Ibiza

Jämför färjor från Ibiza till Formentera

Det finns flera olika färjerutter som traffikerar resan från Ibiza till Formentera. Färjorna förbinder för tillfället 2 Hamnar in Ibiza med 1 Hamnar i Formentera.Det finns ett kombinerat antal på upp till 69 färjeöverfarter varje dag där du kan välja mellan 2 ferry routes som traffikeras av 6 färjerederier där Balearia, Trasmapi, Aquabus, Mediterranea Pitiusa, Trasmapi Car & FRS Iberia är inkluderat, och där den kortaste rutten tar ca Kort 0 timme 28 minut (Formentera).Det här är en generell sammanfattning av det vi kan erbjuda mellan Ibiza och Formentera, för mer exakt information använd vår Tider & Priser.

Ibiza-Formentera-färjekarta

Klicka här för karta

Färjor från Ibiza till Formentera

Om Ibiza:

Den världsberömda ön Ibiza är en del av Balearerna gruppen och ligger ca 80 km utanför den östra kusten av Spanien.

Ibiza är ett mycket populärt turistmål, särskilt på grund av sitt legendariska nattliv kring två områden - Ibiza stad som är öns huvudstad på södra stranden och San Antonio i väst.

Även om ön är främst känd för sitt nattliv har öns regering och den spanska turistbyrån arbetat för att främja mer familj-orienterade turism.

Om Formentera:

Formentera är den minsta och mest tysta av de fyra Balearerna öarna (Ibiza, Menorca och Mallorca), vid Spaniens östkust, ungefär 6 kilometer söder om Ibiza.

Med dess vita sandstränder och turkosa vatten, är Formentera en strand älskares paradis. Klimatet är typiskt medelhavs vilket betyder att det är en populär turist destination mellan juni och september, dock är den mindre rastlös och mera avslappnande än grannen Ibiza.

Med ingen kommersiell flygplats på ön, är det enda sättet till Formetera med färja, antingen från Ibiza eller fastlandet Spanien.

Ibiza är nära och erbjuder korsningar året runt till hamnen La Savina i norra Formentera.Under högsäsongen, är korsningarna så ofta som var 30 minuter och drivs av både Balearia och Trasmapi.

Om man reser från fastlandet Spanien till Formentera är det bästa alternativet att ta direkta rutten från Denia. Korsningen är relativt kort på ungefär 3 timmar och åker mellan april och september. Alternativt kan man resa från fastlandet till Ibiza från Barcelona, Valencia eller Denia och sedan resa vidare från Ibiza med anslutningen till ön Formentera.