Färja från Barcelona till Alcudia

Barcelona Alcudia-rutten går mellan Spanien och Mallorca och trafikeras för nuvarande av 2 rederier. Balearia trafikerar den här sträckan upp till 14 gånger per vecka med en restid på runt 5 timmar 30 minuter när Trasmed GLE servicen kör upp till 6 gånger per vecka med en resetid från 5 tim 15 min.

Det finns totalt 20 linjer att välja på vecka om du vill åka Barcelona Alcudia-rutten mellan Spanien och Mallorca. Jämför nu och hitta resan som passar dig bäst.

Rederier som åker mellan Barcelona och Alcudia

  • Balearia
    • 14 avgångar per vecka 5 tim 30 min
    • Få pris
  • Trasmed GLE
    • 6 avgångar per vecka 5 tim 15 min
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Barcelona Alcudia

Priserna som visas är vad våra kunder i snitt betalat för en enkelresa. Den vanligaste bokningen på Barcelona Alcudia-rutten är för en bil och 2 passagerare.

Guide till Barcelona

Den vackra staden Barcelona är Spaniens näst största stad efter Madrid och huvudstad i den självstyrande regionen Katalonien.
Staden är belägen vid kusten mellan floderna Llobregat och Besos och gränsar i väst till bergskedjan Collserolamassivet. Barcelona är en av världens ledande turist-, ekomoni-, handels- och kultur/sportcentrum, och dess påverkan på utbildning, nöje, media, mode, handel, vetenskap och konst bidrar till dess status som en av världens mest globala städer. De största sevärdheterna är bl.a. Barri Gotic (katalanska för "gotiskt kvarter") där många byggnader härstammar från medeltiden, några t.o.m från romartiden. Den förmodligen mest kända byggnaden är den majestätiska kyrkan Sagrada Familia som påbörjades 1882 och ännu inte är färdigbyggd. Byggnationen finansieras av privata donationer.

Barcelonas centralt belägna hamn har tre terminaler för färjetrafik och härifrån avgår färjor till Mallorca, Genua, Ibiza och Marocko (Tangier Med).
Hamnen är även ett populärt stopp för kryssningsfartyg som kryssar runt Medelhavet.

Guide till Alcudia

Balearernas stad Alcudia är det viktigaste turistmålet på den spanska ön Mallorca. Den gamla staden har en 1400-talsmur och det är möjligt att åka på muren och följa den nästan hela byn. Det finns rester av en romersk stad strax utanför den medeltida stadsmuren, framför kyrkan St Jaume, som hör till den antika staden Pollentia. Norr om staden finns en tjurring med anor från 1900-talet. Den gamla staden är värd för en marknad på söndagar och tisdagar året runt och innanför murarna finns flera populära restauranger och bistroer känd för god hemlagad mat i små inställningar. I Port d'Alcúdia ligger flesta restauranger runt marinan.

För att resa till Alcudia kan besökarna ta en färja från Barcelona, Denia eller Valencia. Den normala restiden är 7 timmar, men det kan minskas till 3 timmar om en snabb-färja tas. Det är i allmänhet billigare att resa till ön med färja än det är att flyga.