Denia till Ibiza färja

Denia Ibiza rutten ansluter Spanien med Ibiza. För tillfället finns det endast ett rederi som kör på denna rutt, Balearia. Det finns överfarter upp till 7 gånger vecka med en resetid från ca 3 timmar 30 minuter.

Denia Ibiza seglingens varaktighet och frekvens kan variera från säsong till säsong, så vi skulle råda dig att göra en extra kontroll för att få den mest uppdaterade informationen.

Denia till Ibiza färjealternativ

För mer information besök vår Färjor från Spanien till Ibiza sida.

Denia - Ibiza färjerederier

  • Balearia
    • 7 Avgångar per vecka 3 tim 30 min
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Denia Ibiza

Priserna som visas är de genomsnittliga priserna för enkel resa som våra kunder har betalat. Den vanligaste bokningen på rutten Denia Ibiza är en bil och 2 passagerare.

Denia guide

Denia är en stad i Alicanteregionen i Spanien, som ligger på Costa Blanca halvvägs mellan Alicante och Valencia, och nära semesterorten Xabia. Staden är utsikt från ett 11- och 1200-talsslott som ger besökarna utsikt över staden, havet och det omgivande området. Beläget inom slottet är Palau del Governador, slottets museum. Staden ligger vid stranden av medelhavet mitt emot Balearerna och backas upp av de imponerande bergen i Montgo Natural Park. Denia är värd för många fester, men är mest känd för driften av tjurfiestan som äger rum under juli och har förklarats vara av National Tourist Interest.

Denias stränder är mycket breda och passar bra för vattensporter. Stränderna är i allmänhet tilldelade den europeiska Blå Flaggan för sin vattenkvalitet och rena fina sand. Norr om Denia finns de fina sandstränderna i Les Marines och söder om Denia det steniga området i Les Rotes med sina spektakulära vikar med klart vatten som är idealiska för dem som tycker om dykning eller snorkling.

Från stadens hamn har besökare möjlighet att ta färjor till Balearerna som avgår dagligen.

Ibiza guide

Ibiza ligger i Medelhavet öster om den spanska halvön och är en av Balearerna. Ibiza som omfattar 572 km2 finns en hel värld i miniatyr, och sträcker sig från kusten inåt landet. Ibiza -med sin släta är hjälp tillsammans med Formentera utgör de så kallade Pitiusas öar. De greker kallade dem som öarna tallarna Ibiza själv är den större av de två. Den äldsta delen av Ibiza stad var första som sattes av fenicierna och är fortfarande innesluten av väggarna byggda på 1600-talet för att hålla turkiska pirater ute. I dag är de smala kullerstensgator flankerade av vackra medeltida herrgårdar. Katedralen är på den högsta punkten nära slottet. Gå runt väggarna för att få en känsla av det strategiska läget. Förutsättningarna är idealiska för dykning runt kusten av Ibiza med klart vatten och vattentemperaturer på upp till 26 grader Celsius (80F) i sommar. Havsbotten i Las Salinas nationalpark är ett världsarv på grund av den ekologiska betydelsen av de sjöfräs som växer där.