona Palma är en bil och 2 passagerare.

Barcelona Palma färja recensioner

 • "Bra resa"

  - biltransport undermålig, fick plats på garage A. Alltså längst ner, bilarna fick knapp plats, fick inte tid att ta med mig det jag ville från bilen. Det gick inte heller att göra under tiden andra parkerade därför att bilarna stod så nära varann att det gick inte att öppna dörrarna. För att inte tala om den personal som ansvarade på plats, han verkade inte kunna prata, hans kommunikation sätt var en visselpipa. Uff!!! vad otrevligt! - Trång att köra både ner och upp, inte tillräcklig utrymme för att svänga, (parkerade lastbilar stod i vägen). - Inte handikapp vänlig eller anpassad för äldre, enda uppgång var trapper. + Trevlig personal och god och mycket mat

  'Marina' reste Barcelona Palma med Trasmediterranea på Tenacia

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Trevlig resa"

  Alltid lika trevligt att resa med er mellan Barcelona och Palma, trevlig personal, rent och snyggt.

  'Jan' reste Barcelona Palma med Balearia på Abel Matutes

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Resa till Palma de Mallorca"

  Mycket bra organiserad transport till och från Palma de Mallorca från Barcelona. Denna resa kommer jag absolut att göra igen. Många tack

  'Jan Hellman' reste Barcelona Palma med Balearia på Visemar One

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Bra alternativ till flyg."

  Trevligt sätt att resa på och anlöp centralt både Palma de Mallorca och Barcelona. Tidtabellen var inte den bästa med sen avgång från Barcelona men det uppvägdes av bättre avgång från Palma de Mallorca. Man måste ha lite tålamod då det inte är lika effektivt som färjor i Scandinavien.

  'Lennart' reste Barcelona Palma med Balearia på Abel Matutes

  Lӓs mer Läs mindre

Barcelona guide

Den vackra staden Barcelona är huvudstaden i den självstyrande regionen Katalonien i Spanien och är Spaniens näst största stad efter Madrid. Staden är belägen vid kusten mellan floden Llobregat och floden Besos och gränsar i väst till Serra de Collserola bergskedjan. Barcelona är en av världens ledande turist-, ekomoni-, handels- och kultur/sportcetrum, och dess influenser i utbildning, nöje, media, mode, handel, vetenskap och konst bidrar till statusen som en världens mest globala städer. De största sevärdheterna är bl.a. Barri Gotic (katalanska för "gotiskt kvarter") där många byggnader härstammar från medeltiden, några t.o.m från romartiden. Den förmodligen mest kända byggnaden är den majestätiska men fortfarande ej färdigbyggda kyrkan av Sagrada Familia, som har varit under uppbyggnad sen 1882, och är fortfarande finansierad av privata donationer.

Hamnen i Barcelona har tre terminaler för färjetrafik. Barcelona är en stor färjeterminal för rutter till Mallorca, Genua, Ibiza och Marocko (Tangier Med). Hamnen tar också många kryssningsfartyg såsom Aida, RoyalCarribean och MSC för medelhavskryssningar. Hamnen ligger nära stadens centrum.

Palma guide

Palma är huvudstaden på ön Mallorca, och innehåller de mest historiska sevärdheterna i alla städer på Balearerna. Palma har en befolkning på cirka 300.000 och många viktiga ledare från det förflutna har satt sina spår i staden med imponerande och imponerande byggnader, inklusive den underbart detaljerade Le Seu katedralen. Med intressanta smala, rena gator, tysta innergårdar, en hamnen och många restaurerade historiska byggnader, är det alltid roligt att ta en lugn promenad runt staden. De trädkantade Passeig d'es Born i Palma är en bred aveny och är stadens största strandpromenaden. Detta är en av de vackraste delarna av Palma och Passeig d'es Born bildar en axel som dissekerar staden och har många affärer, restauranger, caféer och barer. De monumentala stadsmurar Mallorca byggdes på platsen för medeltida murar och presenterade gallerier som sprang längs den övre, där starkt försvar kunde skydda ön från inkräktare. Palmas imponerande stadsmur inkluderar en populär gångväg, med utsikt över katedralen och gamla stan och är väl värda ett besök.

Från stadens hamn, färjor avgår till destinationer som inkluderar Ibiza, Barcelona, Valencia och Denia.