Färja från Alcudia till Ciutadella

Alcudia Ciutadella-linjen går mellan Mallorca och Menorca och trafikeras för tillfället av 3 rederier. Corsica Ferries kör upp till 1 gånger vecka, Balearia 4 gånger per dag & Menorca Lines kör upp till 11 gånger vecka.

Det är totalt 40 avgångar vecka på sträckan Alcudia Ciutadella mellan Mallorca och Menorca ombord 3 olika rederier. Jämför priser och tider nu och hitta resan som passar dig bäst.

Rederier som åker mellan Alcudia och Ciutadella

 • Corsica Ferries
  • 1 avgång(ar) per vecka 2 tim 15 min
  • Få pris
 • Balearia
  • Avgår 4 gånger per dag 1 timme
  • Få pris
 • Menorca Lines
  • 11 avgångar per vecka 1 timme 15 min
  • Få pris

Genomsnittligt pris för Alcudia Ciutadella

Priserna som visas är vad våra kunder i snitt betalat för en enkelresa. Den vanligaste bokningen på Alcudia Ciutadella-rutten är för en bil och 2 passagerare.

Guide till Alcudia

Alcúdia är en stad i den spanska självstyrande regionen Balearic Islands. Den är det största turiscentret på norra delen av Mallorca och en stor tillflyktsort som är populär bland barnfamiljer. De flesta hotellen finns i Port d'Alcúdia och Platja d'Alcúdia längs den 14 km långa stranden som sträcker sig ända till Can Picafort. Gamla stan i Alcúdia är väl bevarad med hus som funnits sen 1200-talet. Gamla stan är omgiven av en medeltidsmur. Originalet av gamla stan ligger ca 3 km från hamnen.

Besökare som planerar att åka till Alcúdia med bil eller motorcykel måste åka med en färja som går dagligen från Barcelona, Denia och Valencia till Mallorca. Under sommarmånaderna finns också en direktlänk mellan Barcelona och Alcúdia med Balearia Ferries. Normalt tar resan 7 tim men kan reduceras till 3 tim om du tar en snabbfärja istället. Det är generellt billigare att resa till Mallorca med färja än vad det är att flyga.

Guide till Ciutadella

Längst ut på den västra delen av Balearerna-ön Minorca lägger staden Ciutadella, den gamla huvudstaden på ön. Dess avlägsna ursprung har lämnat ett viktigt arkeologiska arv i området, i form av megaliter såsom "Taulas" (megalith), Talaiot och navetas. Denna vackra hamnstad har ett historiskt kvarter, som kallas Es Born som är omgiven av medeltida gator fyllda med palats, kyrkor och fästningar. Bland de mest betydande byggnaderna som vetter mot gamla stadens torg, står stadshuset byggd ovanpå den gamla arabiska citadellen. Det nuvarande stadshuset går tillbaka till 1900-talet och fortfarande bevaras vissa rester av sin primitiva konstruktion. Det är också möjligt att besöka, under vissa perioder av året, en del av rummen i den närliggande Palace of Salort. Bredvid det är Palace of Vivo, en av de mest emblematiska i staden med dess säregna neoklassiska röd fasad, prydd med öns traditionella motiv. En vacker panoramautsikt över hamnen, som ligger i en vik vid foten av staden, kan ses från "mirador" (utsiktsplatsen), bakom Stadshuset. Inte långt från staden kan besökarna upptäcka utmärkta Minorcas vikar och stränder, liksom avlägsna fiskebyar.