Denia till Formentera färja

Denia Formentera rutten ansluter Spanien med Formentera. För tillfället finns det endast ett rederi som kör på denna rutt, Balearia. Det finns överfarter upp till 12 gånger vecka med en resetid från ca 2 timmar 30 minuter.

Denia Formentera seglingens varaktighet och frekvens kan variera från säsong till säsong, så vi skulle råda dig att göra en extra kontroll för att få den mest uppdaterade informationen.

Denia - Formentera färjerederier

  • Balearia
    • 12 Avgångar per vecka 2 tim 30 min
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Denia Formentera

Priserna som visas är de genomsnittliga priserna för enkel resa som våra kunder har betalat. Den vanligaste bokningen på rutten Denia Formentera är en bil och 2 passagerare.

Denia guide

Denia är en stad i Alicanteregionen i Spanien, som ligger på Costa Blanca halvvägs mellan Alicante och Valencia, och nära semesterorten Xabia. Staden är utsikt från ett 11- och 1200-talsslott som ger besökarna utsikt över staden, havet och det omgivande området. Beläget inom slottet är Palau del Governador, slottets museum. Staden ligger vid stranden av medelhavet mitt emot Balearerna och backas upp av de imponerande bergen i Montgo Natural Park. Denia är värd för många fester, men är mest känd för driften av tjurfiestan som äger rum under juli och har förklarats vara av National Tourist Interest.

Denias stränder är mycket breda och passar bra för vattensporter. Stränderna är i allmänhet tilldelade den europeiska Blå Flaggan för sin vattenkvalitet och rena fina sand. Norr om Denia finns de fina sandstränderna i Les Marines och söder om Denia det steniga området i Les Rotes med sina spektakulära vikar med klart vatten som är idealiska för dem som tycker om dykning eller snorkling.

Från stadens hamn har besökare möjlighet att ta färjor till Balearerna som avgår dagligen.

Formentera guide

Formentera är känd som den sista Medelhavet paradiset eftersom det har kunnat kombinera turism med miljöskydd. Ön tillhör Balearerna i Spanien och är ungefär 20 km lång och ligger cirka 6 km söder om Ibiza. Formentera kan endast nås med båt från Ibiza, men denna otillgänglighet gör det till en fridfull plats där du kan fly från stress och trängsel. Besökare kan njuta av ön på en cykeltur eller simning från sina mer än 20 km av stränder med vit sand och kristallklart vatten. Hemligheten med existensen av en kristallin hav och Formentera långa stränder, som markerar ut från resten av Medelhavet, är posidonea prärien som omger ön, en naturlig reningsverk som renar vattnet och gör det möjligt för sand för att vara deponeras vid kusten. Det är en riktig undervattens djungel, förklarade ett världsarv av UNESCO år 1999.