Färja från Tarifa till Tanger

Tarifa Tanger-rutten går mellan Spanien och Marocko och trafikeras för nuvarande av 2 rederier. Inter Shipping trafikerar den här sträckan upp till 4 gånger per dag med en restid på runt 2 timmar när FRS servicen kör upp till 10 gånger per dag med en resetid från .

Det finns totalt 14 linjer att välja på dag om du vill åka Tarifa Tanger-rutten mellan Spanien och Marocko. Jämför nu och hitta resan som passar dig bäst.

Rederier som åker mellan Tarifa och Tanger

  • Inter Shipping
    • Avgår 4 gånger per dag 2 tim
    • Få pris
  • FRS
    • Avgår 10 gånger per dag
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Tarifa Tanger

Priserna som visas är vad våra kunder i snitt betalat för en enkelresa. Den vanligaste bokningen på Tarifa Tanger-rutten är för en bil och 2 passagerare.

Guide till Tarifa

Tarifa är en stad belägen i provinsen Cadiz i Andalusien i södra Spanien. Staden ligger på Costa de la Luz (ljuskusten) och vetter mot Marocko över Gibraltar sund. Hårda vindar från atlanten lockar surfare, vindsurfare och drakflygare som ger denna gamla småstad en avspänd internationalistisk bild. Medan staden fungerar som det sista stoppet i Spanien innan Marocko, fungerar den även som en smak av vad som komma skall. Marockansk fusion mat är vanligt i staden och den muromgärdade gamla staden med sina smala vitkalkade gator och oupphörliga vindar skulle kunna misstas för Chefchaouen eller Essaouira på en filminspelning. Tarifa kan vara så gammal som feniciska Cádiz och var definitivt en romersk bosättning, men det fick sitt namn från Tarif ibn Malik, som ledde en muslimsk razzia i AD 710, året innan den huvudsakliga moriska invasionen av halvön.

Det finns regelbunden färjetrafik mellan Tarifa och Tanger och busstrafik mellan Tarifa och Algeciras, ca 20 km till nordost, och Sevilla cirka 200 km norrut.

Guide till Tanger

Beläget i norra Marocko, på den nordafrikanska kusten, är staden Tanger, vid den västra infarten till sundet Gibralta, där Medelhavet möter Atlanten. Dominerande över medinan, den gamla staden, är Kasbah som är gamla befästningar som en gång var ansvariga för stadens försvar. Idag är många av de historiska byggnaderna och palatsen i Kasbah köpta av européer och har förvandlats till privata hem eller omvandlats till hotell, restauranger och museer. Kasbah Museet ligger strax utanför Place du Mechouar och innehåller olika lämningar från stenåldern t.o.m, 1900-talet, och visar Tangers rika historia. Här kan du se bevis på de många folk som har bebott eller styrt denna region. Inte att missa är en vacker mosaik som tagits från den romerska staden Volubilis och en trevlig promenad genom sultanens Gardens.