Färja från Alcudia till Ciutadella

Alcudia Ciutadella-linjen går mellan Mallorca och Menorca och trafikeras för tillfället av 3 rederier. Corsica Ferries kör upp till 1 gånger vecka, Balearia 5 gånger per dag & FRS Iberia kör upp till 3 gånger dag.

Det är totalt 57 avgångar vecka på sträckan Alcudia Ciutadella mellan Mallorca och Menorca ombord 3 olika rederier. Jämför priser och tider nu och hitta resan som passar dig bäst.

Rederier som åker mellan Alcudia och Ciutadella

 • Corsica Ferries
  • 1 avgång(ar) per vecka 2 tim
  • Få pris
 • Balearia
  • Avgår 5 gånger per dag 1 timme 15 min
  • Få pris
 • FRS Iberia
  • Avgår 3 gånger per dag 1 timme 30 min
  • Få pris

Genomsnittligt pris för Alcudia Ciutadella

Priserna som visas är vad våra kunder i snitt betalat för en enkelresa. Den vanligaste bokningen på Alcudia Ciutadella-rutten är för en bil och 2 passagerare.

Så tycker våra kunder om Färjor från Alcudia till Ciutadella

 • "Mallorca-Menorca"

  Att vara vid incheckningen senast 90 minuter innan avgång visade sig inte stämma man först öppnade 75 minuter innan avgång

  'Lars' reste Alcudia Ciutadella med Balearia på Nixe

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Trevlig resa!"

  Det var en behaglig tur, även om det var höga vågor och oväder när vi åkte första turen. men personalen hade bra koll på passagerarna och gjorde allt för att alla skulle ha det bra! Toppen! Man kan köpa lite snacks, macka o dricka på båten, vilket var ok, varken jättebra eller dåligt. Man behöver kontanter för detta!

  'Anonym' reste Alcudia Ciutadella med Iscomar på Nura Nova

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Menorca från Mallorca"

  Vår resa var bra och vi käkade inte mycket från kafeet. Maten försvann snabbt. Hade varit bra om man hade haft en bra karta till hamnen. Det var svårt att hitta för oss från stan.

  'Cliff' reste Alcudia Ciutadella med Balearia på Jaume I

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Anlände i Ciutadella"

  En kort resa på 90 min, väldigt dyr för en sådan kort resa- Det var enkelt att hitta till hamnen. Anlände till den nya hamnen. Bagage areat låg en trappa ner och det var inte så enkelt - det fanns ingen hiss. Det var ganska jobbigt att ta sig med sitt bagage och framför allt för de äldre. De borde ha små golf bilar som kör emellan hamnen och fräjan. Det stora problemet var dock att det inte fanns kollektiv trafik till staden. Det fanns ju bussar men ingen vid den tiden vi anlände. Hamnen måste ha varit konstruerad för unga personer. Det hade kunnat se annorlunda ut. Hade varit bra om det hade fixas.Hoppas det jag skrev blev till hjälp.

  'Andrew' reste Alcudia Ciutadella med Balearia på Ramon Llull

  Lӓs mer Läs mindre

Guide till Alcudia

Alcúdia är en stad i den spanska självstyrande regionen Balearic Islands. Den är det största turiscentret på norra delen av Mallorca och en stor tillflyktsort som är populär bland barnfamiljer. De flesta hotellen finns i Port d'Alcúdia och Platja d'Alcúdia längs den 14 km långa stranden som sträcker sig ända till Can Picafort. Gamla stan i Alcúdia är väl bevarad med hus som funnits sen 1200-talet. Gamla stan är omgiven av en medeltidsmur. Originalet av gamla stan ligger ca 3 km från hamnen.

Besökare som planerar att åka till Alcúdia med bil eller motorcykel måste åka med en färja som går dagligen från Barcelona, Denia och Valencia till Mallorca. Under sommarmånaderna finns också en direktlänk mellan Barcelona och Alcúdia med Balearia Ferries. Normalt tar resan 7 tim men kan reduceras till 3 tim om du tar en snabbfärja istället. Det är generellt billigare att resa till Mallorca med färja än vad det är att flyga.

Guide till Ciutadella

Längst ut på den västra delen av Balearerna-ön Minorca lägger staden Ciutadella, den gamla huvudstaden på ön. Dess avlägsna ursprung har lämnat ett viktigt arkeologiska arv i området, i form av megaliter såsom "Taulas" (megalith), Talaiot och navetas. Denna vackra hamnstad har ett historiskt kvarter, som kallas Es Born som är omgiven av medeltida gator fyllda med palats, kyrkor och fästningar. Bland de mest betydande byggnaderna som vetter mot gamla stadens torg, står stadshuset byggd ovanpå den gamla arabiska citadellen. Det nuvarande stadshuset går tillbaka till 1900-talet och fortfarande bevaras vissa rester av sin primitiva konstruktion. Det är också möjligt att besöka, under vissa perioder av året, en del av rummen i den närliggande Palace of Salort. Bredvid det är Palace of Vivo, en av de mest emblematiska i staden med dess säregna neoklassiska röd fasad, prydd med öns traditionella motiv. En vacker panoramautsikt över hamnen, som ligger i en vik vid foten av staden, kan ses från "mirador" (utsiktsplatsen), bakom Stadshuset. Inte långt från staden kan besökarna upptäcka utmärkta Minorcas vikar och stränder, liksom avlägsna fiskebyar.