Färja från Nador till Almeria

Nador Almeria-rutten går mellan Marocko och Spanien och trafikeras för nuvarande av 2 rederier. Balearia trafikerar den här sträckan upp till 1 gånger per vecka med en restid på runt 6 timmar när Trasmediterranea servicen kör upp till 1 gånger per vecka med en resetid från 7 tim.

Det finns totalt 2 linjer att välja på vecka om du vill åka Nador Almeria-rutten mellan Marocko och Spanien. Jämför nu och hitta resan som passar dig bäst.

Rederier som åker mellan Nador och Almeria

  • Balearia
    • 1 avgång(ar) per vecka 6 tim
    • Få pris
  • Trasmediterranea
    • 1 avgång(ar) per vecka 7 tim
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Nador Almeria

Priserna som visas är vad våra kunder i snitt betalat för en enkelresa. Den vanligaste bokningen på Nador Almeria-rutten är för en bil och 2 passagerare.

Guide till Nador

Nador är en stad i nordöstra Rif-regionen i Marocko. Staden ligger vid Medelhavet och är också en hamn vid Bhar Amezzyan lagunen som är ett viktigt handelsnav för fiske, frukt och boskap. Staden ligger också runt 10 km från den spanska staden Melilla som ligger i norr. Nador tros vara grundad av Berber civilisationen och styrdes senare av fenicier, romare och araber. Namnet på staden kan ha sitt ursprung från namnet "Har Nador", en liten bosättning nära lagunen. Många marockanska utflyttade besöker Nador för att träffa sina släktingar och besöka sitt hemland. Siffrorna är enorma och ger ett enormt ekonomiskt uppsving för staden och omgivningarna. Det finns inte många restauranger på stranden eller pittoreska hamnar eller museer för att locka turister, men många turister från Europa besöker Nador för att omfamna stadens traditionella Riffiankänsla.

Färjetrafik från Nador avgår till Almeria och Motril i Spanien och Sete i Frankrike.

Guide till Almeria

Den spanska staden Almeria ligger vid Medelhavet i södra delen av landet. Den östligaste andalusiska huvudstaden dominerar en kustlinje med nästan orörda stränder och en interiör som präglas av säregna semiöde ekosystem. Som en av de tidigare viktigaste hamnarna i kalifatet i Cordoba, avslöjar Almeria sitt Alcazaba (citadell) och dess katedral, på stränderna i Medelhavet. Smala gator med vitkalkade fasader är delar av dess pittoreska historiska kvarter. Förutom historia och kultur erbjuder Almeria stränder, berg och kust naturreservat och en gastronomi som kommer att göra ditt besök ett minne för livet.

Almeria Katedralen är en plats som besökare inte får missa med dess struktur som stiger i hjärtat av den antika staden. Domkyrkan, med sina torn och tjocka murar, liknar en fästning snarare än ett tempel. Denna märkliga layout är ett svar på de kontinuerliga berberpiratattacker som denna kuststad fick utstå. I närheten av klostret ligger Purasand som är det episkopala palatset.

Hamnen i Almería har en småbåtshamn med båtplatser för fritidsbåtar och som normalt ger anslutningar till Ghazaouet (Algeriet), Oran (Algeriet), Nador (Marocko) och Melilla.