Varför använda
Direct Ferries?

2674 färjerutter och 654 hamnar runt om i världen

Över 2.5 miljoner nöjda kunder

Vi arrangerar årligen fler än 1.2 miljoner överfarter

Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

Färjor till Formentera

Formentera är den minsta samt sydligaste ön i Balearerna gruppen, som ligger ungefär sex kilometer söder om Ibiza.

För många år var Formentera Ibizas blyga och försynta lilla syster, men det har ändrats då ön har växt i omtycke. Man märker att Formentera har en mindre livlig, och mera avslappnad känsla till sig jämfört med resten av Balearerna; mer av strandöliggares paradis, det har bland de bästa stränderna i Medelhavet.

Majoriteten av besökare åker till ön mellan maj och oktober, fastän Formentera sällan är lika fullsatt som grannarna Ibiza, Mallorca eller Menorca. Under lågsäsongen är stränderna så gott som övergivna, barer och restauranger är tomma, om inte stängda, och ön är återvunnen av lokalbefolkningen.

Enda sättet att nå ön är med färja som har snabba och frekventa förbindelser erbjudna från Ibiza likaväl som från fastlandet Spanien. Tack vare Formenteras läge till Ibiza, är korsningen som förbinder de två öarna korta och generellt drivna av små passagerar fartyg med mindre bekvämligheter ombord än vad det förväntas vara på längre korsningar. De frekventa avgångarna ökar under högsäsong för att möta efterfrågan.

Färjor från fastlandet Spanien är inte lika frekventa och tar längre tid dock är upplevelsen ombord mer bekväm. Denna korsning drivs vanligen mellan april och september.

Hamnen i Formentera hittas vid La Savina på norra delen av ön.

Lӓs mer Läs mindre

Populära färjerederier

 • Trasmapi Car
  • Få pris
 • Balearia
  • Få pris
 • Aquabus
  • Få pris
 • Mediterranea Pitiusa
  • Få pris
Visa alla färjerederier

Formentera recension

 • "Godkänt."

  Inte helt lätt att veta hur kösystemet fungerade men personal på plats var trevlig å hjälpsam. Seg lastnings procedur men desto snabbare avlastning i Alcudia. På det stora hela fungerade resan bra.

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Behaglig båtresa"

  Färjan har karaktär av lastfartyg, det finns inte så många allmänna utrymmen men under lågsäsong (åkte i januari) räcker dessa mer än väl till. Det finns en kantin som serverar bricklunch. Ingen kulinarisk höjdare men man blir mätt. Portionerna är anpassade till alla långtradarchaufförer på båten. Och de är många. Så många att det blir lång kö när matserveringen öppnar. För övrigt finns ett litet café och det är allt. Men som transportmedel fungerar det utmärkt.

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Trevlig resa"

  Alltid lika trevligt att resa med er mellan Barcelona och Palma, trevlig personal, rent och snyggt.

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Skön resa"

  Vi bilade ner genom Europa för att ta färjan från Barcelona till Palma, Mallorca. Det fungerar utmärkt när det gäller bokning via Directferries och resande. Sköna vilfåtöljer och en behaglig resa över natten. Det enda som är krångligt är att hitta var båten utgår ifrån samt att checka in sig. Allt det är mycket "spanskt". Vi kommer självklart använda oss av Directferries igen!

  Lӓs mer Läs mindre

Ombord på färjorna

Ta reda på hur det är ombord på färjorna innan du reser.

Färjeguide, videor och recensioner

Rutter och hamnar i Formentera