Alcudia
Ciutadella
Färjor till Menorca
Öppen biljett??

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Öppen biljett?

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Reseuppgifter
Utresa
Tur/Retur
Alcudia - Ciutadella är en av de mest populära linjerna och biljetterna tar ofta slut under högsäsong
Tips: Vänta inte tills det är försent! Boka nu för att försäkra dig om att du kommer med den avgången du tänkt dig.

Färja från Alcudia till Ciutadella

Alcudia Ciutadella-linjen går mellan Mallorca och Menorca och trafikeras för tillfället av 4 rederier. Balearia kör upp till 4 gånger dag, Trasmediterranea 12 gånger per vecka, Corsica Ferries 1 gånger per vecka & Menorca Lines kör upp till 11 gånger vecka.

Det är totalt 52 avgångar vecka på sträckan Alcudia Ciutadella mellan Mallorca och Menorca ombord 4 olika rederier. Jämför priser och tider nu och hitta resan som passar dig bäst.

Alcudia till Ciutadella färjealternativ

För mer information, besök vår sida om Färjor från Mallorca till Menorca
Varför använda Direct Ferries?
category
4412 färjerutter och 901 hamnar runt om i världen
category
Över 2,5 miljoner nöjda kunder
category
Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter
category
Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

De mest populära frågorna

 • Hur länge tar färjan från Alcudia till Ciutadella?

  Färjeresan från Alcudia till Ciutadella tar ungefär 1h 33m. Restider kan variera beroende på när under året som du reser, vi rekommenderar att du kollar med rederiet för att vara säker.
 • Vad kostar färjan från Alcudia till Ciutadella?

  Priserna för färjan mellan Alcudia - Ciutadella varierar beroende på när under året som du reser. Det genomsnittliga priset för denna rutt är 179 €.
 • Vilka rederier trafikerar rutten mellan Alcudia - Ciutadella?

  4 populära färjebolag trafikerar sträckan mellan Alcudia och Ciutadella, dessa är
  • Balearia
  • Trasmediterranea
  • Corsica Ferries
  • Menorca Lines
 • Hur bokar jag färjebiljetter mellan Alcudia - Ciutadella?

  Hos oss hittar du billiga färjor mellan Alcudia - Ciutadella, kolla in våra erbjudanden för att få tillgång till de lägsta priserna.
 • Kan jag resa utan bil på färjan mellan Alcudia - Ciutadella?

  Ja, mellan Alcudia - Ciutadella kan du resan utan bil med
  • Balearia
  • Trasmediterranea
  • Corsica Ferries
  • Menorca Lines
 • Kan jag ta med bilen på färjan mellan Alcudia - Ciutadella?

  Ja, du kan resa med bil mellan Alcudia - Ciutadella med
  • Balearia
  • Trasmediterranea
  • Corsica Ferries
  • Menorca Lines
 • Kan jag resa med ett husdjur på färjan mellan Alcudia - Ciutadella?

  Ja, husdjur är tillåtna ombord på färjan. Du kan behöva ett djurpass eller andra dokument för att få gå ombord. Kontrollera de berörda myndigheternas webbplatser för mer information. Du kan för närvarande resa med ditt husdjur med dessa färjeoperatörer
  • Balearia
  • Trasmediterranea
 • Vad är avståndet från Alcudia till Ciutadella?

  Det är uppskattningsvis 42 sjömil mellan Alcudia och Ciutadella.

Så tycker våra kunder om Färjor från Alcudia till Ciutadella

 • "Godkänt."

  Inte helt lätt att veta hur kösystemet fungerade men personal på plats var trevlig å hjälpsam. Seg lastnings procedur men desto snabbare avlastning i Alcudia. På det stora hela fungerade resan bra.

  'Martin i Soler' travelled on Martin i Soler

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Fel biljett - dyr resa!"

  Jag köpte av misstag en biljett på nätet för residents. Då jag kom till terminalen meddelade de mig att det krävdes ett särskilt tarjeta de viaje för detta, vilket jag inte har. Var då tvungen att köpa ny biljett för dubbla priset, och de gjorde ingen retur på min införskaffade biljett. Dålig information och inte så bra Kundservice. Redan kostade mig ca 4500 Sek isf 1700

  'Martin i Soler' travelled on Martin i Soler

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Bekväm överfart"

  Snabbt och smidigt

  'Martin i Soler' travelled on Martin i Soler

  Lӓs mer Läs mindre

Guide till Alcudia

Alcúdia är en stad i den spanska självstyrande regionen Balearic Islands. Den är det största turiscentret på norra delen av Mallorca och en stor tillflyktsort som är populär bland barnfamiljer. De flesta hotellen finns i Port d'Alcúdia och Platja d'Alcúdia längs den 14 km långa stranden som sträcker sig ända till Can Picafort. Gamla stan i Alcúdia är väl bevarad med hus som funnits sen 1200-talet. Gamla stan är omgiven av en medeltidsmur. Originalet av gamla stan ligger ca 3 km från hamnen.

Besökare som planerar att åka till Alcúdia med bil eller motorcykel måste åka med en färja som går dagligen från Barcelona, Denia och Valencia till Mallorca. Under sommarmånaderna finns också en direktlänk mellan Barcelona och Alcúdia med Balearia Ferries. Normalt tar resan 7 tim men kan reduceras till 3 tim om du tar en snabbfärja istället. Det är generellt billigare att resa till Mallorca med färja än vad det är att flyga.


Guide till Ciutadella

Längst ut på den västra delen av Balearerna-ön Minorca lägger staden Ciutadella, den gamla huvudstaden på ön. Dess avlägsna ursprung har lämnat ett viktigt arkeologiska arv i området, i form av megaliter såsom "Taulas" (megalith), Talaiot och navetas. Denna vackra hamnstad har ett historiskt kvarter, som kallas Es Born som är omgiven av medeltida gator fyllda med palats, kyrkor och fästningar. Bland de mest betydande byggnaderna som vetter mot gamla stadens torg, står stadshuset byggd ovanpå den gamla arabiska citadellen. Det nuvarande stadshuset går tillbaka till 1900-talet och fortfarande bevaras vissa rester av sin primitiva konstruktion. Det är också möjligt att besöka, under vissa perioder av året, en del av rummen i den närliggande Palace of Salort. Bredvid det är Palace of Vivo, en av de mest emblematiska i staden med dess säregna neoklassiska röd fasad, prydd med öns traditionella motiv. En vacker panoramautsikt över hamnen, som ligger i en vik vid foten av staden, kan ses från "mirador" (utsiktsplatsen), bakom Stadshuset. Inte långt från staden kan besökarna upptäcka utmärkta Minorcas vikar och stränder, liksom avlägsna fiskebyar.


Kundtjänst

Besök vår kundtjänstsida för att hitta användbar information om att resa med färja, våra vanliga frågor och hur du kontaktar oss för att få hjälp med din bokning.