COVID-19 Update Click here to visit our dedicated page for further information on the COVID-19 situation, including vouchers, cancellations, refunds and sailing changes.

Varför använda
Direct Ferries?

3325 färjerutter och 764 hamnar runt om i världen

Över 2,5 miljoner nöjda kunder

Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter

Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

Färjor till Formentera

Formentera är den minsta samt sydligaste ön i Balearerna gruppen, som ligger ungefär sex kilometer söder om Ibiza.

För många år var Formentera Ibizas blyga och försynta lilla syster, men det har ändrats då ön har växt i omtycke. Man märker att Formentera har en mindre livlig, och mera avslappnad känsla till sig jämfört med resten av Balearerna; mer av strandöliggares paradis, det har bland de bästa stränderna i Medelhavet.

Majoriteten av besökare åker till ön mellan maj och oktober, fastän Formentera sällan är lika fullsatt som grannarna Ibiza, Mallorca eller Menorca. Under lågsäsongen är stränderna så gott som övergivna, barer och restauranger är tomma, om inte stängda, och ön är återvunnen av lokalbefolkningen.

Enda sättet att nå ön är med färja som har snabba och frekventa förbindelser erbjudna från Ibiza likaväl som från fastlandet Spanien. Tack vare Formenteras läge till Ibiza, är korsningen som förbinder de två öarna korta och generellt drivna av små passagerar fartyg med mindre bekvämligheter ombord än vad det förväntas vara på längre korsningar. De frekventa avgångarna ökar under högsäsong för att möta efterfrågan.

Färjor från fastlandet Spanien är inte lika frekventa och tar längre tid dock är upplevelsen ombord mer bekväm. Denna korsning drivs vanligen mellan april och september.

Hamnen i Formentera hittas vid La Savina på norra delen av ön.

Populära färjerederier

  • Avgår 20 gånger per dag 30 min
  • Få pris
  • 14 avgångar per vecka 29 min
  • Få pris
  • Avgår 14 gånger per dag 30 min
  • Få pris
  • Avgår 4 gånger per dag 45 min
  • Få pris

Formentera recension

 • "Hund"

  Det var perfekt att ta ut sin hund från kenneln när man ville och jag är väldigt tacksam för personalens trevliga bemötande!

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Bra hytter"

  Hytterna på detta fartyg var verkligen rymliga och eftersom det var en smidig passage, så sov vi båda mycket bra vilket var bra eftersom vi körde hela dagen när vi kom till hamnen.

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Väldigt bra för barnfamiljer"

  Den här båten är bra för barn. Det var fantastiskt att se att de underhölls hela tiden i en säker miljö, vilket gör det lättare för oss att planera vad vi skulle göra under vår semester. Restaurangen har ett brett utbud av mat för familjer också.

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Pool!"

  Jag rekommenderar starkt att åka med en färja med pool! Restaurangen hade också resonabla priser.

  Lӓs mer Läs mindre

Ombord på färjorna

Ta reda på hur det är ombord på färjorna innan du reser.

Färjeguide, videor och recensioner

Rutter och hamnar i Formentera