Ibiza

Såhär bokar du färjor från Ibiza till Formentera

Det finns 2 färjelinjer mellan Ibiza och Formentera, vilket ger dig 80 överfarter per dag att välja bland. Balearia trafikerar 1 rutt, Ibiza till Formentera går 29 gånger dagligen. Trasmapi trafikerar 1 rutt, Ibiza till Formentera går 21 gånger dagligen. Aquabus trafikerar 2 rutter, Ibiza till Formentera går 8 gånger per dag & Playa d'en Bossa (Ibiza) till Formentera ca 12 gånger i veckan. Mediterranea Pitiusa trafikerar 1 rutt, Ibiza till Formentera går 11 gånger dagligen. Trasmapi Car trafikerar 1 rutt, Ibiza till Formentera går 5 gånger dagligen. FRS Iberia trafikerar 1 rutt, Ibiza till Formentera går 4 gånger dagligen.

Eftersom restiden och antalet avgångar kan variera rekommenderar vi att du använder vårt bokningssystem för att få den senaste informationen om resor från Ibiza till Formentera.

Ibiza-Formentera-färjekarta

Klicka här för karta

Färjor från Ibiza till Formentera

Om Ibiza:

Den världsberömda ön Ibiza är en del av Balearerna gruppen och ligger ca 80 km utanför den östra kusten av Spanien.

Ibiza är ett mycket populärt turistmål, särskilt på grund av sitt legendariska nattliv kring två områden - Ibiza stad som är öns huvudstad på södra stranden och San Antonio i väst.

Även om ön är främst känd för sitt nattliv har öns regering och den spanska turistbyrån arbetat för att främja mer familj-orienterade turism.

Om Formentera:

Formentera är den minsta och mest tysta av de fyra Balearerna öarna (Ibiza, Menorca och Mallorca), vid Spaniens östkust, ungefär 6 kilometer söder om Ibiza.

Med dess vita sandstränder och turkosa vatten, är Formentera en strand älskares paradis. Klimatet är typiskt medelhavs vilket betyder att det är en populär turist destination mellan juni och september, dock är den mindre rastlös och mera avslappnande än grannen Ibiza.

Med ingen kommersiell flygplats på ön, är det enda sättet till Formetera med färja, antingen från Ibiza eller fastlandet Spanien.

Ibiza är nära och erbjuder korsningar året runt till hamnen La Savina i norra Formentera.Under högsäsongen, är korsningarna så ofta som var 30 minuter och drivs av både Balearia och Trasmapi.

Om man reser från fastlandet Spanien till Formentera är det bästa alternativet att ta direkta rutten från Denia. Korsningen är relativt kort på ungefär 3 timmar och åker mellan april och september. Alternativt kan man resa från fastlandet till Ibiza från Barcelona, Valencia eller Denia och sedan resa vidare från Ibiza med anslutningen till ön Formentera.