Barcelona till Civitavecchia färja

Barcelona Civitavecchia rutten ansluter Spanien med Rom. För tillfället finns det endast ett rederi som kör på denna rutt, Grimaldi Lines. Det finns överfarter upp till 6 gånger vecka med en resetid från ca 20 timmar.

Barcelona Civitavecchia seglingens varaktighet och frekvens kan variera från säsong till säsong, så vi skulle råda dig att göra en extra kontroll för att få den mest uppdaterade informationen.

Barcelona till Civitavecchia färjealternativ

För mer information besök vår Färjor från Spanien till Rom sida.

Barcelona - Civitavecchia färjerederier

 • Grimaldi Lines
  • 6 Avgångar per vecka 20 tim
  • Få pris

Genomsnittligt pris för Barcelona Civitavecchia

Priserna som visas är de genomsnittliga priserna för enkel resa som våra kunder har betalat. Den vanligaste bokningen på rutten Barcelona Civitavecchia är en bil och 2 passagerare.

Barcelona Civitavecchia färja recensioner

 • "Från Barcelona till Italien"

  Vi hade en 4 bädds hytt till vår familj och den var bra. Personalen var vänliga och hjälpsamma. Det tog lite extra tid gällande lastningen med lastbilarna. Men överlag var allting bra förutom de försningar. Utmärkt annars.

  'Frank' reste Barcelona Civitavecchia med Grimaldi Lines på Cruise Barcelona

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Vår första resa"

  Det här var första gången som vi åkt på en lång resa på havet så vi var lite upphetsad om ombordstigning (hur det går) och om att vara i hamnen i tid eftersom det vi hade läst i villkoren i förväg vilket gjorde oss lite orolig vad händer om vi inte kommer dit i tid. Lyckligtvis allt var OK, ombordstigning var smidig. vi skulle ha varit lite gladare om vår hytt inte hade varit på våning 7 (motorernas buller var så nära), men vi har försökt att glömma om det :-). Personalen var artig och kompetenat. Allt som allt är vi nöjda och gillade vår resa.

  'Zoltán' reste Barcelona Civitavecchia med Grimaldi Lines på Cruise Barcelona

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Bra värde men ändå inte imponerad"

  Bra priset på maten i självbetjänings restaurangen var bra. Men internetet var dyrt att bruka. Hade en bra tid på färjan men det var itne kul att komma tre hrs försent till min destionation. Det blev mörkt och kunde inte hitta något hotel.

  'Patricia' reste Barcelona Civitavecchia med Grimaldi Lines på Cruise Barcelona

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Barcelona till Rom"

  Denna gången åkte jag med säten och nösta gång ska jag ha en egen hytt. Sätena var obekväma att sova i. Det var kallt i sätrummet också. Kan inte rekommendera denna resa med säten, såna fall med en hytt.

  'Anonym' reste Barcelona Civitavecchia med Grimaldi Lines på Cruise Barcelona

  Lӓs mer Läs mindre

Barcelona guide

Den vackra staden Barcelona är huvudstaden i den självstyrande regionen Katalonien i Spanien och är Spaniens näst största stad efter Madrid. Staden är belägen vid kusten mellan floden Llobregat och floden Besos och gränsar i väst till Serra de Collserola bergskedjan. Barcelona är en av världens ledande turist-, ekomoni-, handels- och kultur/sportcetrum, och dess influenser i utbildning, nöje, media, mode, handel, vetenskap och konst bidrar till statusen som en världens mest globala städer. De största sevärdheterna är bl.a. Barri Gotic (katalanska för "gotiskt kvarter") där många byggnader härstammar från medeltiden, några t.o.m från romartiden. Den förmodligen mest kända byggnaden är den majestätiska men fortfarande ej färdigbyggda kyrkan av Sagrada Familia, som har varit under uppbyggnad sen 1882, och är fortfarande finansierad av privata donationer.

Hamnen i Barcelona har tre terminaler för färjetrafik. Barcelona är en stor färjeterminal för rutter till Mallorca, Genua, Ibiza och Marocko (Tangier Med). Hamnen tar också många kryssningsfartyg såsom Aida, RoyalCarribean och MSC för medelhavskryssningar. Hamnen ligger nära stadens centrum.

Civitavecchia guide

Civitavecchia har de främsta kryssningsfartyg och hamnen för Rom, Italien. Denna attraktiva semesterortstaden med 58.000 invånare är på kusten av Tyrrenska havet, och ligger cirka 80 km norr väster om Rom i regionen Lazio i centrala Italien. Dess hamn går tillbaka mer än tusen år, till 101-108 e.Kr., då kejsar Trajanus beordrade att hamnen Centumcellae skulle byggas för att hantera djuphavsfiskefrakt för den romerska huvudstaden. Under och efter medeltiden, var Civitavecchia styrd av en rad punkter och påvar. Flera restaurerade medeltida och barock strukturer (inklusive den massiva Forte Michelangelo och försvarsmurar bakom hamnen) är påminnelser om Civitavecchia långa historia. Sightseeing i Civitavecchia börjar i hamnen, där besökare kan få en bra bild av kryssningsfartyg och färjor bassänger från strax innanför huvud eller södra ingången. Forte Michel, en fästning som beställdes av påven Giulio II i början av 1500-talet, ligger i anslutning till hamngrinden. Bakom och ovanför hamnen, bildar en 1700-tals försvarsmur ena sidan av Lungoporto Gramsci, en förhöjd gågata bredvid moderna flerbostadshus.

Bil- och passagerarfärjor länkar Civitavecchia till Sardinien, Sicilien, och andra destinationer inom Italien och utomlands.