Ciutadella
Barcelona
Färjor till Spanien
Öppen biljett??

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Öppen biljett?

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Reseuppgifter
Utresa
Tur/Retur
Ciutadella - Barcelona är en av de mest populära linjerna och biljetterna tar ofta slut under högsäsong
Tips: Vänta inte tills det är försent! Boka nu för att försäkra dig om att du kommer med den avgången du tänkt dig.

Färja från Ciutadella till Barcelona

Ciutadella Barcelona-linjen går mellan Menorca och Spanien och trafikeras för tillfället av 3 rederier. Balearia kör upp till 16 gånger vecka, Grandi Navi Veloci 3 gånger per vecka & Trasmed GLE kör upp till 1 gånger vecka.

Det är totalt 20 avgångar vecka på sträckan Ciutadella Barcelona mellan Menorca och Spanien ombord 3 olika rederier. Jämför priser och tider nu och hitta resan som passar dig bäst.

Ciutadella till Barcelona färjealternativ

För mer information, besök vår sida om Färjor från Menorca till Spanien
Varför använda Direct Ferries?
category
4412 färjerutter och 901 hamnar runt om i världen
category
Över 2,5 miljoner nöjda kunder
category
Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter
category
Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

De mest populära frågorna

 • Hur länge tar färjan från Ciutadella till Barcelona?

  Färjeresan från Ciutadella till Barcelona tar ungefär 5h 08m. Restider kan variera beroende på när under året som du reser, vi rekommenderar att du kollar med rederiet för att vara säker.
 • Vad kostar färjan från Ciutadella till Barcelona?

  Priserna för färjan mellan Ciutadella - Barcelona varierar beroende på när under året som du reser. Det genomsnittliga priset för denna rutt är 161 €.
 • Vilka rederier trafikerar rutten mellan Ciutadella - Barcelona?

  3 populära färjebolag trafikerar sträckan mellan Ciutadella och Barcelona, dessa är
  • Balearia
  • Grandi Navi Veloci
  • Trasmed GLE
 • Hur bokar jag färjebiljetter mellan Ciutadella - Barcelona?

  Hos oss hittar du billiga färjor mellan Ciutadella - Barcelona, kolla in våra erbjudanden för att få tillgång till de lägsta priserna.
 • Kan jag resa utan bil på färjan mellan Ciutadella - Barcelona?

  Ja, mellan Ciutadella - Barcelona kan du resan utan bil med
  • Balearia
  • Grandi Navi Veloci
  • Trasmed GLE
 • Kan jag ta med bilen på färjan mellan Ciutadella - Barcelona?

  Ja, du kan resa med bil mellan Ciutadella - Barcelona med
  • Balearia
  • Grandi Navi Veloci
  • Trasmed GLE
 • Kan jag resa med ett husdjur på färjan mellan Ciutadella - Barcelona?

  Ja, husdjur är tillåtna ombord på färjan. Du kan behöva ett djurpass eller andra dokument för att få gå ombord. Kontrollera de berörda myndigheternas webbplatser för mer information. Du kan för närvarande resa med ditt husdjur med dessa färjeoperatörer
  • Balearia
 • Vad är avståndet från Ciutadella till Barcelona?

  Det är uppskattningsvis 129 sjömil mellan Ciutadella och Barcelona.

Så tycker våra kunder om Färjor från Ciutadella till Barcelona

 • "Menorca från Mallorca"

  Vår resa var bra och vi käkade inte mycket från kafeet. Maten försvann snabbt. Hade varit bra om man hade haft en bra karta till hamnen. Det var svårt att hitta för oss från stan.

  'Jaume I' travelled on Jaume I

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Catering"

  Jag gillade min resa och det hade inte kunnat bli bättre. Det fanns många alternativ av mat och den var också väldigt god. Tyckte om allting.

  'Jaume II' travelled on Jaume II

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Jaume I en toppen färja!"

  Vi reste på Jaume I från Alcudia till Menorca. Vi lämnade Alcudia i tid och kom till Menorca tidigt. Resan var fantastiskt! Det var smidigt, mat och dryck var utmärkt och personal var mycket vänliga och hjälpsamma. Jag skulle rekommendera denna färjan.

  'Jaume I' travelled on Jaume I

  Lӓs mer Läs mindre

Guide till Ciutadella

Ciutadella är en stad som ligger på den västra delen av den baleariska ön Menorca i Spanien. Staden är den gamla öns huvudstad och har ett historisk arkeologiskt arv i form av megaliter såsom "Taulas", Talaiot och Navetas. Det historiska kvarteret som kallas "Es Born" är omgivet av vackra medeltida gator fyllda med palats, kyrkor och fästningar. I staden hittar besökare Ciutadellas stadshus som är den arabiska guvernörens före detta palats som senare tjänade som ett kungligt palats under kronan av Aragonien och sen igen som en guvernörs palats tills britterna flyttade huvudstaden till den östra staden Mahon 1722. I närheten av staden finns många pittoreska vikar och stränder att utforska.

Trots att den inte längre är Menorcas huvudstad, har Ciutadella förblivit öns religiösa centrum. Festivalen i Saint John, dess skyddshelgon, äger rum varje år den 23 och 24 juni. Katedralen i Menorca, som ligger i de gamla kvarteren i Cuitadella, byggdes 1287 på grunden av en äldre moské.


Guide till Barcelona

Den spanska staden Barcelona ligger vid kusten mellan mynningarna av floden Llobregat och River Besos och gränsar i väster av Serra de Collserola bergskedjor. Barcelona är huvudstad i den autonoma regionen Katalonien och är Spaniens näst största stad efter Madrid. Grundades som en romersk stad, under medeltiden blev Barcelona huvudstad i länet av Barcelona. Efter sammanslagning med kungariket Aragonien fortsatte Barcelona att vara en viktig stad i kronan av Aragonien. Barcelona har ett rikt kulturarv och är idag ett viktigt kulturellt centrum och ett stort turistmål. Särskilt känd är arkitektoniska verk av Antoni Gaudí och Lluís Domènech i Montaner som har utsetts till ett av Unescos världsarv.

Barcelona har många museer, som täcker olika områden och epoker. The National Museum of Art i Katalonien innehåller en välkänd samling av romansk konst medan Barcelona Museum of Contemporary Art fokuserar på post-1945 katalanska och spanska konsten. Fundació Joan Miró, Picasso-museet och Fundació Antoni Tàpies innehåller viktiga samlingar av dessa världsberömda konstnärer, liksom Can Framis Museum som fokuserar på post 1960 Katalanska konst som ägs av Fundació Vila Casas.

Barcelona är en stor färjeterminal för linjer till Mallorca, Genua, Ibiza och Marocko (Tanger Med). Bryggorna för färjor och kryssningsfartyg ligger nära stadens centrum porten börjar precis i slutet av Las Ramblas.


Kundtjänst

Besök vår kundtjänstsida för att hitta användbar information om att resa med färja, våra vanliga frågor och hur du kontaktar oss för att få hjälp med din bokning.