Ciutadella till Barcelona färja

Ciutadella Barcelona rutten ansluter Menorca med Spanien och körs för tillfället av 2 rederier. Balearia service kör upp till 8 gånger per vecka med en resetid på runt 5 timmar 30 minuter när Trasmediterranea servicen kör upp till 2 gånger per vecka med en resetid från 7 tim.

Så det är kombinerat 10 överfarter som erbjuds vecka på Ciutadella Barcelona rutten mellan Menorca och Spanien. Jämnför nu och få fram den bästa resan för dig.

Ciutadella till Barcelona färjealternativ

För mer information besök vår Färjor från Menorca till Spanien sida.

Ciutadella - Barcelona färjerederier

  • Balearia
    • 8 Avgångar per vecka 5 tim 30 min
    • Få pris
  • Trasmediterranea
    • 2 Avgångar per vecka 7 tim
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Ciutadella Barcelona

Priserna som visas är de genomsnittliga priserna för enkel resa som våra kunder har betalat. Den vanligaste bokningen på rutten Ciutadella Barcelona är en bil och 2 passagerare.

Ciutadella guide

Ciutadella är en stad som ligger på den västra delen av den baleariska ön Menorca i Spanien. Staden är den gamla öns huvudstad och har ett historisk arkeologiskt arv i form av megaliter såsom "Taulas", Talaiot och Navetas. Det historiska kvarteret som kallas "Es Born" är omgivet av vackra medeltida gator fyllda med palats, kyrkor och fästningar. I staden hittar besökare Ciutadellas stadshus som är den arabiska guvernörens före detta palats som senare tjänade som ett kungligt palats under kronan av Aragonien och sen igen som en guvernörs palats tills britterna flyttade huvudstaden till den östra staden Mahon 1722. I närheten av staden finns många pittoreska vikar och stränder att utforska.

Trots att den inte längre är Menorcas huvudstad, har Ciutadella förblivit öns religiösa centrum. Festivalen i Saint John, dess skyddshelgon, äger rum varje år den 23 och 24 juni. Katedralen i Menorca, som ligger i de gamla kvarteren i Cuitadella, byggdes 1287 på grunden av en äldre moské.

Barcelona guide

Den spanska staden Barcelona ligger vid kusten mellan mynningarna av floden Llobregat och River Besos och gränsar i väster av Serra de Collserola bergskedjor. Barcelona är huvudstad i den autonoma regionen Katalonien och är Spaniens näst största stad efter Madrid. Grundades som en romersk stad, under medeltiden blev Barcelona huvudstad i länet av Barcelona. Efter sammanslagning med kungariket Aragonien fortsatte Barcelona att vara en viktig stad i kronan av Aragonien. Barcelona har ett rikt kulturarv och är idag ett viktigt kulturellt centrum och ett stort turistmål. Särskilt känd är arkitektoniska verk av Antoni Gaudí och Lluís Domènech i Montaner som har utsetts till ett av Unescos världsarv.

Barcelona har många museer, som täcker olika områden och epoker. The National Museum of Art i Katalonien innehåller en välkänd samling av romansk konst medan Barcelona Museum of Contemporary Art fokuserar på post-1945 katalanska och spanska konsten. Fundació Joan Miró, Picasso-museet och Fundació Antoni Tàpies innehåller viktiga samlingar av dessa världsberömda konstnärer, liksom Can Framis Museum som fokuserar på post 1960 Katalanska konst som ägs av Fundació Vila Casas.

Barcelona är en stor färjeterminal för linjer till Mallorca, Genua, Ibiza och Marocko (Tanger Med). Bryggorna för färjor och kryssningsfartyg ligger nära stadens centrum porten börjar precis i slutet av Las Ramblas.